Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 18 mei 2008

Elke donderdag – throwback Thursday – verschijnt hier een geocachingverslag online uit het roemruchte verleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 18 mei 2008:

Op deze dag ging ik met Anke op cachejacht in de omgeving van Lierop. In deze periode begonnen we een cachedag meestal met een wandeling in de vorm van een multi en gingen we daarna verder met de traditionals in dezelfde omgeving.

Het verslag:

 1. WWW1: De Lieropse Heide
 • Maker: Goedweerloper
 • Type: Multi
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Gevonden op: 18 mei 2008
 • Plaats: Lierop
 1. Week 12: De Donck is meer dan een theater
 • Maker: Goedweerloper
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Gevonden op: 18 mei 2008
 • Plaats: rondom Lierop
 1. Gemasten 3: Zuid Willemsvaart
 • Maker: keesenanita
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Gevonden op: 18 mei 2008
 • Plaats: Asten
 1. Week 14: Het is Asten wat de klok slaat
 2. Week 17: De molen van Vlierden
 • Maker: Goedweerloper
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Gevonden op: 18 mei 2008
 • Plaats: Asten
 1. Buntven
 • Maker: Kraaiennest
 • Type: Earthcache
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Gevonden op: 18 mei 2008
 • Plaats: rondom Lierop
 1. Week 13: Ik zie de stad opdoemen – stuw
 2. Week 15: Het schiereiland – hoog en droog
 3. Week 18: Het schiereiland – de grote stuw
 4. EKP4: Satellietpuzzel
 5. Week 16: Ik zie de stad opdoemen – Brandevoort
 • Maker: Goedweerloper
 • Type: Traditionals/mysterie
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Gevonden op: 18 mei 2008
 • Plaats: rondom Lierop

Deze zondag konden we weer op pad. Het was erg mooi weer voor de tijd van het jaar. Daarom begonnen we de dag met een wandeling. De WWW-serie van Goedweerloper bevalt ons wel, lekkere wandelingen door natuurgebieden, dit keer kozen we voor nummertje 1, die over de Lieropse Heide gaat. Daar waren we al eerder geweest, tijdens het lopen van onze 500ste cache: De Schat van Rohan, ook een WWW. Voor we het wisten hadden we de kilometers alweer gelopen en waren we bij de cache.

Na een ijsje van het karretje op de parkeerplaats gingen we verder met de wekencaches, ook al van de hand van Goedweerloper. Eerst gingen we naar het theater, waar een amateur-gezelschap hun versie van Les Miserables aan het oefenen was. Wij konden de cache niet echt vinden. Dus gingen we onze lunch maar opeten op een bankje. Er kwam een andere geocacher aan en die kon de cache wel vinden, wij zaten een paar meter te ver weg, in een ander bosje te zoeken. Wij die man achtervolgen en de cache overnemen.

Hierna moesten we er nog eentje van de Gemasten-serie oppikken. De vorige keer zaten we aan de verkeerde kant van het kanaal, maar nu hadden we de TomTom bij en werden we wel naar de goede plek geleid. Ik moet zeggen, dat het wel makkelijk is, zo’n TomTom. Eerste wilden we er nooit aan, maar nu we steeds verder weg moeten om te cachen, is zo’n ding wel makkelijk.

De volgende wekencache lag verstopt in een plantenbak in de vorm van een grote bel. Dit was in Asten en daar is een klokkengieterij gevestigd. Hier zijn we wel even aan het zoeken geweest, want hier waren heel veel gaten waar een micro in paste. De andere lag bij een molen, molens zijn nou eenmaal geliefde plekjes om caches te verstoppen. Later ontdekte ik dat deze molen ook nog als waypoint voor een andere cache gebruikt wordt, maar die moeten wij nog ooit een keertje gaan doen (de molens&meters-multi-cache).

We hadden voor vandaag ook een earthcache in de planning staan. Heel stom, er stonden allemaal wandelroutes op een bord bij de ingang, maar ter bevordering van het wandelen, mocht je daar nergens parkeren, op twee meter na ofzo. Ik vertrouwde het niet helemaal en was bang voor een parkeerbon, dus hebben we deze cache even in speedtempo gedaan. Er waren bij het informatiebord waar de foto gemaakt moest worden, van die echte natuurliefhebbers en die keken ons heel vreemd aan, toen wij een foto van dat bord gingen maken. Dus voerden wij ook maar een zogenaamd intelligent gesprek over watervogels…waar wij eigenlijk helemaal geen verstand van hebben.

Weer verder met de wekencaches. Dat de TomTom ons ook gerust een zandpad durft op te sturen, kwamen we al snel achter. Wij vertrouwden dat pad voor geen meter, dus hebben het laatste stukje gelopen. We vonden dit plekje niet zo bijzonder.

Daarna moesten we nog een keer naar het schiereiland. Hier waren we al een keertje geweest, voor een eerdere wekencache. Na een fijne wandeling door de brandnetels kwamen we uit bij een droogstaande stuw, waar de cache lag. Gelukkig lag de andere cache iets minder moeilijk bereikbaar verstopt, namelijk op de dijk. Het blijft een beetje een vreemd en verwaarloosd gebiedje hier.

Het Eindhovens kanaal is een bron van ergernis voor ons. Het ligt altijd in de weg en de caches liggen altijd verkeerd. Maar de volgende wekencache lag bij het kanaal. Toen we eindelijk een geschikte parkeerplek had gevonden, kwam ik erachter dat we ook nog langs een door mij opgeloste EKP-puzzel kwamen (was een best wel moeilijke puzzel met een satellietfoto en rare coördinaten). Dat was een meevaller, want dat hadden we niet verwacht. We moesten alleen nog even bellen met Nopi voor de hint. Nog voor ze de hint hadden gevonden, hadden wij de cache al te pakken.

Na dit rondje om een stukje van het kanaal, stopten we met cachen voor die dag.

Wat ik hier op 18 mei 2017 nog aan toe te voegen heb:

Ja, die WWW’s, wat stond voor Weerlopers Wondere Wereld of iets in die trent, dat was een leuke serie met goede, oplosbare multi’s door natuurgebieden. De Schat van Rohan was zelfs 25 kilometer lang en die liepen wij als onze 500ste cache. Dat was echt een prestatie, volgens mij hebben we nooit meer zo’n lange wandelcache gedaan. De weken-serie was ook leuk, maar ze lagen in een vrij groot verspreidingsgebied, dus je kon er geen wandeling van maken. We hebben volgens mij nog wel alle weken gevonden, zo door het jaar heen.

Pfft, ja, de aanschaf van een TomTom loste een heleboel navigatieproblemen op. Daarvoor gebruikten we gewoon de GPS, toen nog zonder kaart, alleen maar een kompas met een pijltje. Een van ons bestuurde dan de auto en de ander navigeerde met de GPS. Eigenlijk was dat best een beetje gevaarlijk. Maar ja, wij waren echt bezeten van die hobby (ehm nu nog wel, eigenlijk) en deden dat gewoon. Gelukkig is er nooit iets gebeurd.

Geen foto’s van deze dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s