Categorieën
Persoonlijk

50 Random Vragen

Ik ben vandaag helemaal inspiratieloos, dus heb ik er een vragenlijst bij gepakt. Die komt van een andere blog af, maar hij zat als Word-bestand opgeslagen, dus ik weet helaas niet meer van welke blog.

 1. Pak het boek dat het dichtste bij je ligt, ga naar pagina 18 en zoek regel 4.            Blijf constant in beweging                                                                                                                             Uit Toegepaste Organisatiekunde van Peter Thuis. Het is de vierde van de tien succesfactoren van Ken Segall. Dat je het maar weet. Het is dus een schoolboek, vrijdag a.s. heb ik de herkansing van het tentamen Organisatiekunde. Het is heel veel stof, 500+ pagina’s met heel veel namen van organisatiegoeroe’s en heel veel theorieën.
 2. Strek je linkerarm zo ver uit als je kan. Wat kan je aanraken?  Het scherm van mijn laptop.
 3. Wat deed je voor je deze TAG begon in te vullen?  Ik was Organisatiekunde aan het leren en tussen twee hoofdstukken in wilde ik even wat anders doen. Toen realiseerde ik me, dat ik ook nog een blog moest schrijven voor vandaag en bij gebrek aan inspiratie, werd het deze vragenlijst.
 4. Gok hoe laat het is zonder op de klok te kijken. Zat je in de buurt?  Half 8 ’s avonds. Het is 19.32, dus aardig goed gegokt.
 5. Wat hoor je op het moment?  De regen die op het zolderraam tikt. Het is weer lekker weer vandaag. Life isn’t about waiting for the storm to pass, it’s about learning to dance in the rain.
 6. Wanneer ben je voor het laatst buiten geweest? Wat deed je toen?  Rond 17 uur om boodschappen te doen voor het avondeten. Te voet, met een paraplu.
 7. Heb je gedroomd afgelopen nacht?  Niet dat ik me kan herinneren.
 8. Wanneer heb je voor het laatst gelachen? Waarom?  Ik ging mijn filmpje voor het vak Audiovisuele Media monteren. Omdat het een film zonder geluid wordt, was ik onder het filmen aan het praten. Mijn regie-aanwijzingen klonken heel raar, ik vind mijn stem op film altijd heel anders klinken dan in het echt.
 9. Wat hangt er op de muur van de kamer waar je in bent?  Ik zit op de zolder en dat is een beetje de rommel/knutselkamer van het huis. Er hangt dus van alles aan de muren.
 10. Vertel iets over jezelf dat de meeste mensen niet weten.  Ik ben vegetariër. Al sinds m’n 13e.
 11. Houd je van dansen?  Niet om zelf te doen, want ik heb totaal geen talent daarvoor. Maar ik vond Billy Elliot echt een heel mooie musical. Wat een talent, dat jochie dat de hoofdrol speelde (ik had Carlos).
 12. Zou je ooit overwegen te emigreren?  Ja, maar dan moet ik wel een toekomst (een huis, een baan, vrienden) hebben in dat land. En de taal lijkt me erg lastig.
 13. Door wie ben je voor het laatst gebeld?  Door mijn moeder, denk ik.
 14. Wat heb je als laatste gedownload op je computer?  Muziek die onder het eerdergenoemde filmpje moet komen.
 15. Laatste keer dat je in een zwembad zwom.  Dat was met de zwembadtraining van de Kanovereniging in maart.
 16. Luister je op het moment naar muziek?  Nee.
 17. Welke kleur is de vloer van je slaapkamer?  Er ligt laminaat. Een vrij lichte houtkleur.
 18. Als je iets kon veranderen aan je huis/kamer (ook al is het niet handig of mogelijk), wat zou het dan zijn?  Dan wil ik weer eigen woonruimte.
 19. Wat is het laatste wat je hebt gekocht?  Boodschappen dus. Voor vandaag en ook meteen voor morgen. Vandaag aten we simpel: groenteprutje met gebakken aardappeltjes. Morgen wordt het risotto.
 20. Ooit op een motor gereden?  Nee en ook totaal geen behoefte aan. Het lijkt me niet leuk en doodeng en ik ken teveel mensen die met een motor zijn verongelukt.
 21. Ken je alle woorden van je eigen taal?  Vast niet, maar ik heb wel een grote woordenschat. Soms vind ik het wel leuk om ingewikkelde woorden te gebruiken die niet iedereen kent.
