Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 16 november 2008

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 16 november 2008

Op deze dag gingen we met z’n vieren naar het Spellenspektakel in Zwolle. Voor we naar de evenementenhal reden, pikten we een cache op in Zwolle.

Het verslag:

1034. Katerveersluis
Maker: Blauwvinger
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje en Anke
Snuffel 007: Stephanie en Angeline
Gevonden op: 16 november 2008
Plaats: Zwolle

We gingen met z’n vieren naar het Spellenspektakel: ik, Anke, Stephanie en Angeline (het zusje van Stephanie). Maar Anke en ik wilden graag in alle provincies een found hebben en Overijssel ontbrak nog op de lijst. Laat Zwolle nou net de hoofdstad van Overijssel zijn! Dus smeekte ik Stephanie of ik 1 cache mocht doen die dag. Stephanie en Angeline stemden toe.

De avond van tevoren hadden we een etentje met veel gezelligheid bij Stephanie thuis gehad en het was heel laat geworden…toch zaten we de volgende dag allemaal stipt om 8 uur ’s morgens al in Reno (mijn auto). Een beetje duf, maar toch on the way.
Een uur of twee later, stonden we na een korte wandeling bij de Katerveersluis, wat dus inderdaad een sluis is. De cache werd met vier vrouw sterk snel gevonden. Het zou erg zijn als we het ding niet gevonden zouden hebben, met zoveel mensen.

Daarna hadden we nog een erg leuke dag op het Spellenspektakel.

Het was de eerste cache die Reno vond in zijn nieuw gedaante als travelbug-auto. De dag ervoor had ik namelijk de sticker met het trackable-nummer op zijn achterkant geplakt.

Wat ik hier op 16 november 2017 nog aan toe te voegen heb:

Wij zijn een aantal jaren trouwe bezoekers geweest van het Spellenspektakel, een beurs waar je gezelschapspellen kan uit proberen. Tegenwoordig vindt die weer plaats in Eindhoven, dus eigenlijk lekker dichtbij. Toch ben ik al een aantal jaren niet geweest. Het is het leukste om met een groepje te gaan, want dan kun je alle soorten spellen samen uitproberen. Daarnaast zijn de bezoekersaantallen ernstig toegenomen. Leuk voor de organisatie, maar het betekend wel dat het nu zo druk is, dat je in de rij moet staan om een spel te kunnen spelen. En zeker bij de populaire spellen heb je dan kans dat je ze dus helemaal niet uit kan proberen. De beurshal in Zwolle was veel groter, dus daar had je veel meer spelruimte. Het was het verre reizen waard, bovendien was het met z’n vieren in de auto altijd supergezellig.

Natuurlijk heb ik die auto nu al lang niet meer. Maar Reno heeft vanaf dat weekend in 2008, tot aan zijn “dood” in juni 2012 verhaaltjes geschreven van zijn leven als trackable geocaching-auto. Die zijn nog te lezen op de geocachingwebsite, op zijn travelbugpagina. Voor de belangstellenden (moet je wel lid zijn van geocaching): zijn nummer was HDBD9H.

De Katerveersluis heb ik nog eens gezien in de zomer van 2016, toen ik een paar dagen in Zwolle op vakantie ben geweest. Maar volgens mij is de cache al een tijdje gearchiveerd.

De foto van de Katerveersluis komt van de Rijksmonumenten-website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s