Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 12 oktober 2014

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 12 oktober 2014

Het was op deze zondag in oktober echt prachtig weer (ik heb de hele middag in mijn T-shirt gelopen) en daarom ging ik met mijn moeder geocachen in de Biesbosch. Waarbij we een heel laantje met echte abeel(en)-bomen tegen kwamen.

Het verslag:

 1. Biesbosch #1
 2. Biesbosch #2
 3. Biesbosch #3
 4. Biesbosch #4
 5. Biesbosch #5
 6. Biesbosch #6
 • Maker: Drop-it en Altenaa1
 • Type: Traditionals
 • Heideroosjes: Maartje
 • HaJaMaToJo: Hannie
 • Gevonden op: 12 oktober 2014
 1. Griendwerkershut
 • Maker: Tazmaniac
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje
 • HaJaMaToJo: Hannie
 • Gevonden op: 12 oktober 2014
 1. Biesbosch #7
 2. Biesbosch #8
 3. Biesbosch #9
 4. Biesbosch #A
 5. Biesbosch #11
 6. Biesbosch #12
 7. Biesbosch #13
 8. Biesbosch #14
 9. Biesbosch #Bonus
 • Maker: Drop-it en Altenaa1
 • Type: Traditionals
 • Heideroosjes: Maartje
 • HaJaMaToJo: Hannie
 • Gevonden op: 12 oktober 2014
 1. Arm huisje
 • Maker: Tazmaniac
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje
 • HaJaMaToJo: Hannie
 • Gevonden op: 12 oktober 2014
 1. Bakkerskil
 • Maker: Suzanne and John
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje
 • HaJaMaToJo: Hannie
 • Gevonden op: 12 oktober 2014

Ik had weer een nieuwe trail in de Biesbosch ontdekt, dit keer aan de Brabantse zijde, dus een stuk minder ver rijden. Helaas waren er een heleboel verwarrende wegomleggingen (vanwege werkzaamheden) op de route, dus het duurde nog een eeuw voor we aankwamen op de parkeerplaats: een afgelegen, doodlopend weggetje in de Biesbosch. Toen wij aan kwamen rijden waren we de tweede auto. Na afloop leek het wel of de travelburg-auto’s hadden gejongd, want toen stonden er wel 15. Het was duidelijk dat deze afgelegen polder vandaag ontdekt werd door geocachend Nederland. De serie is pas een paar weken oud en dat wil nog wel eens puntenjagers trekken. Als het een multi was geweest, zou dat heel anders zijn. Maar goed, ik moet niet hypocriet zijn, want wij kwamen natuurlijk ook deels voor die puntjes.

Hoewel de vervormde bomen hetzelfde waren als in de polder van twee weken terug (toen hadden we ook in de Biesbosch gecachet, maar dan aan de kant van Dordrecht en waren we totaal lek gestoken door de muggen), was hier veel minder water en dat betekende dat er geen muggen waren. Wat een genoegen! In plaats daarvan waren er heel veel vlinders en libellen te zien. Wel grappig, want ik moest meteen weer terugdenken aan het Cito-event van drie weken geleden. Blijkbaar zijn vlinders dol op brandnetels, want die groeiden er veel in deze polder.

Het begin van de wandeling was over een randje langs het weiland (boerenommetjepaadje), op zich niet heel bijzonder, maar wel een mooi uitzicht. En veel vlinders dus. Er waren twee bonussen en de aanwijzingen volgden elkaar op, tot we er eentje dachten te missen. Dat was halverwege, dus gingen we gokken en liepen daardoor een heel stuk terug, wat tevergeefs bleek te zijn. Dus dan maar verder met de tocht, we gingen nu echt de Biesbosch zelf in, wat eigenlijk een mooier stuk om te lopen was. We kwamen langs de Griendwerkershut, ik meende de locatie te herkennen als de Schrankkeet, hier heb ik in de zomer van 2009 met een stel geocachers zitten bbq’en vanwege het Geoeating-event. In deze hut mag je gratis overnachten, maar ik vond hem er vijf jaar geleden toch nog een stuk beter uitzien. Toen speelde ik nog met het idee om daar ooit te gaan slapen, nu vond ik het maar een vieze bedoening. De cache heeft nu een andere naam, is een micro geworden en ligt een stukje van de hut af, in plaats van onder de hut.

