Categorieën
Wandelen

Avondwandelingen: Oude Hondsberg

DSC04307

Ik woon in het Noord-Brabantse dorp Oisterwijk, dat bekend staat om de vele bossen en vennen. In deze tijd van het jaar, als het ’s avonds lang licht is, wil ik nog wel eens een boswandeling gaan maken in de avonduren. Een niet al te lange wandeling, gewoon even een bosblokje om.

Deze avond viel de keuze op het rondje Oude Hondsberg. Mijn fiets parkeer ik dan bij de kapel aan de Moergestelseweg. Je volgt dan het brede pad alsmaar rechtdoor, over het bruggetje tot je bij het privé-pad komt dat naar een boerderij loopt. Hier ga je linksaf, het pad op dat tussen het weiland en de hoge bomenrij doorloopt. Hier is het soms heel erg modderig, maar in dit jaargetijde valt het mee. Dit pad komt uit op het fietspad, je volgt het fietspad naar links en komt weer over een bruggetje over de Reusel. Vrij snel hierna ligt het Rietven aan je linkerkant en na het ven komt er weer een wandelpad waar je in gaat, dat langs het ven loopt. Dan komt het leukste stukje van de route, want halverwege het ven ligt er een wandelpad, dat dwars door het ven loopt. Hier heb je een leuk uitzicht over het ven. Na het ven volgt er een kronkelig pad tussen de varens door (die nu op hun mooist zijn) en daarna loop je nog een stuk langs het riviertje de Reusel. Uiteindelijk kom je weer uit op het brede pad waar je de wandeling begon en dat volg je nu in tegengestelde richting, tot je weer terug bent bij de kapel.

Het totale rondje zal een kleine vier kilometer lang zijn, ik doe er in een rustig tempo ongeveer drie kwartier over.

Bovenstaande foto is door mij genomen vanaf het fietspad langs het Rietven. Niet vandaag (de zon is nog niet eens onder), maar op 26 december 2015. Toen fietste ik hier langs, na het lopen van de 14-vennen-wandeling, ook een bekende wandeling in Oisterwijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s