Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 16 maart 2008

Elke donderdag – throwback Thursday – verschijnt hier een geocachingverslag online uit het roemruchte verleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 16 maart 2008:

Meteen ook de enige keer in onze geocachingcarrière dat we op de datum 16 maart caches hebben gevonden. Dus ik had weinig keuze.

Het verslag:

  1. Doodlopend 11: Henriette
  2. B-engel
  3. Wild Engeltje
  4. De Sompen
  • Maker: Geopatra
  • Type: Multi/Traditionals
  • Gevonden op: 16 maart 2008
  • Heideroosjes: Anke en Maartje
  • Plaats: Den Bosch

Ondanks dat het behoorlijk hard regende, gingen we toch maar op pad om een paar korte multi’s en wat oppikkertjes te doen, allemaal van Geopatra. We begonnen de dag met Doodlopend 11: Henriette. We hadden al een keer eerder aan deze doodlopende weg gestaan, maar toen was de cache geript. Nu was hij weer terug en konden we loggen. Voor de tweede keer werd de auto ontzettend smerig, want het is een erg modderig pad, deze Henriette-weg.

We gingen verder met de engelen-caches. Dit zijn allemaal korte multi’s in het gebied de Engelermeer, dit is een natuurgebied tussen Den Bosch en Empel in. We begonnen met B-engel en die hadden we vrij snel gevonden, ondanks de afwijking en de regen. We verplaatsten de auto naar de andere kant van het gebied. Hier stond een bordje met uitleg over oude lengtematen erop, de huppelepupse (Rijnlandse?) roeden, afgekort RR. Je moest dan iets met die RR’s doen en dan kon je de cache-locatie berekenen. De rekenmachines op de mobieltjes konden deze grote som niet aan, dus belden we met Pien, zodat die de som op haar rekenmachine kon uitrekenen. We deden het eerst verkeerd en zochten ons rot rondom het RR-bordje. We hadden namelijk gedeeld en je moest juist vermenigvuldigen. Opnieuw gebeld en daarna konden we op zoek naar de caches Wild Engeltje en Engeltje. Het Wilde Engeltje vonden we uiteindelijk in een boom, maar het kostte wel wat moeite. Voor de andere, het Engeltje liepen we in de stromende regen door een gebied dat wel wat weg had van de Biesbosch. We kwamen uit in de geitenweide, maar de cache was verdwenen. Balen dus. Het regende zo hard dat we al helemaal doorweekt waren en eigenlijk geen zin meer hadden in geocachen. Onderweg naar huis kwamen we nog langs De Sompen en die hebben we toen nog wel gedaan. De Sompen ligt inderdaad in een zompig gebied, met vreemdgevormde bomen. Hierna vlug naar huis gegaan om droge kleren aan te trekken. In sommige weersomstandigheden is geocachen toch iets minder leuk.

rijnlandse-roeden

Wat ik hier op 16 maart 2017 nog aan toe te voegen heb:

Tja, ik kan me deze dag niet meer zo heel goed herinneren. Het is natuurlijk ook al negen jaar geleden. Dat met die Rijnlandse Roeden komt me nog wel vaag bekend voor. En dat caches van Geopatra vaak lastig waren. Maar waarom we toch per se in de regen op pad wilden? Geen idee.

Afbeeldingen zijn van internet af geplukt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s