Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 23 november 2008

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.
Vandaag gaan we terug naar 23 november 2008

De oplettende lezer ziet dan meteen dat dit een verslag is uit hetzelfde jaar als vorige week: 2008. Een verslag van precies een week later dus. Het weer was die week in ieder geval totaal veranderd: van een nog warme dag in Zwolle, naar het vriesweer van vandaag. Ik ging deze dag op pad met Anke en haar zusje Pien.

 1. Ter Nagedachtenis – Tres Monumentum
 • Maker: Harold1973
 • Type: Multi
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Nopi: Pien
 • Gevonden op: 23 november 2008
 • Plaats: Vught
 1. Noord, Oost, West best 1: Rondje eendenkooi
 • Maker: Ries en Grid
 • Type: Multi
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Nopi: Pien
 • Gevonden op: 23 november 2008
 • Plaats: Den Bosch
 1. Running Soldiers
 • Maker: Buitenschoen
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Nopi: Pien
 • Gevonden op: 23 november 2008
 • Plaats: Den Bosch
 1. De Diest
 • Maker: Djaga
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Nopi: Pien
 • Gevonden op: 23 november 2008
 • Plaats: Den Bosch

’s Middags was het zwembadtraining van de kanovereniging, maar wij hadden in ons hoofd gehaald dat we ’s morgens nog wel konden gaan cachen. Want de nieuwe cache in Vught moest gevonden worden. De route leidde langs allerlei monumenten in Vught, dus was historisch heel verantwoord. We moesten nog een keer bellen met een ander team (familie van Anke en Pien, die deze route al gelopen hadden), omdat er een fout in de cache-beschrijving zat. De cache lag uiteindelijk in een steegje, in (tussen) de schutting bij de achtertuin van –naar ik aan mag nemen- de maker. Alleen was dat dus best hoog. Dus klom Pien (die bij de turnvereniging zit) op mijn schouders om de cache te pakken, maar het had die nacht gevroren, dus de cache zat ook onder het ijs. Al met al was het een hele operatie om de cache te kunnen pakken en na het loggen weer terug te leggen, maar het is gelukt.

Het was nog super vroeg dus reden we door naar Den Bosch om daar nog een nieuwe cache te doen: de korte multi Rondje Eendenkooi. Het was freezing cold buiten, dus klappertandend liepen we langs de waypoints. De eindcache lag aan de andere kant van een soort van lege sloot, maar het was heel glad, dus Pien en ik gingen allebei op onze bek in de sloot…Anke was wijselijk aan de kant blijven staan. Maar de twee moddercachers vonden wel de cache. Nou ja, alle modder was dus bevroren, dus het viel nog mee.

Daarna nog langs de oppikkertjes Running Soldiers en De Diest gereden. De eerste hadden we zo te pakken, die lag bij een oorlogsmonument, wat we wel kenden. De De Diest was moeilijk bij te komen, want die lag meer in de binnenstad. Wij hadden echter geen zin om de auto in een parkeergarage te gaan parken. Dus is Pien een rondje gaan rijden met de auto, terwijl Anke en ik snel de cache zijn gaan loggen. Gelukkig konden we hem wel snel vinden.

Ondertussen was het echt snijdend koud geworden, dus gaven we onze geocachingpogingen op. We gingen terug naar Oisterwijk, richting het zwembad. Tijdens de zwembadtraining begon het te sneeuwen, dus dat verklaarde waarom het zo ontzettend koud was geweest die morgen.

Wat ik hier op 23 november 2008 nog aan toe te voegen heb:

Wha, ik verbaas mij over dat vroege opstaan op vrije zondagen, wat de hele tijd terug komt in deze verslagen. We waren best wel een beetje obsessief, eigenlijk. Ik denk dat ik nu bij zulke kou lekker binnen zou blijven. Maar dat heeft ook wel te maken met het feit dat ik nu geen auto meer tot mijn beschikking heb.

Pien was in die periode ook lid van de kanovereniging, maar ze vond het turnen toch leuker. Anke en ik zijn nog altijd lid van de kanovereniging, ik al 20 jaar (!) en Anke 13 jaar.

De foto van de Binnendieze (de Diest) in Den Bosch, komt van Wikimedia. Heb er zelf ook wel ergens foto’s van, maar de grote vraag is: waar ook alweer?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s