Throwback Thursday: 21 juli 2009

Over Throwback Thursday

#throwbackthursday is een bekende hashtag in de wereld van de sociale media. De bedoeling is om een foto van vroeger te posten en eventueel herinneringen op te halen. Ik wil graag een paar vaste rubrieken op deze blog introduceren en ik heb het volgende idee met Throwback Thursday: ik schrijf al jarenlang Geocachingverslagen, een verslag van elke geocachingdag. De Heideroosjes vonden hun eerste cache in 2004, dus reken maar uit hoeveel herinneringen ik heb aan bijna 12 jaar geocaching. Ook maak ik vrij veel foto’s. Maar eigenlijk doe ik daar verder niets mee. “Cacheverslagen” is een enorm Word-bestand van 1480 pagina’s. Fotobestanden zijn overal en nergens te vinden in mijn laptop of op de externe harde schijf. Daarom lijkt het me leuk om elke donderdag een oud verslag plus bijbehorende foto’s te plaatsen, wat op die datum heeft plaats gevonden, maar dan een of meerdere jaren terug in de tijd. Wij hebben caches op elke datum van het jaar gevonden, dus ik zou met deze rubriek in principe nog jarenlang vooruit kunnen.

Vandaag gaan we terug naar 21 juli 2009:

Ik had nog een auto in 2009. Mijn auto was een Renault Clio en ik had hem een naam gegeven: hij heette heel flauw naar de Nederlandse uitspraak van zijn merk: Reno dus. Omdat ik geen foto’s terug vinden van deze dag, ik vermoed dat ik dus geen fototoestel bij had. Verder schrijf ik dat het niet zo’n inspirerende omgeving was, dus daar kan het ook aan liggen.

Het verslag:

  1. Big Funnel Man

Maker: pe1mzs

Type: traditional

Heideroosjes: Maartje

Gevonden op: 21 juli 2009

Plaats: Breda

 

  1. Teteringen II: Bergbezinkstation
  2. Teteringen I: De Historie
  3. Teteringen IV: De Heilige Sint Joseph
  4. Teteringen III: Gilde & Scherpschuttersvereniging
  5. Teteringen V: Grote Huizen
  6. Teteringen VI: Moderne woning
  7. Teteringen XII: Er loopt een streep door!
  8. Teteringen XI: Teteringen groeit aan Breda
  9. Teteringen X: De Lage Vughtpolder II
  10. Teteringen VIII: Veldkruis Hoeveneind
  11. Teteringen IX: De Lage Vughtpolder I
  12. Teteringen VII: De Meerberg
  13. Teteringen XIV: Linie van de Munnikenhof
  14. TB Hotel “Golfpark De Haenen”

Maker: Peperkoek

Type: Traditionals + 1 mysterie

Heideroosjes: Maartje

Gevonden op: 21 juni 2009

Plaats: Teteringen

 

  1. Basiliek St. Jan de Doper
  2. Amphia Ziekenhuis
  3. St. Catharinadal

Maker: Dessauer

Type: Traditionals

Heideroosjes: Maartje

Gevonden op: 21 juni 2009

Plaats: Oosterhout

 

  1. Hondavi

Maker: Vipero

Type: Traditionals

Heideroosjes: Maartje

Gevonden op: 21 juni 2009

Plaats: Made

 

  1. Coin Hotel: Geertruidenberg strand

Maker: The Mailers

Type: Traditional

Heideroosjes: Maartje

Gevonden op: 21 juni 2009

Plaats: Geertruidenberg

 

Ik had zin in een kleine slagdag. De dichtbijzijndste serie met traditionals die we nog niet hadden gevonden was die van Teteringen. Dus viel de keuze al heel snel daar op. Ik had nog nooit eerder een slagdag in mijn eentje gedaan, maar met behulp een goede voorbereiding en van Reno, Tom Tom. en Gerard Pieter Simon (zo noemde ik mijn toenmalige GPS), dacht ik er wel uit te komen.

big funnel man

Dus ’s morgens op tijd op pad om te gaan cachen. Eerst even een opwarmertje doen voor onderweg. The Big Funnel Man is een kunstwerk waar iedereen die in Noord-Brabant woont, wel eens voorbij is gereden. Het is dat rare, rode stylistische mannetje dat op zijn rug langs de weg ligt met een enorme oranje trechter in zijn mond. Nou dat mannetje heb ik nu van heel dichtbij kunnen bekijken. Ik kwam vanaf de woonwijk achter de geluidswal. Daar moest je tegenop klimmen en dan kwam je bij de “funnel man” uit. De cache zat in een boom. Een eindje verderop zaten hangjongeren en mijn kunst was om niet door hun gezien te worden. Dat is gelukt.

Daarna begonnen aan de Teteringen-serie. Eerlijk gezegd vond ik daar weinig tot geen bijzondere plekjes bijzitten. Het was echt zoiets van: “Ik wil ook een cache-serie maken, dus smijt ik maar her en der caches neer.” Ik heb ze wel allemaal gevonden, zelfs de nano-cache. Wat ik wel apart vond waren de caches in de Lage Vughtpolder. Hier waren ze net begonnen met huizen bouwen, maar er lag al wel een kant en klare weg, waar ik lekker met Reno overheen geraced heb (er was toch geen ander verkeer te bekennen).

Bij een cache dacht ik nog een andere cacher te zien. Hij reed op een motor en liep een beetje verdacht rond het veldkruis, waar een cache van de serie lag. Ik dacht ook nog een gele GPS in zijn hand te zien, maar ik wist het niet zeker. Nou ja, dan maar geen ontmoeting. Mijn auto stond ook verkeerd om, om mijn nummer te kunnen lezen.

