Categorieën
Day Zero Project Maar wat eet jij dan? Meatless Monday

Day Zero Project: Hoe gaat het? Vegetarische (vr)eetideeën

Natuurlijk verschijnt deze blog bewust op een Meatless Monday!

En dan is er natuurlijk nog mijn Day Zero Project. Dat loopt nog heel 2018 door en ook nog het grootste gedeelte van 2019. 1000 dagen zijn niet zomaar voorbij, natuurlijk. Het betekent echter ook dat er al ruim een derde van de tijd om is.

In 2017 heb ik enkele doelen vervuld, zijn veel doelen lopende en zijn er ook een paar doelen die niet meer gaan lukken. Ook heb ik besloten om een paar doelen aan te gaan passen, omdat ik die veel te hoog heb ingezet.

Wegens tijdgebrek heb ik in 2017 veel te weinig updates over mijn Day Zero Project geschreven. Daarom de komende twee weken per categorie een update over het hoe en wat. Daarnaast komen er deze maand enkele blogs naar aanleiding van vervulde doelen online.

Vandaag de categorie Vegetarische (Vr)eetideeën

Vijf doelen, nummertje 78 t/m 82, die allemaal te maken hebben met mijn vegetarische levensstijl. Ondertussen ben ik 18 jaar vegetariër en op eetgebied word het eigenlijk alleen maar steeds leuker, omdat er steeds meer vegetarische producten op de markt komen. Omdat ik vlees (en vis) ook echt heel erg vies vind, verwacht ik niet dat ik ooit nog vlees ga eten, tenzij insecten eten hier nog ooit populair gaat worden, dan zou er een kleine kans bestaan, dat ik een keertje een krekel of iets dergelijks wil proeven.

Vegetarische (Vr)Eetideeën

78. Eten bij een Gastvrij Vegetarisch restaurant

78a. Daar een recensie over schrijven voor de website van de Vegetariërsbond

79. Eten bij Eethuis Twintig (het restaurant waar Stephanie werkt)

80. Een maandlang veganistisch eten (vegetariër ben ik al lang)

81. 10 nieuwe vegetarische gerechten uitproberen (en de recepten publiceren op je blog): courgettelasagne (1), bonenschotel, pittige ratatouille (2), aspergecouscous (3), groentepaella, vega-stroganoff, wraps met vega-shoarma, bulgur (4), curry met spruitjes

82. Vegetarisch diner/bbq houden voor enkele vrienden

Het groene doel heb ik volbracht:

  • Twee dagen voor mijn verjaardag heb ik een vegetarische gourmet gedaan met enkele vrienden. Die vrienden zijn wel allemaal geheel vrijwillig flexitariër (niet eens onder invloed van mij) en eten dus al niet elke dag vlees. Daarom beviel het vegetarische verjaardagsetentje hen prima.

Mee bezig, het oranje doel:

  • Volgens mij heb ik dus al lang tien nieuwe vegetarische recepten uitgeprobeerd, maar het punt is dat ik dit niet geregistreerd heb. Moet hier dus wat meer aandacht aan besteden en de recepten allemaal nog publiceren op deze blog. Dan kan ik dit doel ook afstrepen.

De zwarte doelen:

  • Tja, ik ben niet zo’n goede restauranteter. Arme student enzo. En hoewel ik heus wel eens ergens ga eten, zijn dat dus vaak adressen die geen Gastvrij Vegetarisch keurmerk hebben aangevraagd. Toch zijn er ondertussen wel een paar Brabantse adressen bijgekomen, dus het moet eigenlijk nog wel een keertje lukken voor de looptijd van mijn DZP om is.
  • Hetzelfde geldt voor eten (of lunchen) bij het restaurant waar vriendin Stephanie werkt. Helaas hebben die dan weer geen GV-keurmerk, anders kon ik twee doelen tegelijkertijd vervullen.
  • Dan de maand veganistisch eten. Dat wil ik nog steeds doen. Ik heb steeds geroepen dat ik het zou gaan doen als ik weer een eigen woning had. Die heb ik ondertussen, maar er volgde een heel drukke tijd, waarin ik onregelmatig at en vaak makkelijke dingen en geen tijd had om alle etiketten in de supermarkt uit te gaan staan pluizen. Binnenkort hoop ik het iets minder druk te hebben en als ik weer meer tijd heb voor koken en regelmatig eten, dan ga ik het echt doen.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s