Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 10 november 2010

Over Throwback Thursday

#throwbackthursday is een bekende hashtag in de wereld van de sociale media. De bedoeling is om een foto van vroeger te posten en eventueel herinneringen op te halen. Ik wil graag een paar vaste rubrieken op deze blog introduceren en ik heb het volgende idee met Throwback Thursday: ik schrijf al jarenlang Geocachingverslagen, een verslag van elke geocachingdag. De Heideroosjes vonden hun eerste cache in 2004, dus reken maar uit hoeveel herinneringen ik heb aan bijna 12 jaar geocaching. Ook maak ik vrij veel foto’s. Maar eigenlijk doe ik daar verder niets mee. “Cacheverslagen” is een enorm Word-bestand van 1480 pagina’s. Fotobestanden zijn overal en nergens te vinden in mijn laptop of op de externe harde schijf. Daarom lijkt het me leuk om elke donderdag een oud verslag plus bijbehorende foto’s te plaatsen, wat op die datum heeft plaats gevonden, maar dan een of meerdere jaren terug in de tijd. Wij hebben caches op elke datum van het jaar gevonden, dus ik zou met deze rubriek in principe nog jarenlang vooruit kunnen.

Vandaag gaan we terug naar 10 november 2010

De vaste lezer is vast al opgevallen dat Anke en ik vaak in het najaar op vakantie gaan. Dat had te maken met mijn toenmalige werk, waarbij ik in de zomer veel uren kon maken en in het najaar een stuk minder. Daarnaast heeft op vakantie gaan in november best wel iets, omdat niet veel mensen dat doen. Deze keer waren we bijna twee weken weg. We hebben eerst een week in Drenthe gezeten en reden toen door voor nog een midweek Noord-Holland. Het was toen niet zo’n mooi weer en we hebben heel veel gecached, we reden vooral rond met de auto van cache naar cache. Nu zou ik liever een wandeling maken, maar gezien de weersomstandigheden, was dit toen wel ok.

Het verslag:

 1. Peilschaalhuisje

Maker: Noorderhaaks

Type: Traditional

Heideroosjes: Maartje en Anke

Gevonden op: 10 november 2010

Plaats: Noord-Holland

 

 1. Monument Westerland
 2. Westerland 1: Uitzicht over de Waddenzee
 3. Westerland 2: Tuinwallen
 4. Westerland 3: Rotganzen
 5. Westerland 4: Vogeluitkijkpunt Normerven
 6. Westerland 6: Graf van de onbekende viking
 7. Spannend huisje 1
 8. Westerland 7: Hoogste punt Wieringen

Maker: M&M2

Type: Traditionals

Heideroosjes: Maartje en Anke

Gevonden op: 10 november 2010

Plaats: Noord-Holland

 

 1. Wieringen First Earthcache

Maker: De Kooikers

Type: Earthcache

Heideroosjes: Maartje en Anke

Gevonden op: 10 november 2010

Plaats: Noord-Holland

 

 1. Westlanderkoog

Maker: M&M2

Type: Traditionals, earthcache

Heideroosjes: Maartje en Anke

Gevonden op: 10 november 2010

Plaats: Noord-Holland

 

 1. Balgzand

Maker: Helderse Jutters

Type: Traditional

Heideroosjes: Maartje en Anke

Gevonden op: 10 november 2010

Plaats: Noord-Holland

 

 1. Spannend huisje 4
 2. Spannend huisje 11
 3. Amsteldijk
 4. Ulkesluis
 5. Spannend huisje 8
 6. Nieuwe Sluis
 7. Ulketocht
 8. Spannend huisje 3
 9. Zweefvliegen

Maker: M&M2

Type: Traditionals

Heideroosjes: Maartje en Anke

Gevonden op: 10 november 2010

Plaats: Noord-Holland

 

 1. Het Polderhuis

Maker: Mister en miss Marple

Type: Traditional

Heideroosjes: Maartje en Anke

Gevonden op: 10 november 2010

Plaats: Noord-Holland

 

 1. Spannend huisje 12

Maker: M&M2

Type: Traditional

Heideroosjes: Maartje en Anke

Gevonden op: 10 november 2010

Plaats: Noord-Holland

 

 1. Oudesluis

Maker: Muiz99

Type: Traditional

Heideroosjes: Maartje en Anke

Gevonden op: 10 november 2010

Plaats: Noord-Holland

 

 1. Spookhoek
 2. Spannend huisje 5
 3. Spannend huisje 6
 4. Spannend huisje 7
 5. Spannend huisje 13
 6. Zijperzeedijk

Maker: M&M2

Type: Traditionals

Heideroosjes: Maartje en Anke

Gevonden op: 10 november 2010

Plaats: Noord-Holland

 

 1. Nollen van Abbestede

Maker: Handleiding

Type: Traditional

Heideroosjes: Maartje en Anke

Gevonden op: 10 november 2010

Plaats: Noord-Holland

 

