Categorieën
Day Zero Project Wandelen

Day Zero Project: Hoe gaat het? – These boots are made for walking

En dan is er natuurlijk nog mijn Day Zero Project. Dat loopt nog heel 2018 door en ook nog het grootste gedeelte van 2019. 1000 dagen zijn niet zomaar voorbij, natuurlijk. Het betekent echter ook dat er al ruim een derde van de tijd om is.

In 2017 heb ik enkele doelen vervuld, zijn veel doelen lopende en zijn er ook een paar doelen die niet meer gaan lukken. Ook heb ik besloten om een paar doelen aan te gaan passen, omdat ik die veel te hoog heb ingezet.

Wegens tijdgebrek heb ik in 2017 veel te weinig updates over mijn Day Zero Project geschreven. Daarom de komende twee weken per categorie een update over het hoe en wat. Daarnaast komen er deze maand enkele blogs naar aanleiding van vervulde doelen online.

Vandaag de categorie These boots are made for walking

Deze categorie bevat doel 23 t/m 35, dertien doelen die te maken hebben met wandelen. Wandelen is de laatste jaren echt mijn grootste hobby geworden, liefst natuurlijk in combinatie met mijn andere grote hobby: geocaching. Mijn wensenlijstje is echter groter dan mijn beschikbare tijd, dus ik heb nog lang niet alles kunnen lopen van deze categorie.

These boots are made for walking

 DSC04761_LI (2)

 • Dwars door Gelderland voltooien (13/25)
 • Walk of Wisdom (WoW) voltooien (6/6)
 • Ter afsluiting van de WoW de toren van de Stevenskerk in Nijmegen beklimmen
 • Het Pieterpad lopen (0/26)
 • 20 NS-wandelingen doen die ik nog niet eerder gedaan heb:

 

 • –         1. Limburgs Plateau: Spaubeek – Sittard (16 april 2017)
 • –         2. Waterlinie Culemborg: Houten Castellum – Culemborg (5 mei 2017)
 • –         3. Hemelse Berg: Oosterbeek – Arnhem Centraal (7 mei 2017)
 • –         4. IJsselvallei (dag 1): Zutphen – Deventer (9 juli 2017)
 • –         5. Hierdense Poort: Nunspeet – Harderwijk (30 juli 2017)
 • –         6. De Horsten: Den Haag – Voorschoten (6 augustus 2017)
 • –         7. Heiligenbergerbeek: Woudenberg – Amersfoort (11 augustus 2017)
 • –         8. Utrechtse Heuvelrug: Driebergen-Zeist – Maarn (14 augustus 2017)
 • –         9. Nijenhuis: Wijhe – Heino (20 augustus 2017)
 • –         10. Elsterberg: Rhenen – Veenendaal-West (21 augustus 2017)
 • –         11. Beerschoten: Bunnik – Bilthoven (28 augustus 2017)
 • –         12. Kennemerduinen: Santpoort-Noord – Overveen (3 september 2017)

 

 • Meedoen aan een Fjoertoer
 • Meedoen aan de Midzomernachtwandeling over de Veluwe (zie punt 30)
 • Het benodigde sponsorgeld van 250 euro voor de Midzomernachtwandeling bij elkaar zien te krijgen
 • Boomkroonpad in Drenthe wandelen
 • Wadlopen
 • De Sallandse Zandloper wandelen
 • Pontjeswandeling in de kop van Noord-Holland
 • Nieuwe (lage) wandelschoenen aanschaffen voor al mijn wandelingen

Volbracht

Ik heb dus pas twee doelen volbracht, de groene:

 • Samen met mijn moeder liep ik de laatste etappe van de Walk of Wisdom. De overige etappes hadden we al in 2016 gelopen. Die dag lukte het niet meer om ook nog de kerktoren van de Stevenskerk te beklimmen. Ook hebben we een ringetje gemist en die moeten we nog steeds op gaan halen. Onderweg naar mijn stage in Arnhem (per trein) zie ik steeds de toren van de Stevenskerk boven Nijmegen uitsteken. Dus ik wilde in de kerstvakantie een dagje naar Nijmegen met mijn moeder. Maar toen bleek dat de toren van de Stevenskerk de komende maanden gesloten is. Bummer! We hebben het uitstapje dus nog maar even uitgesteld. Maar ik zal ooit op die toren staan!
 • Ik kocht wel mooie, nieuwe, lage wandelschoenen. “Vegetarische” exemplaren nog wel. Maar ik heb dit jaar zoveel gewandeld (en post bezorgd, dan draag ik ze ook) dat ik ze zowat compleet aan gort heb gelopen. Het is afwachten tot de zolen helemaal loslaten en dan moet ik echt weer nieuwe. Dus dit doel ga ik nog een keertje vervullen binnenkort. Vind mijn bankrekening alleen niet zo leuk, want wandelschoenen zijn prijzig.