Er waren ook nog andere wandelaars, maar dat waren geen geocachers. Wij vervolgden onze wandeling en vonden de ene na de andere cache. Helaas bleek nummer 10 echt onvindbaar te zijn, geen hint, twee mogelijke bomen, ook nog los hout op de grond en met z’n tweeën best wel lang gezocht. Later bleek dat meer mensen hem niet gevonden hebben. We vonden toch nog de laatste aanwijzing voor de eerste bonuscache en nu bleek dat je nog een keer langs die locatie kwam. Nu vonden we de cache wel, ook al had hij een afwijking.

We begonnen nu ook andere geocachers tegen te komen, die waren niet allemaal ons type. Twee schreeuwerige vrouwen, het typische geocaching-gezinnetje compleet met opa en oma met eigen GPS en de wiskundige geocaching-nerd, die voor z’n beweging aan geocaching is gaan doen en het puur wetenschappelijk benaderd.

Op een bepaald moment kwamen we door het Abeelen-laantje, een laantje met aan weerszijden Witte Abeelen, hoewel ik de Latijnse naam mooier vind: Populus Alba. Dit is dus waar mijn achternaam vandaan komt. In België wordt deze benaming echter veel vaker gebruikt, dan in Nederland.

populusalba

We vervolgden onze wandeling.

De tweede bonus lag een eindje uit de richting en we besloten de auto te pakken, die moest alleen nog even uit het smalle weggetje worden gemanouvreerd. Dat lukte, maar toen stonden we eerst aan de verkeerde kant van de vervallen brug. Dus maar weer omgereden, we kwamen de oude bewoner tegen van het huis dat hier ooit gestaan had. Hij vond geocachen wel interessant en vond het bijzonder dat deze toepassing ook eindelijk in Hank was gearriveerd ;>) Of all places…

De tweede bonus zat in een houten kistje, maar was heel lastig open te krijgen, omdat het hout was uitgezet vanwege de vele regen van de week daarvoor. Het is wel gelukt.

We zouden eigenlijk nog een andere route gaan doen, die rond Fort Bakkerskil. Maar mijn moeder was een beetje ziek, dus ze wilde liever naar huis. Ik vond het wel best, als compensatie voor de gemiste serie deden we nog twee oppikkertjes op het weggetje aan de andere kant van het water. De eerste was Arm huisje, een zielige ruïne, van wat ooit een idyllisch huisje moet zijn geweest. Na even zoeken werd de cache gevonden. Listig verstopt achter een loszittende steen. Mijn moeder vond het een enge lost place, ik vond het wel leuk. Daarna nog Bakkerskil gedaan, hier waren een stel luidruchtig scheldende jongens aan het vissen. Dat vind ik dan veel “enger” dan zo’n vervallen huisje. Maar ook deze cache werd gevonden. We dachten dat we er nu 17 hadden gevonden, maar nadat we nog eens geteld hadden, waren het er zelfs 18. Dus een zeer aardige oogst. Het was ook nog eens heel lekker weer voor oktober. Ik heb zelfs de hele middag in mijn T-shirt rondgelopen.

De foto van mij is gemaakt in het abeelen-laantje in de Biesbosch, door mijn moeder.

 

 

Één reactie op “Throwback Thursday: 12 oktober 2014”

Ja, de Biesbosch caches! Na dit verslag gelezen te hebben, staat alles mij weer helder voor de geest! Geocachen, het blijft een mooie hobby! Vooral als er geen bussen rijden van het eindpunt naar een treinstation! 😜

Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s