Gedurende de tijd dat ik de serie deed, werd het steeds warmer. Bij de laatste cache, de Linie van de Munnikenhof (dit vond ik zeker één van de leukere locaties), stond een bankje. Helaas zat daar iemand op, duidelijk een lunchende Dreuzel (niet geocachend persoon, de benaming is geleend uit de boeken van Harry Potter). Damned. Dus begon ik in de auto -inmiddels meer een sauna- aan de eindeloze eindberekening voor de bonuscache. Die werd ook nog bemoeilijkt doordat ik 1 hint was vergeten over te schrijven, natuurlijk net een letter die heel vaak werd gebruikt in de berekening. Tegen de tijd dat de Dreuzel opstapte, had ik het ontbrekende cijfer ontmaskerd. Dus veroverde ik vlug het bankje om de berekening in de buitenlucht af te ronden en de laatste cache te loggen.

Daarna op naar het golfpark, waar de bonuscache verborgen zou moeten liggen. Op de ingang van het golfpark hing een bord waarover ik me kapot heb gelachen. Tot in de kleinste details stond daarop beschreven wat je moest doen als er een golfbal jouw kant op zou vliegen. Enkele quotes: “Bescherm je hoofd met je armen.” “Ren zo hard mogelijk weg.” Hilarisch…

Met ingehouden lach betrad ik het golfpark. Het was er druk met mensen op leeftijd en uit een bepaalde bevolkingsgroep die een balletje aan het slaan waren. Te lui om de 10 meter tussen de verschillende holes te lopen, beschikten ze allemaal over zo’n leuk golfkarretje.

Ik vond de cache in het bos aan de andere kant van de golfbaan. De serie was afgerond, op 1 onmogelijke mysterie na, waarvoor je een wiskundige berekening moet maken, die ik niet begrijp.

Ik had nog tijd over voor mijn reserve-caches. Bij de kerk van Jan de Doper waren Anke en ik al eerder geweest, op een drukke marktdag. De cache had veel afwijking en we konden hem toen niet vinden. Nu was het veel rustiger en het coördinaat was aangepast en nu had ik de cache snel te pakken.

De cache bij het ziekenhuis was ook heel raar. Die zat in een boom langs een fietspad. Dat fietspad werd op dat moment opnieuw geasfalteerd. Ik had geen zin om me door de werkman tegen te laten houden. Dus liep ik vrolijk langs zijn graafmachine door naar de boom waar de cache in zat. Terwijl de werkman met zijn machine wegreed, logde ik snel de cache. Daarna liep ik weer weg, toen hij terug kwam gereden. Die vent keek me toch raar aan….hij begreep echt niet wat ik bij die boom moest doen.

Op naar het klooster van het Catharinadal. Deze omgeving kwam me bekend voor, ik denk dat ik hier eerder ben geweest, waarschijnlijk was het ook een waypoint van de cache de Nonnen van de Donge.

Ik maakte nog een tussenstop bij de hondenclub van Made, want hier lag ook een cache verstopt. Helaas waren er nu geen honden.

De laatste cache van de dag was eigenlijk nog de beste. Een traditional zoals die eigenlijk bedoeld zijn. Anke en ik waren al eerder naar het TB hotel in Geertruidenberg op zoek geweest, maar toen was hij geript. Hij ligt nu op een andere plek, iets verder de bossen in. Verder was hij ook al vaak op mijn reserve-lijst voorgekomen. Tijd om mee af te rekenen dus. Het eerste stukje van de route herkende ik nog van de vorige keer. Daarna volgde het extraatje, een tocht door manshoge brandnetels naar de cache. Ik heb me de blubber gezocht naar de cache, want met een hint als “boomstronk” kom je niet ver als er veel van die dingen tussen de brandnetels liggen. Uiteindelijk toch nog gevonden. Het was een coin-hotel en er zaten idd twee coins in. Die ene vond ik erg grappig. Het was een coin met een gezondheidsadvies voor geocachers. Niet het gebruikelijke an apple a day maar speciaal voor geocachers a cache a day. Heel erg grappig. Natuurlijk was ik weer zo’n ei dat ik mijn coins en TB’s om te ruilen was vergeten, dus heb ik alleen maar gediscovered.

Nadat ik terug was uit het brandnetelwoud, was het tijd om naar huis te gaan. De lucht betrok, het was etenstijd en toen ik over de snelweg naar huis reed kon ik de bliksem door de hemel zien schieten. Mooi om te zien, dat wel, maar het blijft gevaarlijk.

Wat ik hier op 21 juli 2016 nog aan toe te voegen heb:

Ik kan me deze dag nog best goed herinneren, ondanks dat het al zeven jaar geleden is. Ik geef mijn GPS’sen dus altijd namen. Ik had toen Gerard Pieter Simon, dat was nog een GPS zonder kaart of touchscreen. Ik ben toch wel bij dat ik dat nu wel heb. Ook moest je daar alles handmatig op invoeren, dat was steeds een hele klus.

Ook had ik dus nog een auto toen. Ondertussen ga ik alweer vier jaar autoloos door het leven. Wat ik wel fijn vond aan een auto was dat je dan zomaar naar elke cache kon rijden. Nu moet ik altijd van alles plannen met het openbaar vervoer, maar dat heeft ook wel z’n charme. En het is een heel stuk goedkoper dan een auto, want stiekem kost een auto heel veel geld.

De foto van de Big Funnel Man komt van internet.

 

2 gedachtes over “Throwback Thursday: 21 juli 2009

  1. Pingback: Maartjes Tweets Throwback Thursday: 21 juli 2009 https://t.co/ndT4…

  2. Pingback: Geocachingverhalen uit het verleden: kris kras door de Reeshof – Maartjes Moves

Plaats een reactie