Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 30 november 2008

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 30 november 2008

Ja, voor de derde week op een rij een verslag uit 2008. Tja, ik heb voor deze datum niets anders te kiezen. Deze week ging ik op pad met Anke en Stephanie. En waar ik meestal veel te veel caches bij heb, had ik deze dag last van het omgekeerde: te weinig caches.

Het verslag:

 1. HAL2008 – Wees gegroet Maria 01
 2. HAL2008 – Wees gegroet Maria 02
 3. HAL2008 – Wees gegroet Maria 03
 4. HAL2008 – Wees gegroet Maria 04
 5. HAL2008 – Wees gegroet Maria 05
 6. HAL2008 – Wees gegroet Maria 06
 7. HAL2008 – Wees gegroet Maria 07
 8. HAL2008 – Wees gegroet Maria 08
 9. HAL2008 – Wees gegroet Maria 09
 10. HAL2008 – Wees gegroet Maria 10
 11. HAL2008 – Wees gegroet Maria 11
 12. HAL2008 – Wees gegroet Maria Bonus
 • Maker: Grasmus
 • Type: Traditionals en bonus-mysterie
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Snuffel 007: Stephanie
 • Gevonden op: 30 november 2008
 • Plaats: Gilze-Rijen

Een serie van twaalf caches riep er natuurlijk om om door ons gevonden te worden. Met de POK-serie in gedachten dachten we daar wel een hele dag mee kwijt te zijn, dus vertrokken we al vroeg om aan de Wees Gegroet Maria serie te beginnen. Stephanie ging ook mee, die had nog nooit zoveel caches op 1 dag gevonden.

In vergelijking tot de POK-serie, waren deze caches allemaal heel makkelijk te vinden. Met drie paar ogen gingen we als een speer en binnen twee uur hadden we de hele serie afgerond. Alles werd binnen 5 seconden gevonden, het is dat er voor eentje een stukje gewandeld moest worden, anders waren we nog sneller geweest. Het coördinaat van de bonus was in Rijksdriehoeksmeting, maar daar hadden Anke en ik ondertussen ervaring mee, dus we herkenden het meteen. Daardoor hadden we halverwege de serie de bonus-mysterie al berekend.

Onderweg kon ik nog een paar paddestoelen waymarken. Er stonden er heel veel in deze omgeving, maar Anke en Stephanie vinden waymarking niet zo heel erg boeiend, dus er werd vandaag niet speciaal gestopt voor mijn gekke hobby. Wel scoorde ik een zeldzame driehoekspaddo.

Verder hebben we nog erg gelachen toen Anke een elektriciteitshuisje aan zag voor een kapel. Toegegeven, van achteren was het dezelfde vorm. Mijn fantasie ging meteen aan de haal met de god van de elektra.

We hadden geen reserve-caches bij, dus na het succesvol afronden van deze serie, hadden we genoeg heiligheid gehad en zat er niets anders op dan terug naar Oisterwijk te rijden. De rest van de dag besteedden we aan een zeer spannend potje Kolonisten van Catan, dat op het nippertje werd gewonnen door mij, maar we zaten elkaar erg op de hielen.

Wat ik hier op 30 november 2017 nog aan toe te voegen heb:

Whoppa, weer zo vroeg uit de veren op een zondag. Het cachen ging deze dag inderdaad heel erg vlot en ik weet nog dat ik een beetje baalde van alle gemiste paddestoelen. Overigens “plaag” ik Anke nog steeds met de “god van de elektra” als we een elektriciteitshuisje passeren tijdens het geocachen.

Kolonisten van Catan spelen we (ook anno 2017) vrijwel altijd met de uitbreiding Steden & Ridders. We zijn erg aan elkaar gewaagd, dus het is vaak een zenuwslopende strijd. We spelen ook diverse andere spellen, maar Catan blijft toch wel een dikke favoriet. Ja en grappig dus dat zowel geocaching als spellen spelen nog steeds hoog op het hobby-lijstje staan.

De foto van het elektriciteitshuisje komt van internet. Weinig foto’s gemaakt in november 2008.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s