 22. Waar denk je als eerste aan als je ‘s ochtends wakker wordt?  “Ik heb geen zin om op te staan, want het is koud en donker”. In de zomer ben ik hier een stuk makkelijker in.
 23. Van wie heb je je laatste smsje/whatsappje ontvangen?  Van klasgenoten in de klassen-app. Het ging over de uitslagen van een tentamen.
 24. Hoe laat ga je naar bed?  Op gewone dagen meestal tussen 23 uur een 24 uur.
 25. Ben je donor?  Ja. Nooit over getwijfeld. Het lijkt me wel cool als er stukje van mij voortleven in een ander mens.
 26. Met wie heb je deze avond gegeten?  Met mijn ouders.
 27. Is het glas halfleeg of halfvol?  Meestal ben ik van het positieve en is het halfvol. Maar op dit moment is het heel erg halfleeg. Nog wel verder ook eigenlijk. De bodem is in zicht.
 28. Wat is het verste weg wat je ooit bent geweest?  Zweden, was toch een heel eind rijden met de auto. Ik ben in Stockholm geweest en later nog verder, naar Mora in de provincie Dalarna.
 29. Heb je ooit een beker/trofee gewonnen?  Ja, op de kanovereniging. Wat niet zo heel bijzonder is, omdat we heel weinig vrouwelijke leden hebben.
 30. Heb je ooit een schooluniform moeten dragen?  Nee, geen schooluniform, gelukkig niet. Maar voor mijn werk moet ik wel een “uniform” aan: een shirt en een jas van PostNL.
 31. Typ je op een touch-toetsenbord?  Ik heb de schurft aan touch-toetsenborden. Dit is gewoon op mijn laptop met een normaal toetsenbord.
 32. Wat ligt er onder je bed?  Hoofdzakelijk stof. Mijn schoenen. En wat verdwaalde boekenleggers. Eigenlijk zou ik een lade onder míjn bed willen, maar dat past niet echt.
 33. Geloof je in liefde op het eerste gezicht?  Nee, ik denk dat ik iemand langer moet kennen voor ik verliefd op hem wordt.
 34. Hoe laat sta je op?  Op werkdagen tussen half 8 en 8 uur. In het weekend meestal rond 9 uur. En als ik naar school moet al om 5.45 uur, want dan moet ik helemaal naar Amsterdam.
 35. Hoe heette je eerste huisdier?  Ik weet niet meer wie er het eerste was. Flappie, het albino hangoorkonijntje, dus wit met rode oogjes. Of Golden Retriever Bruce. Ik was drie en beide namen waren niet door mij bedacht. De hond heette al zo, hij was vernoemd naar Bruce Springsteen. De konijnennaam zal door mijn moeder bedacht zijn. Het eerste huisdier waar ik zelf een naam voor heb bedacht was Pluis, een albino-cavia, wit borstelhaar en rode oogjes dus. Dat was nog niet zo’n originele naam, tegenwoordig krijgen al mijn huisdieren een naam met een F en ik heb nu twee cavia’s genaamd Fabin en Fluff.
 36. Hoe voel je je op dit moment?  Beetje depressief. Ik had gehoopt om mijn eerste schooljaar op het hbo met een propedeuse af te sluiten. En nu gaat er van alles mis en is het maar de vraag of ik wel door mag naar het tweede jaar. Daardoor ben ik boos, vooral op mezelf.
 37. Waar denk je het meeste over na?  Op dit moment denk ik vooral na over mijn studie en de twee mogelijkheden: wat ik moet doen als ik wel door mag en wat ik moet gaan doen als ik niet door mag.
 38. Als je de loterij had gewonnen, hoe lang zou je wachten om het te vertellen?  Oef, ik denk dat ik dat van de daken zou schreeuwen naar iedereen die het maar horen wil.
 39. Wat is de laatste film die je in de bioscoop hebt gezien?  Star Wars, in de kerstvakantie. Vroeger ging ik best vaak naar de bioscoop, nu bijna nooit meer. Ik vind het best wel duur, voor dezelfde prijs heb je de meeste films ook op DVD en kun je ze zo vaak zien als je wilt. Dat grote scherm is voor mij dus niet een meerwaarde.
 40. Zing je onder de douche?  Nooit.
 41. Wat doe je als je je verveelt?  Ik verveel me nooit echt. Er is altijd nog wel een boek te lezen, een film te kijken, een brief te schrijven of iets op te ruimen. Maar mocht het toch zo zijn, dan gaat de laptop aan en biedt internet een wereld vol verleidingen.
