Het was een goed geocachingjaar!

Wat voor jaar 2016 ook was, het was in ieder geval een geweldig goed geocachingjaar! We verbraken het ene na het andere geocachingrecord. Die prestaties zijn natuurlijk niet van mij alleen, hiervoor gaan ook credits naar mijn mede-Heideroosjes Anke en Guy.

Het tweede jaar

Vandaag, 30 december, vonden Anke en ik de 926ste cache van dit jaar. Gezien het feit we op 31 december allebei moeten werken, is dit ook meteen de laatste cache voor 2016. Met 926 founds, eindigt 2016 als tweede in de meest-gevonden-caches-per-jaar-lijst. 2011 blijft op nummer 1 staan, maar vandaag haalden we 2010 nog in.

20161230_180935

De 7000ste cache!

Op 13 november vonden we natuurlijk onze 7000ste cache. Dat is toch wel de grootste milestone van het geocachingjaar.

img_20161114_232935

Het verbeteren van de Longest Streak

De Longest Streak stond al sinds november 2010 op 13 dagen. Dat betekend dus het aantal dagen achter elkaar waarop je geocaches hebt gevonden. Dit jaar eind juli en begin augustus lukte het ons eindelijk om de streak te verbeteren. Het was iets wat we al vaker hadden geprobeerd, maar wat nooit gelukt was. Nu hebben we het ook echt samen gedaan, want de ene dag ging Anke geocachen en de andere dag ging ik pad. We verbeterden de Longest Streak met maar liefst 5 dagen, naar 18 dagen in totaal dus.

20161230_221201

Diverse cachetypen gevonden

We vonden de 100ste earthcache, vooral met dank aan mijn drie wandeltochten rondom Maastricht, want in Limburg stikt het van de aardkundige monumenten. Maar Anke en Guy werden dit jaar ook eindelijk enthousiast voor earthcaches en deden er veel in Portugal.

Ons aantal webcam-caches vervierdubbelde dit jaar, van 1 naar 4. Hiervan twee met dank aan Anke en Guy en eentje met dank aan mij.

En met dank aan de Dwars door Gelderland caches ging het aantal letterboxen ook behoorlijk omhoog.

De landen

Er kwam dit jaar geen nieuw land bij. Maar Anke en Guy verdubbelden het aantal founds in Portugal en Frankrijk. We cacheten ontzettend veel in België en vonden er zelfs onze 7000ste cache. Het idee is om 100 Belgische caches per jaar te vinden en dan in 2025 de 2000ste Belg te vinden. We liggen nu dus 44 caches voor op schema. Zelf rondde ik de 200 founds in Duitsland, waarmee dat land nog altijd derde staat in de landenlijst, achter Nederland en België.

En in 2017?

Nou, het belangrijkste is natuurlijk dat we nog steeds heel veel plezier beleven aan geocaching. En dat we lekker actief buiten bezig zijn. Dus we gaan vrolijk door en doelen hebben we nog genoeg. Om te beginnen lijkt het bereiken van #8000 caches in 2017 ons wel wat. We gaan 2016 uit met 7127 founds, dus het zou mogelijk moeten zijn.

Voor alle geocachers: Een goed geocachingjaar toegewenst!

Foto’s van ons geocachingprofiel.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s