Categorieën
#treinleven Day Zero Project

Day Zero Project: Hoe gaat het? Lekker weg in eigen land

En dan is er natuurlijk nog mijn Day Zero Project. Dat loopt nog heel 2018 door en ook nog het grootste gedeelte van 2019. 1000 dagen zijn niet zomaar voorbij, natuurlijk. Het betekent echter ook dat er al ruim een derde van de tijd om is.

In 2017 heb ik enkele doelen vervuld, zijn veel doelen lopende en zijn er ook een paar doelen die niet meer gaan lukken. Ook heb ik besloten om een paar doelen aan te gaan passen, omdat ik die veel te hoog heb ingezet.

Wegens tijdgebrek heb ik in 2017 veel te weinig updates over mijn Day Zero Project geschreven. Daarom de komende weken per categorie een update over het hoe en wat. Daarnaast komen er deze maand enkele blogs naar aanleiding van vervulde doelen online.

Vandaag de categorie Lekker weg in eigen land

Deze categorie gaat over de doelen 59 t/m 68, tien doelen dus, waarvan ik er best wel wat vervuld heb of mee bezig ben geweest.

59. Prik blind een plaats op de kaart van Nederland en bezoek deze

60. Bezoek plaatsen in Nederland, waar je nog nooit geweest bent, die beginnen met de letters van je voornaam: MAARTJE. Deze moeten bereikbaar zijn per trein, uitzondering J (want geen stations in J-plaatsen)

 • M = Maarn
 • A = Apeldoorn
 • A = Arnhem
 • A = Alkmaar
 • A = Amersfoort
 • R = Roermond
 • E = Etten-Leur
 • E = Echt

61. Naar het witte dorpje Thorn in Limburg (einde van Grenslandpad)

62. Fietsen langs de Linge en/of kanoën op de Linge

63. Zomerfolkfestival in Groningen bezoeken

64. 3 kastelen bezoeken 

65. Iets bezoeken tijdens Open Monumenten Dag in september

66. 25 foto’s van stationsborden verzamelen, van plaatsen waar ik nog niet “eerder” ben geweest, Project Of All Places.

67. 10x naar een musical/theatervoorstelling/bioscoop/concert       

68. 10 musea bezoeken

Volbracht, de groene doelen:

 • Ik bezocht het Zomerfolk festival van de band Rapalje in Groningen, samen met mijn moeder. En ondanks dat het een superlange treinreis was, was het zo ontzettend gezellig dat we dit jaar weer gaan, maar dan het hele weekend met een overnachting erbij. Nu al zin in.
 • Het bezoeken van drie kastelen had ik in april al voor elkaar. Het werden het Muiderslot, Kasteel Hoensbroek en Kasteel Doorwerth.
 • De 25 stationsborden had ik ook sneller bij elkaar verzameld, dan ik van tevoren had verwacht. Ondertussen heb ik er zelfs al 31, dus het zou leuk zijn als ik het doel nog een keertje ga vervullen voor het einde van de looptijd van mijn DZP.
 • 10x naar een musical/theatervoorstelling/bioscoop/concert heb ik ook ruimschoots volbracht in 2017. De blog daarover komt binnenkort online. En ik verwacht dat ik dit doel nog wel een keertje ga halen binnen de looptijd van mijn DZP.

Mee bezig, de oranje doelen:

 • Zoals je ziet mis ik bij het doel “plaatsnamen (per trein) bezoeken waar je nog nooit geweest bent, die beginnen met de letters van je voornaam” nog 1 letter, de T. Ik was er heel dichtbij met Tegelen, maar volgens de regels telt die plaats niet, want ik was er op de fiets en niet per trein. En op Tiel Passewaaij was ik al eerder geweest, dus ook die mocht ik niet gebruiken.
 • Ook met de musea ben ik heel dichtbij: ik bezocht namelijk negen musea in 2017, dus dat is er eentje te weinig. Owh ja, ik tel de kastelen hier niet mee, omdat ik dat een andere categorie vind. Anders had ik het wel gehaald, zie hierboven bij het kastelendoel.

Nog niet mee bezig geweest: de zwarte doelen.

 • Ja, die blinde plaats prikken had ik natuurlijk al lang kunnen doen. Gaat in 2018 dan ook zeker gebeuren, waarschijnlijk in de zomervakantie.
 • Thorn staat ook nog op het verlanglijstje, net als het Grenslandpad. Of dat er nog van komen is de vraag, want Thorn heeft geen station (jammer he, anders was het meteen die ontbrekende T-plaats!), dus is lastiger te bereiken.
 • De Linge is er nog niet van gekomen. Het zal fietsen moeten worden, want kanoën is lastig vanwege het vervoer van de kano, tenzij ik een paar leden van de kanovereniging mee krijg.
 • Ik had van alles gepland voor Open Monumenten Dag 2017, maar de dag viel in de week waarin de school begon, mijn stage begon en ik definitief verhuisde, dus ik was daardoor een beetje moe en ook nog eens flink verkouden, dus ben ik thuis gebleven en hoop ik de hele planning in september 2018 alsnog te volbrengen.

Met vier doelen volbracht en twee bijna, is dit wel een geslaagde categorie.

 

2 reacties op “Day Zero Project: Hoe gaat het? Lekker weg in eigen land”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s