Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 29 september 2011

Over Throwback Thursday

#throwbackthursday is een bekende hashtag in de wereld van de sociale media. De bedoeling is om een foto van vroeger te posten en eventueel herinneringen op te halen. Ik wil graag een paar vaste rubrieken op deze blog introduceren en ik heb het volgende idee met Throwback Thursday: ik schrijf al jarenlang Geocachingverslagen, een verslag van elke geocachingdag. De Heideroosjes vonden hun eerste cache in 2004, dus reken maar uit hoeveel herinneringen ik heb aan bijna 12 jaar geocaching. Ook maak ik vrij veel foto’s. Maar eigenlijk doe ik daar verder niets mee. “Cacheverslagen” is een enorm Word-bestand van 1480 pagina’s. Fotobestanden zijn overal en nergens te vinden in mijn laptop of op de externe harde schijf. Daarom lijkt het me leuk om elke donderdag een oud verslag plus bijbehorende foto’s te plaatsen, wat op die datum heeft plaats gevonden, maar dan een of meerdere jaren terug in de tijd. Wij hebben caches op elke datum van het jaar gevonden, dus ik zou met deze rubriek in principe nog jarenlang vooruit kunnen.

Vandaag gaan we terug naar 29 september 2011:

Onderstaand verslag is het bewijs dat het soms ook helemaal niet wil lukken met geocachen.

Het verslag:

  1. Dommelbeemden – ‘t Heike

Maker: Amslouis & Mark640

Type: Traditional

Heideroosjes: Maartje

Gevonden op: 29 september 2011

Plaats: Dommelen

Het lijkt dit jaar alsof de zomer plaats vindt in de herfst, want het was vandaag weer prachtig weer. Ik had drie caches op het programma staan, 2 multi’s en 1 trad. Maar het cachen ging echt hopeloos vandaag, dus ik heb alleen de trad kunnen loggen. De eerste multi heette Tussen Dommel en Keersop. Eerst ging hij door een saaie woonwijk en op het eerste waypoint had ik al zo’n 30 meter afwijking. Op het tweede wp moest ik een aanwijzing in een bosje vinden, maar daar waren overal stukken hut van kinderen en verder stonk het er enorm naar een dode egel die een boom verderop lag. Ik heb die aanwijzing nooit gevonden, maar volgens logjes ging de route verder langs de trad, dus ben ik ook maar die kant opgelopen. Daar vond ik ook nog het bordje van wp 4. Hierna ging ik het gebied van de Dommelbeemden in en dat heb ik geweten. Eerst vervloekte ik mezelf dat ik een lange broek aan had getrokken met dit hete weer, maar nu was ik er blij om. Want mijn armen en nek werden belaagd door een heleboel muggen. Blijkbaar is mijn bloed exclusief lekker. Ik heb er een heleboel doodgeslagen, sommigen terwijl ze al aan het steken waren, dus er zaten allemaal kleine bloedvlekjes op mijn T-shirt. Waarschijnlijk zag ik eruit alsof ik een moord had gepleegd toen ik uit dat gebied kwam. Goed, door het niet vinden van de aanwijzing op wp 3, miste ik een stuk of negen waardes die ik ter hoogte van het wp bij de trad (die ik gelukkig wel vond) in moest vullen in een sudoku. Er was een heleboel te gokken en uiteindelijk had ik een geloofwaardige en kloppende sudoku, dus ik zag het helemaal zitten, met al mijn aanname-kwaliteiten. Helaas had ik te vroeg gejuicht, want voor het cache-coord had ik toch te weinig informatie. Het berekende coördinaat zou aan de overkant van de Dommel liggen en hoe ik ook sleepte met cijfers, ik kwam er niet uit. Uiteindelijk opgegeven. Ik was het hele gebied met al die rotmuggen ook helemaal beu.

Daarna nog aan de multi Dommelkespad begonnen, maar daar kwam ik ook al niet uit, dus al met al was het wat caches betreft een waardeloze dag.

Wat ik hier op 29 september 2016 nog aan toe te voegen heb:

Tja, soms lukt het dus helemaal niet met het geocachen. Bij sommige multi’s (cacheroutes met meerdere waypoints) kun je gewoon niet verder als je bepaalde gegevens niet kan vinden. Door de jaren heen ben ik behoorlijk goed geworden in aannames en vaak weet ik het met gokwerk wel tot een goed einde te brengen. Maar bij deze cache miste ik te veel cijfers. Caches die wij niet gevonden hebben, noemen we frustratie-caches. Soms gaan we nog terug voor zo’n cache. Ik ben echter nooit meer terug geweest naar Valkenswaard. Haha, ik heb net opgezocht of de cache nog bestaat. Laten nou beide multi’s nog bestaan…misschien moet ik dan toch nog maar eens terug.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s