Categorieën
#geocaching Kanoen Throwback Thursday

Throwback Thursday: 14 september 2014

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 14 september 2014

Een dag waarop ik per fiets ging geocachen in Oirschot en op de terugweg na lang twijfelen toch nog een geocaching-event bezocht.

Het verslag:

 1. Oirschot – Monument in het groen
 • Maker: Ppfs
 • Type: Multi
 • Heideroosjes: Maartje
 • Gevonden op: 14 september 2014
 • Plaats: Oirschot
 1. Zds #24
 • Maker: DaRoChJa
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje
 • Gevonden op: 14 september 2014
 • Plaats: Oirschot
 1. Kanostoep (hitchhiker)
 • Maker: Ted & the Teddies
 • Type: HitchHiker
 • Heideroosjes: Maartje
 • Gevonden op: 14 september 2014
 • Plaats: Locatieloos
 1. 2e Koeientoffel event
 • Organisatie: Team WilP
 • Type: Event
 • Heideroosjes: Maartje
 • + nog zo’n 50 andere geocachers
 • Deelgenomen op: 14 september 2014
 • Plaats: Boxtel

Eerst naar Oirschot gefietst voor de nieuwe dorpsmulti, die al een tijdje op mijn to-do-lijstje stond. Het was heel druk in Oirschot, want het was jaarmarkt en Open Monumentendag, dus eigenlijk niet zo’n goede dag voor een stadscache. Het lukte me uiteindelijk om alle vragen te beantwoorden, maar ik deed er veel langer over dan verwacht, omdat je heel veel moest zoeken naar kleine monumentsbordjes en rekenen op elk waypoint en de route ook nog een heel stuk langs het kanaal liep. De route in het centrum leek erg op de gearchiveerde cache Historisch Oirschot, die we al lang geleden hebben gedaan.

De uiteindelijke cache viel hier heel erg tegen, want dat was een slap doosje met een magneet op een verkeersbord. Vlug Oirschot verlaten, want het was hier veel te druk en dat vind ik eigenlijk niet zo fijn geocachen.

Ik fietste naar de laatste Zoek de Stilte –trad, nummer #24, bij een picknicktafel. De vorige keer – toen ik de rest van deze fietstrail heb gedaan – stond hier een hele groep mensen (familiedag ofzoiets) en ben ik doorgefietst. Nu was er gelukkig helemaal niemand en kon ik de cache zo loggen. Nu alleen de eindcache van deze fietsserie nog, maar ik twijfel over het berekende coördinaat.

De twijfel over het event bleef (ik durfde niet zo goed alleen), maar mijn route naar huis liep door de straat, dus ik besloot toch te gaan, al was het maar 5 minuten. Er waren wat bekenden die mij uitnodigden aan hun tafel en ik kreeg een HitchHiker overhandigt. Dat is een zeldzaam soort cache, die locatieloos zijn, omdat ze reizen via andere caches. Eigenlijk een soort travelbugs, maar dan logbaar als cache. En deze was speciaal voor ons, omdat hij kanostoepen (in- en uitstapplaatsen) wilde bezoeken.

Ik moest nog het doolhof in om het event-logboek te loggen, dat midden in het doolhof verstopt was. Zo’n doolhof vind ik altijd wel leuk. Ik had het verkeerde pad genomen, dus heb zo’n beetje alle hoeken van het doolhof gezien, voor ik bij de geïmproviseerde uitkijktoren kwam met het logboek. Was wel leuk gedaan.

Daarna een rondje parkeerplaats gedaan om travelbugs op auto’s te noteren en toen nog even terug gelopen naar het terras voor ik naar huis fietste.

Wat ik hier op 14 september 2017 nog aan toe te voegen heb:

Eigenlijk was dit verslag nog een heel stuk langer, maar ik heb er flink in moeten knippen, omdat er te veel namen van andere geocachers in stonden.

HitchHikers zijn tegenwoordig verboden door Groundspeak (het geocaching-hoofdkwartier in Amerika), waarschijnlijk omdat ze niet voldoen aan de regels en te veel op travelbugs lijken. Wij hebben er wel enkele in handen gehad, door de jaren heen. Bij deze kano-Hitchhiker plaatste ik een foto van Anke en mij in onze kano’s. We kennen elkaar namelijk van de kanovereniging en zijn nog altijd allebei lid van Kanovereniging Oisterwijk.

Hieronder echter een foto van mij alleen in een kano, want ik weet niet of Anke erop zit te wachten dat ik foto’s van haar hier plaats. Hoewel het lijkt alsof ik in Zweden ofzo aan het varen ben, is dit gewoon op ’t Staalbergven in Oisterwijk ;>)

kanoreflex

Één reactie op “Throwback Thursday: 14 september 2014”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s