Categorieën
Day Zero Project

Day Zero Project: Hoe gaat het? – Stories to tell

En dan is er natuurlijk nog mijn Day Zero Project. Dat loopt nog heel 2018 door en ook nog het grootste gedeelte van 2019. 1000 dagen zijn niet zomaar voorbij, natuurlijk. Het betekent echter ook dat er al ruim een derde van de tijd om is.

In 2017 heb ik enkele doelen vervuld, zijn veel doelen lopende en zijn er ook een paar doelen die niet meer gaan lukken. Ook heb ik besloten om een paar doelen aan te gaan passen, omdat ik die veel te hoog heb ingezet.

Wegens tijdgebrek heb ik in 2017 veel te weinig updates over mijn Day Zero Project geschreven. Daarom de komende twee weken per categorie een update over het hoe en wat. Daarnaast komen er deze maand enkele blogs naar aanleiding van vervulde doelen online.

Vandaag de categorie Stories to tell

Deze categorie gaat over doel nummer 4 t/m 14, dit zijn in totaal 11 doelen, die allemaal te maken hebben met schrijven.

Stories to tell

 

 • Een blog beginnen en hierop schrijven over het verloop van mijn Day Zero Project
 • Aan een schrijfwedstrijd meedoen
 • Iets uitgegeven krijgen: mag een verhaal of een boek zijn
 • Minimaal twee tot drie blogposten per week publiceren op deze blog
 • Blijven schrijven met huidige penvriendin(nen)
 • Een lijst opstellen met mijn 100 favoriete woorden en de bijbehorende verantwoording voor de gemaakte keuzes (dit naar aanleiding van een workshop)
 • Alle geocachingverslagen bijwerken, ook die van jaren geleden, inclusief de verantwoording
 • De muziekblogs online zetten (wel bijwerken), die ik ooit al eens geschreven heb
 • De huidige vaste rubrieken op mijn blog handhaven en nog een derde vaste rubriek verzinnen
 • Iets doen met Project Stories to tell
 • Een brief aan mezelf schrijven in januari 2017, die ik pas mag openen in september 2019

Volbracht

De groen gekleurde doelen heb ik volbracht. Dat zijn er dus twee in deze categorie.

 • Natuurlijk had ik deze blog al een half jaar, toen ik begon met mijn Day Zero Project. Ik begon o.a. met DZP om onderwerpen te genereren om over te schrijven. Wel loop ik een beetje achter met schrijven over vervulde DZP-doelen, ik hoop dat dat in 2018 beter gaat lukken. Voor januari heb ik in ieder geval een goed begin gemaakt.
 • In januari 2017 heb ik keurig een brief aan mezelf geschreven en die ligt hier in een opvallende, maar gesloten envelop op de bovenste plank van een kast. Is ook netjes mee verhuisd. Het is wel een getypte brief geworden, maar ik heb het bestand na uitprinten meteen verwijderd. Dus ik weet niet meer precies wat ik aan mezelf heb geschreven. Wel dat het o.a. over mijn studie ging, dus ik hoop echt heel erg dat ik kan zeggen dat ik afgestudeerd ben, als ik die brief in september 2019 ga openen en lezen.

Mee bezig

Met de oranje gekleurde doelen ben ik bezig, maar ze zijn nog niet volbracht.

