Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 20 april 2009

Elke donderdag – throwback Thursday – verschijnt hier een geocachingverslag online uit het roemruchte verleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 20 april 2009:

Voor vandaag alweer een verslag van een cachedag in België. Het begint er nu op te lijken dat we al onze caches bij de zuiderburen doen, maar dat is niet zo hoor. De verhouding is momenteel 5374 caches in Nederland, 1159 in België en de rest in andere landen. Dit keer ging ik op pad met Stephanie en haar hondje Senna (West Highland Terrier) en we gingen wandelen in de Lommelse Sahara, een duingebied bij Lommel.

Het verslag:

 1. De Lommelse Sahara
 • Maker: FerryStreens&Fairyglitters
 • Type: Earthcache
 • Heideroosjes: Maartje
 • Snuffel 007: Stephanie
 •             Senna
 • Gevonden op: 20 april 2009
 • Plaats: Lommel, België
 1. De Blekerheide
 • Maker: Redtag
 • Type: Multi
 • Heideroosjes: Maartje
 • Snuffel 007: Stephanie
 •             Senna
 • Gevonden op: 20 april 2009
 • Plaats: Lommel, België
 1. De Sahara van Lommel
 • Maker: TomPetLegend
 • Type: Multi
 • Heideroosjes: Maartje
 • Snuffel 007: Stephanie
 •             Senna
 • Gevonden op: 20 april 2009
 • Plaats: Lommel, België
 1. Het burgemeesterspark
 • Maker: Redtag
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje
 • Snuffel 007: Stephanie
 •             Senna
 • Gevonden op: 20 april 2009
 • Plaats: Lommel, België
 1. De Kastanjeboom
 • Maker: Knoerifast
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje
 • Snuffel 007: Stephanie
 •             Senna
 • Gevonden op: 20 april 2009
 • Plaats: Lommel, België

Na een lange tour (aldus Senna) over de toeristische binnenweggetjes, kwamen we aan in Lommel. We hadden een succesvolle combi-tocht uitgekozen, die bestond uit de earthcache, de multi door de Sahara van Lommel en de Blekerheide, totaal een wandeling van 13 kilometer. De earthcache en de Sahara van Lommel waren als cache echt helemaal okay. De Blekerheide vond ik niet zo, maar dat kwam ook omdat wij hem helemaal in de verkeerde volgorde hebben gelopen en daardoor steeds grote afstanden tussen de waypoints hadden. Ook de eindcache lag op een beetje een vreemd plekje, waarvoor je een autoweg (N-weg) moest oversteken en een viaduct. Maar gelukkig hebben we hem wel gevonden.

De Sahara van Lommel liep helemaal door een variatie aan natuurgebieden en was gewoon een prima multi-cache. Het was trouwens ook onze 1250ste found. We vonden vooral de swirl-brug over het kanaal erg leuk. Nadeel was dat je met een spiegeltje een coördinaat onder een plank van de brug moest gaan lezen, terwijl die niet in spiegelbeeld op de tag stond. En Senna vond de loopbrug (met ruimte tussen de planken) heel eng, want die stond helemaal te bibberen. Het is ook maar een klein hondje natuurlijk.

Verder mogen honden in de Belgische bossen blijkbaar gewoon loslopen, want we kwamen vrij veel loslopende honden met hun baasjes tegen. Achteraf blijkt Senna illegaal te zijn geweest, want honden mogen niet zomaar de Belgische grens over, vanwege hondsdolheid. Nu zal dat in Lommel, slechts enkele kilometers over de grens, wel niet zoveel uitmaken, het is meer voor de Ardennen, denk ik. We hebben ook geen vos gezien, trouwens.

En Senna heeft de 13 km helemaal zelf gelopen.

Voor de puntjes besloten we om nog een paar traditionals te gaan doen. Het duurde even voor we de juiste ingang van het Burgemeesterspark hadden gevonden, maar de cache zelf was heel simpel. Het park zat vol voetballende jeugd.

Daarna zijn we nog naar de Kastanjeboom gelopen. Dit was een beetje een vage cache. Er was een willekeurige boom op de heide uitgezocht (wel een kastanjeboom), maar er liep helemaal geen pad naartoe. Dus zijn we maar dwars over de heide naar de boom gelopen. Beetje apart, maar ja het blijft België.

Hierna wilde Stephanie naar huis, dus hebben we de korte multi De Steen der Zeven Heerlijkheden voor de volgende keer bewaard.

Wat ik hier op 20 april 2017 nog aan toe te voegen heb:

De collage hierboven komt van de cachepagina van de Lommelse Sahara, de cache is namelijk nog steeds online en bestaat al sinds 2003! Ook de combi met de Blekerheide is nog steeds mogelijk. Leuk als een cacheroute zo lang in stand blijft.

Blijkbaar is er nu een uitkijktoren in het gebied. Die was er toen nog niet. Jammer, want ik klim heel erg graag in uitkijktorens!

Ik weet ook nog dat het die dag bloedheet was, zeker voor een dag in april.

En voor 1x een foto waar ik zelf op sta, dit is de verplichte earthcache-foto, dus ook te bewonderen op de geocaching-website. Ik ben geen spat veranderd, loop er nog steeds zo bij als ik ga geocachen – haha. Ondertussen wel twee GPS’sen en een paar wandelschoenen verder. Die trui heb ik gedragen tot hij zo vaal was, dat het echt niet meer kon. En dat hondje is dus Senna, die twijfelde bij welk team ze hoorde en dus met ons allebei op de foto ging ;>)

Senna is helaas niet zo heel erg oud geworden, wat jammer is, want het was een heel leuk hondje, dat vaker mee ging geocachen.

earthcachelommelsesahara

Één reactie op “Throwback Thursday: 20 april 2009”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s