 42. Wat wilde je vroeger worden?  Dierenarts, tot ik doorkreeg dat je dan ook dieren dood moest maken. En dat er veel bloed bij kwam kijken. En dat je VWO moest hebben. Daarna wilde ik heel graag schrijfster worden, dat wil ik eigenlijk nog steeds. Nu zou ik graag iets willen met de richting Archivistiek. Dus in een archief, een bibliotheek, een museum of toch schrijven voor een website.
 43. Wat was er eerder: de kip of het ei?  Weet ik veel, dat vind ik zo’n stomme vraag.
 44. Hoeveel sleutels zitten er aan je sleutelbos?  Twee maar. Een huissleutel die op de voordeur en de schuurdeur past. En een sleuteltje van het geldkistje van de barcommissie van de kanovereniging, omdat ik daar lid van ben.
 45. Welke auto rijd je?  Ik ben al 4 jaar autoloos en dat gaat me tot nu goed af. Nu ben ik ook een arme student en kan ik geen auto betalen. Daarvoor heb ik 5 jaar een zwarte Renault Clio gehad, fijn autootje, maar heeft klauwen vol geld gekost. Soms rijd ik in de auto van mijn ouders, dat is een Mazda Demio.
 46. Wat zijn je beste lichamelijke punten?  Mijn ogen, die zijn apart van kleur, groen met bruine spikkels.
 47. Wat zijn je beste karaktereigenschappen?  Voor een sollicitatiegesprek moest ik maar liefst acht karaktereigenschappen bedenken. Ik ben daar nooit zo goed in, ik vind dat altijd een beetje arrogant, omdat over jezelf te zeggen. De eerste twee komen altijd het eerste in mij op, de rest kwam later: flexibel, nauwkeurig, eerlijk, geduldig, doorzetter, behulpzaam, leergierig, creatief en fantasierijk. Owh, dat zijn er zelfs negen, zie ik nu.
 48. Wat zijn je favoriete boeken?  Fantasy en historische romans.
 49. Wat is je favoriete tijd van de dag? Over het algemeen de avond. Middag vind ik meestal ook wel goed. ’s Nachts slaap ik en de ochtend is niet echt mijn favoriete tijdstip.
 50. Hoe ver van je geboorteplaats woon je?  Een kilometer of 8. Geboren in het ziekenhuis in Tilburg. Maar ik heb altijd in Oisterwijk gewoond op 2 jaar in Hilvarenbeek na.
 51. Ben je een vroege vogel of een nachtmens?  Een avondmens. Vroeger heb ik veel gewerkt op vroege tijdstippen als 6 en 7 uur. Nu vind ik vroeg op staan (als in voor 7 uur) echt een hel. Met laat naar bed gaan heb ik dan weer geen problemen.
 52. Kun je je neus aanraken met je tong?  Ja, dat kan ik.
 53. Na hoeveel keer overgaan neem je de telefoon op?  Meestal laat ik hem een keer of 3 overgaan.
 54. Wat voor baantjes heb je gehad?  Mijn eerste baantje was een zomer lang aardbeien plukken. Ik vond het niet zo leuk, dus maar 1 jaar gedaan. Daarna heb ik 3 jaar folders rondgebracht en ook nog een tijdje geadresseerde reclame voor dezelfde firma. Ik paste ook regelmatig op mijn 2 buurmeisjes en op de 3 kinderen van de overburen. Daarna heb ik 6 jaar als postbode bij TPG gewerkt. Een half jaar in een magazijn voor schoolartikelen (order picken en inpakken), een jaar als assistent administratie bij hetzelfde bedrijf. Ruim 5,5 jaar in de souvenirwinkels van Safaripark Beekse Bergen. En via het uitzendbureau nog een tijdje als administratief medewerkster bij een taxibedrijf, als inpakker bij een kaarsenfabriek en in een magazijn voor sportkleding. Nu werk ik weer bij PostNL, maar het liefste zou ik een baan willen die aansluit bij mijn studie.
 55. Nieuwe en spannende dingen die je wilt delen?  Ik hoop heel erg dat ik door mag naar het tweede studiejaar. Dan kan ik echt de richting Archivistiek op en de vakken zien er interessant uit. Ook ben ik nog op zoek naar een stage. Wel heb ik al vrijwilligerswerk gevonden en ik ben dus met deze blog begonnen. Ik wil ook nog wat aan doen met de website van de Kanovereniging.

 

Één reactie op “50 Random Vragen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s