Mee bezig

Dan de oranje doelen, hier ben ik mee bezig:

 • Het doel waarin ik mezelf uitdaag om 20 NS-wandeling te gaan lopen is absoluut mijn favoriete doel geworden van het hele Day Zero Project, als het om vrijetijdsbesteding gaat. Ondanks dat het groot genoeg is om te tellen voor wel 10 doelen, zou ik deze toch echt wel heel graag willen vervullen. Met twaalf gelopen wandelingen ben ik zeer aardig op weg, theoretisch gezien zou het moeten lukken. Ik ben supernieuwsgierig naar de nieuwe wandelingen, die uit komen in het voorjaar en heb nu al zin in de zomervakantie, toch wel de periode waarin ik de meeste tijd heb om te wandelen.

En de rest is nog zwart

 • Hoewel het eigenlijk wel in de planning zat, ben ik in 2017 niet verder gegaan met Dwars door Gelderland. Ik ben alleen nog naar de eindpunten van etappe 4 en 5 geweest, beide zonder de caches te vinden, dus dat was een domper. Verder zijn diverse etappes van DDG offline geweest (het gaat hier dan om de geocaching-editie die ik loop). Toch staat het voltooien van alle etappes wel hoog op mijn verlanglijstje, dus ik hoop dat het nog gaat lukken. Hieronder staat de banner van 10 etappes, maar ik heb er dus al 13 volbracht qua geocaching en 15 als het om puur wandelen gaat.

10etappes

 • Tja, het Pieterpad. Prachtige ambitie, ik hoop het echt nog te gaan doen tijdens mijn leven, maar ik denk niet dat het nog gaat lukken binnen de looptijd van deze DZP. Ik heb overwogen om dit doel te vervagen door een andere LAW, dichter bij huis. Het Grenslandpad loopt bijv. deels door Noord-Brabant en het Brabantse Vennenpad zelfs door Oisterwijk. Maar ik heb zoveel wandeldoelen, dat ik ze toch nooit allemaal kan vervullen, dus ik laat deze staan. Of ik zou er van moeten maken: het voltooien van een LAW.
 • De Fjoertoer ben ik wel mee bezig geweest, maar er zit een limiet aan de inschrijvingen en je moet er heel snel bij zijn. Er zijn er drie: Renesse, Terschelling en Egmond aan Zee. Terschelling lijkt me het leukste, maar dat is reistechnisch super onpraktisch. Renesse is het dichtste bij, maar die viel in 2017 in een weekend waarin ik niet kon. Dus wie weet dat het in 2018 wel gaat lukken. Daarnaast is dit echt een groepswandeling, dus ik zoek ook nog mensen die met mij mee zouden willen wandelen. Liefhebbers?
 • Ja, de Midzomerwandeling. Ook die viel in 2017 niet goed en in 2018 eigenlijk ook weer niet, juni is nou eenmaal de drukke afrondmaand van het schooljaar. En dan is er dat inschrijfgeld van 250 euro nog. Hoe moet ik dat nou weer bij elkaar krijgen? Wie weet in 2019.
 • Afgelopen november had ik verregaande plannen om een weekje naar Drenthe te gaan, maar het was vervoerstechnisch te onhandig en toen is het Limburg geworden. Ook is het Boomkroonpad in november alleen in het weekend open. Toch hoop ik hier nog wel te komen voor het einde van het Day Zero Project. Er zijn ook NS-wandelingen in Drenthe en ik zou nog graag naar het dierenpark Wildlands willen. Dus ik heb die mogelijke vakantieweek al helemaal volgepland ;>)
 • Wadlopen staat al minstens 10 jaar op mijn verlanglijstje. Ook dit is echter vooral niet gebeurd vanwege de reistijd en het vervoer. Je gaat niet even voor 1 dag op en neer naar de andere kant van het land. En je bent ook nog aan het getij gebonden, natuurlijk.
 • Die Pontjeswandeling had ik op een blog van iemand gezien, maar ik kan hem niet terug vinden op het internet. En Noord-Holland is reistechnisch een pokke-eind ver weg. Ik denk dat dit een doel is, wat niet gaat lukken.
 • De Sallandse Zandloper heb ik nieuw in de lijst gezet, als vervanging voor de LAW Romeinse Limes, die nog altijd niet online is. De SZ is een tweedaagse wandeling in Overijssel die heel hoog gewaardeerd wordt door bloggende wandelaars. De route start en eindigt bij (bus)stations, dus dit is iets wat wel zou moeten lukken.

happyfeet

 

 

2 reacties op “Day Zero Project: Hoe gaat het? – These boots are made for walking”

Hoi Maartje, ik wil graag nog een wandeltraject met jou ondernemen hoor! Die Sallandse Zandloper klinkt wel goed! Trouwens die vennen ook! Ik ga mee!

Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s