Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 17 augustus 2011

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 17 augustus 2011

Dit was in de periode dat ik nog een auto had en dat ik nog in Hilvarenbeek woonde, vlakbij de grens met België. Ik ging toen regelmatig met de auto (soms ook met de fiets) de grens over om bij de zuiderburen te gaan geocachen, omdat dat toch vlakbij was. Dit keer een verslag met foto’s van die dag.

Het verslag:

 1. Kongobos
 • Maker: PSN 2005
 • Type: Multi
 • Heideroosjes: Maartje
 • Gevonden op: 17 augustus 2011
 • Plaats: België
 1. CZN
 • Maker: Bouza
 • Type: Multi
 • Heideroosjes: Maartje
 • Gevonden op: 17 augustus 2011
 • Plaats: België
 1. ’t Doolhof
 • Maker: Pannekoek en Prot
 • Type: Multi
 • Heideroosjes: Maartje
 • Gevonden op: 17 augustus 2011
 • Plaats: België

Deze drie Belgische multi’s stonden allemaal op pagina 2 van de nearbiest-caches en een enkele keer had er ook al eentje op pagina 1 gestaan. Aan Kongobos en ’t Doolhof was ik in de winter al eens met Anke begonnen, maar we waren bij allebei de caches gestrand. Bij de ene al op waypoint 1, bij de andere op waypoint 3. Ik besloot vandaag om het nog eens te gaan proberen. Het was in tegenstelling tot die koude winterdag, nu in ieder geval een warme, zonnige zomerdag, dus dan geef je het minder snel op.

Ik had me thuis goed voorbereid, door alle spoilerfoto’s te bekijken, omschrijven of na te tekenen (ik had geen printer in Hilvarenbeek).

Te beginnen met Kongobos. De vorige keer konden we het eerste waypoint al niet eens vinden. Dat vond ik nu wel. Stom genoeg denk ik toch dat we de vorige keer ook daar hebben gekeken. Ik kon nu verder met de rest van de route. Het was maar een kort tochtje, wel lekker door het bos en de rest leverde niet zo veel problemen op als het eerste waypoint. Alleen naar de cache zelf nog even moeten zoeken, maar wat wil je in een bos vol bomen die allemaal aan de hint voldoen. Goed, frustratie 1 kon van de lijst.

CZN was hierna het dichtste bij. Dat was een nieuwe cache. Ook geen gemakkelijke. Maker Bouza legt normaal oppikkertjes van het type, naam niet eens met een hoofdletter schrijven, dus het was al heel wat dat die zich aan een hele multi had gewaagd. Overigens stond nergens vermeld wat CZN zou moeten betekenen. Niet alles klopte helemaal naar mijn idee en sommige vragen waren op meerder manieren uit te leggen. Ook werd ik enorm gefrustreerd door de Belgische fietspaddestoel aan de overkant van het kanaal, die ik niet kon waymarken en er was geen brug in de buurt. Balen.

Uiteindelijk met veel trial en error en veel aannames de route van CZN voltooid. De route zelf was trouwens best wel okay, mooie wandeling door landelijk gebied. In veel logjes stond dat mensen hem niet in 1x gevonden hadden, dus ik was toch wel een beetje trots op mezelf, dat mij dat wel gelukt was.

CZN3

Als slot van de dag ’t Doolhof. Ik strandde wederom op waypoint 3. De houten balk met het bordje aldaar opnieuw aan een minutieus onderzoek onderworpen, maar ik kon de aanwijzing echt niet vinden. Geen flauw idee waar die moet zitten. Maar ik ging nu doen waar we in de winter geen zin in hadden gehad vanwege de kou, de route van de wandeling ’t Doolhof lopen, in de hoop een volgende aanwijzing tegen te komen. Ondanks dat ik de borden en wat opvallende bomen heb bekeken kon ik niets vinden. Dus de gemarkeerde wandelroute maar afgemaakt en onderweg stiekem uitgekeken naar de boom van de spoilerfoto. Dat was een berk die voor een prikkeldraad-versperring stond, met op de achtergrond een weiland. En opeens zag ik die boom gewoon staan! Ik liep ernaartoe om te kijken of het echt waar was en daar lag gewoon de cache! Voor de verandering had ik eens een keertje heel veel geluk. Er zat geen cijferslot ofzo op, dus lekker gelogd. Zo kon ook deze frustratie van de lijst af.

Alles bij elkaar had ik dus best een productief dagje bij de Zuiderburen.

Wat ik hier op 17 augustus 2017 nog aan toe te voegen heb:

Ja, toen ik Hilvarenbeek woonde en nog een auto had, deed ik dat regelmatig: gewoon even naar  België rijden om te geocachen. Deze multi’s zitten ondertussen allemaal in het archief en zijn dus niet meer te doen. Jammer, want eigenlijk zijn ze best leuk. Ook met de fietspaddestoelen bij de zuiderburen is het slecht gesteld: de meeste zijn weggehaald. Ik heb die bewuste paddestoel nooit meer bereikt. Jammer, want ik heb op waymarking de grootste collectie Belgische paddestoelen van alle paddojagers.

De foto’s bij deze blog zijn door mijzelf gemaakt op 17 augustus 2011. De eerste twee tijdens het lopen van CZN (ja, toen maakte ik ook al koeienfoto’s) en die met het kanaal bij ’t Doolhof.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s