Categorieën
#treinleven Vervoer

Dal Vrij: november 2017

In juli 2017 ging mijn Dal Vrij-abonnement in. Dat houdt in dat ik voortaan altijd gratis kan reizen: doordeweeks buiten de spitsuren en in het weekend en op feestdagen de hele dag. Dal Vrij is – met 99 euro per maand – wel een prijzig abonnement, dus ik ga dit jaar bijhouden of het me wel echt de beloofde besparing op zal leveren.

In november reisde ik 12 dagen met de trein, meestal naar Arnhem. Nieuwe stations in mijn lijstje zijn Roermond en Weert. Op Roermond was ik al wel eens overgestapt, maar nu stapte ik er voor het eerst op, met fiets en al nog wel, na een weekje vakantie in Limburg. Weert is het eindstation van de sprinter die tussen Tilburg Universiteit en Weert rijdt, Oisterwijk is het tweede station op deze lijn. Ik kon dus een keertje zonder overstap reizen. Wat ik in Weert – of all places – ging doen? Nou eh…geocachen natuurlijk.

De stations van deze maand:

Het bordje van Eindhoven ontbreekt, die heb ik wel ooit gemaakt, maar de vraag is dan altijd in welk mapje foto’s ik die foto dan moet zoeken.

De reizen:

6x retour Oisterwijk – Arnhem: 106,80 euro, 177,60 euro

1x Oisterwijk – Arnhem: 8,90 euro, 14,80 euro

1x Arnhem – Amsterdam Muiderpoort: 9,70 euro, 16,10 euro

1x Amsterdam Muiderpoort – Oisterwijk: 10,50 euro, 17,50 euro

1x retour Oisterwijk – Weert: 12,60 euro, 21 euro

1x Oisterwijk – Roermond: 8,70 euro, 14,50 euro

3x Oisterwijk – Eindhoven vv: 10,50 euro, 17,40 euro

3x Oisterwijk – Amsterdam Amstel vv: 31,20 euro, 51,90 euro

1x Amsterdam Amstel – Eindhoven: 11,10 euro, 18,50 euro

1x Tilburg – Amsterdam Amstel: 10,40 euro, 17,40 euro

1x Amsterdam Centraal – Oisterwijk: 10,70 euro, 17,90 euro


Totale besparing met 40% korting: 231,10 euro – 99 euro abonnementskosten = 132,10 euro winst

Totale besparing met vol tarief: 384,60 euro – 99 euro abonnementskosten = 285,60 euro winst

De goede lezer/rekenaar ziet al dat alleen de reizen naar mijn stage al voldoende zijn om mijn abonnement er uit te halen. Overigens moest ik wel een dagkaart fiets afrekenen, dus toch nog 6,10 euro voor de NS. Voor die prijs mag je dan in de hal van de trein op een klapstoeltje zitten, terwijl je je fiets in bedwang houdt. En ik werd niet eens gecontroleerd.

De afbeelding van het ontwerp voor station Oisterwijk, komt van de website van ProRail.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s