Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 24 augustus 2011

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 24 augustus 2011

Net als vorige week een verslag uit 2011, want ik had voor deze datum zeer weinig keuze en dit is gewoon het leukste verslag. Anke en ik gingen een avondrondje geocachen in de Reeshof – de Vinexwijk van Tilburg, ter ere van de 50ste found van Keragypsa, de voormalig eigen cache van de Heideroosjes (nou ja, van Guy en Anke).

Het verslag:

 1. Windmolenpark Tilburg
 • Maker: Team Meelhopper
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Gevonden op: 24 augustus 2011
 • Plaats: Tilburg
 1. Illy Cache
 • Maker: Rapsac12
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Gevonden op: 24 augustus 2011
 • Plaats: Tilburg
 1. Os Birdies
 • Maker: Dion&Nicole
 • Type: Mysterie
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Gevonden op: 24 augustus 2011
 • Opgelost door : Maartje
 • Plaats: Tilburg
 1. Smuggler’s Bin
 • Maker: Frank Thijssen
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Gevonden op: 24 augustus 2011
 • Plaats: Tilburg

Nopi en Softie – twee teams die beide familie zijn van Anke – hebben allebei een mysterie in hun voortuin liggen, respectievelijk Turnsters en Pennipotenti. Wij hebben met dank aan Guy ook een soort van voortuin-cache, ook al is dat meer een achtertuin-cache en ligt die niet bij één van onze eigen woningen, maar bij het huis van de ouders van Guy. De cache heet Keragypsa. Het is nog altijd een raadsel binnen de geocachingwereld wat deze naam zou moeten betekenen… Nopi en Softie hadden een strijd bedacht: het team waarvan de cache het eerst 50x gelogd was, moest het andere team trakteren op een etentje bij McDonald’s. Ik vind dit wel grappig, dus had ik gekscherend tegen Anke gezegd dat wij dan ook maar bij de Mac moesten gaan eten als Keragypsa 50x gelogd was. De caches van Nopi en Softie deden zo’n twee jaar over het bereiken van de 50 founds, Pennipotenti was het eerst 50x gelogd dus Softie moest Nopi trakteren. Tja, de caches van Nopi en Softie zijn mysteries en dat scheelt nogal in je found-rato.

Keragypsa kwam op 25 juli online en binnen een maand waren er al meer dan 50 founds. Ter ere daarvan gingen Anke en ik vandaag eten bij McDonald’s Reeshof. De cache die daar ligt hebben we al vele bezoekjes geleden gelogd, maar er lag nog wel het een en ander in de Reeshof, wat allemaal in de nearbiest-lijst stond. We proostten op Keragypsa, maar de grote initiator achter deze cache is Guy en die was er niet bij, want die heeft een hekel aan fast-food-restaurants en keurde het ernstig af dat wij bij de grote gele M gingen eten. Maar Anke en ik eten wel eens bij McDonald’s, vrijwel altijd geocaching-gerelateerd (ik vind de groenteburger erg lekker). Zelf heb ik ook niets aan Keragypsa gedaan, sterker nog, ik heb de hele cache nog nooit gezien…

Anke kwam mij ophalen in Hilvarenbeek en we gingen dus eerst eten. Daar waren we rond 20 uur mee klaar en toen hadden we een uur de tijd voor het donker werd om 5 caches te doen. We begonnen met de cache bij het windmolenpark. Ik had dat hele park heel ergens anders gesitueerd, maar het was echt hier, pas sinds juni 2011 overigens, daarom kwam het ons niet bekend voor. Er moeten uiteindelijk 25 windmolens komen. Het blijven indrukwekkende dingen, maar het is heel vreemd om ze op een industrieterrein te zien staan, ik associeer ze altijd met de zee.

Daarna moesten we een heel eind omrijden om over het Wilhelminakanaal te komen en konden we de tweede cache in de speeltuin niet vinden. We gaven na een minuut of 10 zoeken op, omdat we anders de andere caches niet meer konden doen, maar we baalden wel een beetje.

De Illy Cache was ook een heel vreemde cache. Hij lag op een natuurplekje (er loopt een soort van groene gordel door de Reeshof) midden tussen de huizen en je moest over een hek klimmen om er te komen. Er stond geen verbodsbord, dus maar gewoon gedaan. Daarna misleid door de hint die zei dat je dicht bij het water moest zoeken. Uiteindelijk ben ik zo’n beetje over de cache gestruikeld en hebben we hem toch nog gevonden. Hij zat in een bakje van het merk Illy, wat meteen de vreemde naam van de cache verklaarde. Er zat een hagedisje in, dus kon ik mijn collectie weer eens aanvullen. Anke draaide met haar ogen, ik denk dat die wel eens heel moe wordt van mijn enorme verzameldrang, haha.

De volgende cache was een mysterie-cache van het niveau dat ik de puzzel binnen 10 minuten snapte. Hij ging over de birds uit het filmpje van Pixar en aangezien ik dol ben op figuurtjes van Pixar scoorde deze puzzel heel hoog. De cache zelf lag een beetje op een vreemde locatie, een grasland/weiland/natuur-achtig gebied aan de rand van de bebouwing en midden in dat zeiknatte gras (en ik had mijn gympen aan, niet mijn wandelschoenen, dus natte sokken) was het 0-punt. Gelukkig zagen we zo’n beetje tegelijkertijd de cache liggen, dus hoefden we niet lang te zoeken.

Het was al aan het schemeren, maar we besloten toch nog te gaan kijken of we de Smuggler’s Bin, de smokkelaarsschat ook nog konden vinden. Die bleek veel minder diep het bos in te liggen dan wij dachten en we hadden hem heel snel in handen. Het blik waar de cache in zat open krijgen, was moeilijker dan het ding zelf vinden.

Zo, we hebben op een avond mooi vier caches van de nearbiest-lijst afgeveegd en we hebben voor de verandering weer eens samen gecachet, dat was ook alweer eventjes geleden en eigenlijk wel zo gezellig.

Wat ik hier op 24 augustus 2017 nog aan toe te voegen heb:

De Heideroosjes (nou ja, Guy en Anke) hebben drie caches online gehad:  Ontmoeting met de Heideroosjes, Keragypsa en Keragypsa 2. Ondertussen zijn ze allemaal gearchiveerd. De eerste cache hadden we cadeau gekregen ter ere van onze 2000ste found, maar er waren veel problemen rondom deze cache, dus daarom is hij gearchiveerd. Keragypsa en Keragypsa 2 zijn gearchiveerd, omdat het beide voortuin/achtertuin-caches waren bij huizen waar wij nu niet meer wonen. Je kunt moeilijk een cache laten liggen als je zelf niet meer in dat huis woont, zouden de nieuwe bewoners waarschijnlijk niet zo tof vinden.

Die cache bij de speeltuin hebben we niet veel later wel gevonden. En ik verzamel nog steeds hagedisjes, ik heb er vrij veel uit caches gehaald. Ze zitten nu ingepakt vanwege mijn verhuizing, maar ik zal binnenkort eens een foto van mijn collectie plaatsen.

Foto van de Birds van Pixar is van internet af geplukt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s