 1. Gemaal 1 Zuid

Maker: M&M2

Type: Traditional

Heideroosjes: Maartje en Anke

Gevonden op: 10 november 2010

Plaats: Noord-Holland

 

 1. Het Schagerwad

Maker: Muiz99

Type: Traditional

Heideroosjes: Maartje en Anke

Gevonden op: 10 november 2010

Plaats: Noord-Holland

 

 1. Verborgen Schatten van de Dijk: Schagen

Maker: De Groenling

Type: Traditional

Heideroosjes: Maartje en Anke

Gevonden op: 10 november 2010

Plaats: Noord-Holland

 

Dit zou de dag worden waarop we het dagrecord gingen verbreken. Hoopten we. We begonnen met de serie van Westerland (omdat de serie Oosterland, 2 dagen eerder zo vlot was verlopen), maar die konden we niet helemaal afronden omdat er een mysterie met foto’s inzat, dus die had de GPS niet goed ingeladen (de GPS laadt geen foto’s). Ook deden we eindelijk Peilschaalhuisje en Balgzand, die al sinds de tocht naar Zweden op mijn lijstje stonden (we reden toen van Texel naar Kiel, in Duitsland. We moesten de boot halen en hadden geen idee hoelang we er over zouden doen – we waren ongeveer een uur te vroeg. Deze caches toen dus niet gedaan, vanwege tijdgebrek). We waren langs beiden al eerder gereden die week, maar toen geen tijd. Nu wel allebei gevonden.

Rode draad van vandaag was de serie van de Spannende huisjes. Dit waren caches bij elektriciteitshuisjes. Nou, die bestaan er in alle vormen en maten, daar kwamen we wel achter. De caches waren geen van allen moeilijk te vinden, het was meer de manier waarop je er moest komen. Er ligt veel water in Noord-Holland in en we hebben kris/kras door de kop van de provincie gereden. Er zat weinig lijn in ons gecache en daardoor hebben we vermoedelijk het dagrecord niet kunnen verbreken.

Wel hebben we ontzettend veel sightseeing gedaan, want we gedroegen ons al met al heel toeristisch. We hebben het verlaten clubhuis van de zweefvliegclub bewonderd, we zagen het Polderhuis, we kwamen langs allerlei sluizen, wandelden over een dijk die volgens mij de Zuiperzeedijk heette, maar uiteindelijk toch de Zijperzeedijk bleek te zijn. De nominatie voor het mooiste gebied gaat naar de Nollen van Abbestede, een uitkijktoren in een gemengd duin/weidegebied met een uitkijktoren. Wel een eeuw naar de cache moeten zoeken, die sneaky onder de prullenbak hing met een magneet. Ook moesten we 2x terug naar dezelfde plek, omdat de earthcache de verkeerde coördinaten had in de beschrijving, maar we het bord herkenden van een cache van de Westerland-serie. We brachten een bezoekje aan het helemaal niet spannende Spookhoek en zagen een heleboel sluizen en gemalen, al dan niet met cache. Ook hadden we veel last van wegwerkzaamheden, waardoor we veel om moesten rijden en een enkele keer helemaal niet bij een cache konden komen.

Uiteindelijk zijn we gestrand in Schagen. De laatste cache van de dag kostte veel tijd, omdat hij in een parkje (met leuke kinderboerderij) lag en toen we ineens een Albert Heijn zagen, zijn we daar de parkeerplaats opgedraaid. Het was een hele grote AH en we deden grootse inkopen voor de laatste dagen van onze vakantie. Toen we klaar waren met boodschappen doen, hadden we eigenlijk allebei geen zin meer in geocachen en zijn we lekker naar het appartement terug gegaan om te eten en spellen te spelen. Internet was toen al uitgevallen, als voorbode van de naderende storm.

Met 34 founds schampten we heel dicht langs het dagrecord.

Wat ik hier op 10 november 2016 nog aan toe te voegen heb:

Uiteindelijk brak er in namiddag van onze een-na-laatste dag een echte storm uit. Zo’n storm waar alle weeralarmen voor af gaan met een zeer hoge windkracht. Wij waren to en wel blij dat we in een appartementje zaten en niet in een tent ofzo. De hele nacht ging de storm door en toen we de volgende dag naar huis reden, waaide het nog steeds flink. We moesten toen een keer stoppen bij een tankstation, niet om te tanken, maar om de vooruit schoon te maken. Die was helemaal vies van het zout en het zand in de lucht. Je merkte echt het verschil toen we de provincie Noord-Holland uitwaren. En in onze eigen provincie was het heel rustig.

Nu vinden we de hele dag rondrijden met de auto niet meer zo leuk. We maken liever een lange wandeling.

Het dagrecord staat nu op 101 caches, dat haalde ik in maart 2012. Maar het was helemaal niet leuk om zoveel caches op een dag te doen, dus het zal nooit meer hoger worden.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s