Categorieën
#treinleven Vervoer

Dal Vrij: september 2017

In juli 2017 ging mijn Dal Vrij-abonnement in. Dat houdt in dat ik voortaan altijd gratis kan reizen: doordeweeks buiten de spitsuren en in het weekend en op feestdagen de hele dag. Dal Vrij is – met 99 euro per maand – wel een prijzig abonnement, dus ik ga dit jaar bijhouden of het me wel echt de beloofde besparing op zal leveren.

In september begon de school weer – ik zit nu in het derde jaar – dus daarmee ook de treinreizen naar het welbekende station Amsterdam Amstel.

Daarnaast begon ook mijn stage in Arnhem, dus dat betekent dat ik nu ook twee dagen per week per trein naar deze plaats afreis. Ik kom momenteel dus vaker op station Arnhem Centraal dan op de Amsterdamse station. Nou gaat mijn voorkeur ook veel meer uit naar de Gelderse stad, dan naar de hoofdstad, dus het is mij best.

Dan zitten er nog een paar geocaching/wandel-tripjes bij, omdat de eerste dagen van september nog in de zomervakantie vielen.

De stations van september:

Verder kwam ik dus ook op Amsterdam Amstel, Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal, maar kan van beide de (oudere) foto’s even niet zo snel terug vinden. Santpoort Noord en Overveen zijn nieuw voor mijn stationsbordencollectie. Ondanks dat ik het DZP-doel al haalde, lijkt het me stiekem leuk als ik het 2x haal.

Ik reisde maar liefst 13 dagen van september met de trein. Helaas ook een aantal keren te maken gehad met vertraging. “Seinstoring” is mijn nieuwe anti-lievelingswoord. Ook ging het 1x helemaal verkeerd met inchecken – een fout van de NS -, maar ik heb mijn claim gewonnen en het vol betaalde tarief terug gestort gekregen.

Vorig jaar rekende ik steeds met 40% korting, ik ga nu met beide rekenen, dus ook met vol tarief.

Ik reisde deze maand dus alleen maar “gratis”. En deze maand huurde ik slechts 1x een OV-fiets.

De reizen:

1x retour Oisterwijk – Utrecht Centraal: 15 euro, 25 euro

1x Oisterwijk – Santpoort Noord: 12,30 euro, 20,50 euro

1x Overveen – Oisterwijk: 12,10 euro, 20,10 euro

7x retour Oisterwijk – Arnhem Centraal: 124,60 euro, 207,20 euro

2x retour Tilburg – Amsterdam Amstel: 41,60, 69,60

1x Oisterwijk – Amsterdam Amstel: 10,40, 17,30 euro

1x Amsterdam Centraal – Oisterwijk: 10,70, 17,90 euro


Totale besparing met 40%: 226,70 – 99 euro abonnementskosten = 127,70 euro winst

Totale besparing met vol tarief: 377,60 – 99 euro abonnementskosten = 278,60 euro winst

Dal Vrij is dus een goede aanschaf, ook al is het soms even rekenen om Dal Vrij te kunnen reizen. Vandaar dus dat ik soms naar Tilburg fiets, want dat scheelt reistijd en dan ben ik net op tijd op school.

 

2 reacties op “Dal Vrij: september 2017”

Je hebt het maar druk met die trein! Maar statistieken heb jij altijd al leuk gevonden, dus kun je lekker tabellen maken!! En waar zouden wij zijn zonder de trein???

Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s