Categorieën
#treinleven Vervoer

Dal Vrij: december 2017

In juli 2017 ging mijn Dal Vrij-abonnement in. Dat houdt in dat ik voortaan altijd gratis kan reizen: doordeweeks buiten de spitsuren en in het weekend en op feestdagen de hele dag. Dal Vrij is – met 99 euro per maand – wel een prijzig abonnement, dus ik ga dit jaar bijhouden of het me wel echt de beloofde besparing op zal leveren.

In december reisde ik “slechts” tien dagen met de trein, wat weinig is voor mijn doen. Arnhem Centraal wint weer. Geen nieuwe stations deze maand, ik kwam op Arnhem Centraal, Amsterdam Amstel, Weert, Boxtel en Oss. Daarom ook een keer geen foto’s van de stationsborden.

De reizen:

4x retour Oisterwijk – Arnhem: 71,20 euro, 118,40 euro

2x retour Oisterwijk – Amsterdam Amstel: 41,60 euro, 69,20 euro

1x retour Oisterwijk – Weert: 12,60 euro, 21 euro

3x Oisterwijk – Boxtel vv: 4,50 euro, 7,50 euro 

1x retour Oisterwijk – Oss: 9,40 euro, 15,60 euro


Totale besparing met 40% korting: 139,30 euro – 99 euro abonnementskosten = 40,30 euro winst

Totale besparing met vol tarief: 231,70 euro – 99 euro abonnementskosten = 132,70 euro winst.

Ik heb het er dus alweer uit. Dit keer wel met de minste winst, want tja, voor het reisje van 8 minuten naar Boxtel schaf je zo’n abonnement natuurlijk niet aan. Maar ik zit nu al op de helft van de looptijd van het abonnement en heb het er elke maand ruim uit, dus je hoort mij niet klagen.

Helaas worden alle treinreizen weer duurder in 2018 en gaat ook de prijs van Dal Vrij 3 euro per maand omhoog. En wat ik dan weer akelig vindt, is dat de prijzen voor de eerste klas gelijk blijven, maar dat de “arme” mensen uit de tweede klas weer omhoog gaan. Ik ben groot voorstander voor het afschaffen van de eerste klas.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s