Categorieën
#treinleven Of all places Vervoer

Dal Vrij: augustus 2017

Deze maand ging mijn Dal Vrij-abonnement in. Dat houdt in dat ik voortaan altijd gratis kan reizen: doordeweeks buiten de spitsuren en in het weekend en op feestdagen de hele dag. Dal Vrij is wel een prijzig abonnement, dus ik ga dit jaar bijhouden of het me wel echt de beloofde besparing op zal leveren.

In augustus was ik nog steeds vrij van school. Wel moest ik gewoon werken en ging ik totaal onverwachts verhuizen, daardoor heb ik minder gereisd dan eigenlijk in de planning zat, maar ik heb m’n abonnement er wel uit gehaald. Vooral omdat ik een paar “verre” reizen maakte. Deze maand bezocht ik de volgende stations:

Nieuw in het assortiment zijn Amersfoort, Voorschoten, Maarn, Bilthoven, Heino en Wijhe. Dat ik op Den Haag Centraal veel vaker ben geweest is natuurlijk geen verrassing. Maar ook op Driebergen-Zeist, Rhenen, Bunnik en zelfs Veenendaal-West was ik al eens eerder in- of uitgestapt. Toch haalde ik deze maand het Day Zero Project doel met de stationsborden.

Vorig jaar rekende ik steeds met 40% korting, ik ga nu met beide rekenen, dus ook met vol tarief.

Ik reisde deze maand dus alleen maar “gratis”. En deze maand huurde ik slechts 1x een OV-fiets.

De reizen:

1x Tilburg – Den Haag: 9,80 euro, 16,30 euro

1x Voorschoten – Tilburg: 10,50 euro, 17,50 euro

Retour Oisterwijk – Amersfoort: 18,80 euro, 31,40 euro

1x Oisterwijk – Driebergen-Zeist: 8,50 euro, 14,20 euro

1x Maarn – Oisterwijk: 9,20 euro, 15,30 euro

1x Oisterwijk – Wijhe: 12,80 euro, 21,40 euro

1x Heino – Oisterwijk: 13,80 euro, 23 euro

1x Oisterwijk – Rhenen: 10,90 euro, 18,20 euro

1x Veenendaal-West – Oisterwijk: 10,30 euro, 17,10 euro

Retour Tilburg – Den Haag: 19,60 euro, 32,60 euro

1x Oisterwijk – Bunnik: 8,10 euro, 13,50 euro

1x Bilthoven – Oisterwijk: 8,40 euro, 14 euro


Totale besparing met 40%: 140,70 euro – 99 euro abonnementskosten = 41,70 euro winst

Totale besparing met vol tarief: 234,50 euro – 99 euro abonnementskosten = 135,50 euro winst

Ook deze maand was Dal Vrij dus weer de moeite waard.

In september begint de school weer (in Amsterdam) en ga ik stage lopen (in Arnhem). Daarmee haal ik Dal Vrij er als het goed is al dik uit, mits ik het volhoud om drie dagen per week tot 18.30 uur in die plaatsen door te brengen.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s