 • Toen ik de DZP-lijst opstelde had ik nog twee penvriendinnen. Eentje is er echter afgehaakt, eigenlijk heeft zij helemaal niet meer geschreven in 2017. Omdat het meervoud al tussen haakjes staat, had ik daar dus al mijn twijfels over. Verder no hard feelings, ik heb haar nog wel op facebook en ik weet dat ze het ook heel erg druk heeft gehad met o.a. studeren, dus ik begrijp het heel goed. Met de andere penvriendin schrijf ik nog steeds, al ruim 3,5 jaar. Omdat ik momenteel niet zoveel tijd heb om ellenlange handgeschreven brieven te schrijven, heb ik afgesproken dat ik haar gedurende dit schooljaar elke maand een kaartje van Maartje stuur en dat is tot nu toe steeds gelukt. Tja, we werken allebei bij PostNL, dus we moeten werk voor ons zelf creëren natuurlijk. Daarnaast hebben we allebei geen relatie en hebben we allebei twee cavia’s als huisgenootjes.
 • De lijst met 100 woorden is in de maak, ik heb het hele jaar woorden in mijn telefoon gezet die ik mooi vond en daar wil ik dit jaar echt iets mee gaan doen.
 • Geocachingverslagen is een langdurig proces. Heb die van 2017 wel bijna af, maar die van langer geleden zijn gewoon lastig. Ik loop vooral nog heel erg achter met wat ik de “legenda’s” noem, wat irritant is, omdat ik dit nodig heb voor Throwback Thursday, omdat hier o.a. de datum in staat.

Gaat niet meer lukken

De rode doelen kan ik al niet meer halen.

 • Twee tot drie blogposten per week publiceren blijkt toch een beetje te ambitieus te zijn, als je chronisch tijd te kort komt. Ik ben al blij als er eentje per week online komt. De wil is er wel, ik heb zoveel ideeën, maar het lukt nu gewoon allemaal niet. Wellicht in de toekomst. Ik denk dat ik dit doel ga aanpassen naar: “Minstens 1 blogpost per week publiceren.” Dat zou haalbaar moeten zijn.
 • Hetzelfde geldt eigenlijk voor die vaste rubrieken. Het lukt gewoon niet om voor alle rubrieken elke week iets te schrijven. Dus het blijft bij Throwback Thursday, waarin ik put uit mijn archief van geocachingverslagen. Een enkele keer komt er nog een Meatless Monday online, maar zeker niet wekelijks. In die zin heb ik dus gefaald in deze opdracht en het gaat ook niet meer lukken binnen de looptijd van mijn Day Zero Project.

Nog niet mee bezig geweest

Met de zwarte doelen ben ik nog helemaal niet bezig geweest.

 • Ik heb tot twee keer toe op het punt gestaan om mee te doen aan een schrijfwedstrijd, maar ja, tijd, tijd, tijd. Daarnaast ben ik meer van de complete boekwerken, dan van de korte verhalen, hoewel dat wel een geweldige oefening is.
 • Tja, die complete boekwerken zitten ook als bestand in mijn laptop, maar ik heb er al jarenlang niets aan gedaan. Ik denk er soms wel aan, schrijf nog wel eens wat op voor verhaallijnen, maar daadwerkelijk schrijven is echt al te lang geleden. Een compleet boek uitgeven zit er dus zeker niet in gedurende deze DZP-periode. Dat was ook niet de inzet: iets publiceren mag wat mij betreft ook een artikel in een tijdschrift zijn of een eenmalige column in de Metro ofzo. Wie weet dat dat nog wel gaat lukken, het moet ook maar net op mijn pad komen.
 • Die muziekblogs heb ik wel terug gevonden, maar ik weet niet zeker of ik dat wel openbaar wil zetten. Muzieksmaak is iets persoonlijks en wie zit er nu eigenlijk te wachten op welke muziek ik luister? Ik ben hier dus nog over na aan het denken.
 • Project Stories to tell is een mooie naam die ik heb gegeven aan de map met korte verhalen die ik in het verleden heb geschreven en waarvan er enkele ingezonden zijn voor schrijfwedstrijden. Als ik publiek wil bereiken, zou het een stap zijn om ze op deze blog te zetten. Maar pfft, dat vind ik nog best moeilijk hoor, schrijfsels daadwerkelijk publiceren.

 

 

 

3 reacties op “Day Zero Project: Hoe gaat het? – Stories to tell”

Hoi Maartje, toch al best wat gelukt en het een en ander in beweging! Goed toch? Iets van jouw schrijverij uitgeven moet je zeker een keer doen, het is de moeite waard! Succes met je DZP! Groetjes van mij!

Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s