Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 1 december 2007

Over Throwback Thursday

#throwbackthursday is een bekende hashtag in de wereld van de sociale media. De bedoeling is om een foto van vroeger te posten en eventueel herinneringen op te halen. Ik wil graag een paar vaste rubrieken op deze blog introduceren en ik heb het volgende idee met Throwback Thursday: ik schrijf al jarenlang Geocachingverslagen, een verslag van elke geocachingdag. De Heideroosjes vonden hun eerste cache in 2004, dus reken maar uit hoeveel herinneringen ik heb aan bijna 12 jaar geocaching. Ook maak ik vrij veel foto’s. Maar eigenlijk doe ik daar verder niets mee. “Cacheverslagen” is een enorm Word-bestand van 1480 pagina’s. Fotobestanden zijn overal en nergens te vinden in mijn laptop of op de externe harde schijf. Daarom lijkt het me leuk om elke donderdag een oud verslag plus bijbehorende foto’s te plaatsen, wat op die datum heeft plaats gevonden, maar dan een of meerdere jaren terug in de tijd. Wij hebben caches op elke datum van het jaar gevonden, dus ik zou met deze rubriek in principe nog jarenlang vooruit kunnen.

Vandaag gaan we terug naar 1 december 2007

Dit was een rare multi, die eigenlijk een mysterie was.

Het verslag:

  1. Hilversum 3?

Maker: Coeckymonsters

Type: Multi (mysterie)

Gevonden op: 1 december 2007

Heideroosjes: Anke en Maartje

Puzzel opgelost door: Maartje

Plaats: Loon op Zand

Ten eerste staat deze cache verkeerd op de kaart. Hij staat erop als multi, maar het is een echte mysterie-cache. Je moest de coords te weten komen aan de hand van radio-frequenties, die bijna allemaal een cijfer bevatten. Officieel moest je met de auto bij de zendmast in Loon op Zand gaan staan en dan met je autoradio gaan prutsen, maar ik vond een lijstje opzoeken op internet makkelijker. Dus dat heb ik gedaan en mijn coördinaat werd goed gekeurd door de checker.

Op zaterdagmorgen snel ernaartoe gereden, het was een bekend cache-gebied (Huis ter Heide) waar ondertussen flink wat caches liggen. Wij pakten een verkeerde parkeerplaats en moesten nog een eindje lopen. Op zich niet zo erg, want het was mooi winterweer. Bij de cache aangekomen bleek een andere cacher uit Oisterwijk ons 20 minuten voor te zijn geweest.  We namen de door hem in de cache gestopte travelbug mee terug naar Oisterwijk.

Wat ik hier op 1 december 2016 nog aan toe te voegen heb:

Mysteries, ook al was deze verpakt als multi, zijn niet bepaald mijn favoriete cachetype. We hebben er dan ook pas 556 (op 7064) gevonden. Hier zitten veel bonussen van trails bij. Als ik de puzzel niet binnen 10 minuten doorzie, heb ik er geen zin meer in. Een heel enkele keer bijt ik me helemaal vast in zo’n puzzel, maar dan wordt iedereen om mij heen compleet gestoord van mij. Dat was bij deze cache overigens niet het geval, die was niet zo moeilijk. Toen Anke en ik net een rijbewijs hadden gehaald en de beschikking hadden over auto’s, hadden we de neiging om een opgeloste mysterie meteen te gaan loggen in het veld. Dat was bij deze dus ook het geval. Nu zouden we niet meer zou gauw op- en neer rijden voor een enkele cache.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s