Categorieën
Maar wat eet jij dan? Meatless Monday

Meatless Monday: Tivall

tivalllogo

Tivall is vooral bekend uit het vegetarische schap van de Albert Heijn, want het merk is exclusief verkrijgbaar bij deze supermarkt. Ik heb lang gedacht dat het zelfs een eigen merk was van de Albert Heijn, want hun logo staat ook klein op de verpakkingen van Tivall, maar dit blijkt toch niet zo te zijn.

albert_heijnOnderstaand stukje komt van de website van Tivall zelf:

“Tivall is in 1985 opgericht in de Israëlische kibbutz Lochamei Hagetaot. Het doel van het bedrijf is om met behulp van de nieuwste technische inzichten en de modernste productiemethoden vleesvervangende producten te ontwikkelen die in kwaliteit en smaak de bestaande vleesvervangers ver overtreffen.

Tivall is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevend producent op het gebied van vleesvervangers en verkrijgbaar in o.a.: Israël, Italië, Nederland, Duitsland, Zweden, Oostenrijk, Engeland, België en Zwitserland.
De belangrijkste kenmerken op een rijtje:

  • Tivall produceert plantaardige vleesvervangers gebaseerd op tarwe en soja. De producten bevatten daarom geen vlees en geen dierlijke vetten.
  • De Tivall producten worden verrijkt met de essentiële vitamine B12 en ijzer, die van nature met name in vlees voorkomen.
  • Tivall producten zijn lekker, snel en gemakkelijk te bereiden en smaken heerlijk bij de maaltijd of als tussendoortje.
  • Tivall staat voor zeer hoogwaardige voeding: rijk aan meervoudig onverzadigde vetten uit plantaardige olie, uitgebalanceerde proteïnen en bevat geen conserveringsstoffen, geen kunstmatige kleurstoffen en vrijwel geen cholesterol.
  • Alle producten zijn 100% vegetarisch. Dit betekent dat ook de kaas die in sommige Tivall vleesvervangers gebruikt wordt vegetarisch is.”

Wat ik zelf  nog te vertellen heb over Tivall:

tivall-assortiment

Tivall heeft een groot assortiment aan vegetarische burgers, balletjes en andere vormen. Op de bovenstaande foto zie je vijf producten, maar er zijn er nog veel meer.

tivall-broodbelegNaast de burgers is er ook een lijn met broodbeleg, ook dit is alleen verkrijgbaar bij Albert Heijn.

tivall-365

Tivall werkt de laatste jaren hard aan het verspreiden van de boodschap hoe gezond vegetarisch eten is. Daarvoor hebben ze een forum opgericht waar iedereen kan posten over vegetarisch eten, recepten en meer. Dit heet Veggy 365.

Natuurlijk gebruiken ze dit ook om hun eigen producten te promoten. Zo zijn er regelmatig – in samenwerking met Albert Heijn – kortingsbonnen voor Tivall-producten te vinden in de Allerhande. Ook kun je lid worden van Tivall Talk (wat ik natuurlijk ben) en dan mag je ook wel eens een nieuw product uitproberen, in ruil voor een recensie op hun website. Tivall Talk wordt op dit moment wel steeds meer overgenomen door het nieuwe Veggy 365 forum. Tivall zoekt hierin ook erg de samenwerking met mensen die al regelmatig vegetarisch eten.

Wat is mijn mening over Tivall?

Ik ben zelf dus erg te spreken over Tivall. Het was dan ook zo’n beetje het eerste vegetarische merk waar ik mee in aanraking kwam. Het is alleen jammer dat ik in een relatief klein dorp woon, dus we hebben ook een kleinere Albert Heijn, waar lang niet alle producten van Tivall verkrijgbaar zijn. Zo proefde ik bij De Langste Vegetarische Tafel drie nieuwe soorten falafelballetjes, maar is er slechts één soort verkrijgbaar bij de plaatselijke Albert Heijn.

Wat ik vooral fijn vind is dat Tivall niet hun best doet om hun producten op vlees te laten lijken (zoals bijvoorbeeld de Vegetarische Slager wel doet), maar dat ze veel producten hebben op basis van groente.

Wel vind ik het nieuwe forum Veggy 365 erg onoverzichtelijk. De voorganger, Tivall Talk, was een stuk gemakkelijker om te gebruiken.

Ze brengen elk jaar wel enkele nieuwe producten op de markt, dus het blijft ook afwisselend. Helaas halen ze ook wel eens producten van de markt af, zo was ik een aantal jaren geleden groot fan van de maïsdriehoek, maar die is dus uit productie genomen.

Mijn persoonlijke favorieten zijn de groenteburger en de groenteballetjes, dus ik hoop dat die altijd in productie blijven. Ook de nog vrije nieuwe kikkererwtenburger valt hier erg in de smaak.

tivall-groenteballetjesDe afbeeldingen bij deze blog komen van internet en deze blog verscheen eerder op de WordPress die ik maakte voor school.

 

Één reactie op “Meatless Monday: Tivall”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s