Categorieën
Day Zero Project

Day Zero Project: Hoe staat het ermee? Serious Things

En dan is er natuurlijk nog mijn Day Zero Project. Dat loopt nog heel 2018 door en ook nog het grootste gedeelte van 2019. 1000 dagen zijn niet zomaar voorbij, natuurlijk. Het betekent echter ook dat er al ruim een derde van de tijd om is.

In 2017 heb ik enkele doelen vervuld, zijn veel doelen lopende en zijn er ook een paar doelen die niet meer gaan lukken. Ook heb ik besloten om een paar doelen aan te gaan passen, omdat ik die veel te hoog heb ingezet.

Wegens tijdgebrek heb ik in 2017 veel te weinig updates over mijn Day Zero Project geschreven. Daarom de komende weken per categorie een update over het hoe en wat. Daarnaast komen er deze maand enkele blogs naar aanleiding van vervulde doelen online.

Vandaag de categorie Serious Things

Dit zijn vier doelen, nummertje 91 t/m 94.

Serious Things

91. Me officieel laten uitschrijven bij de kerk, omdat ik al jaren niet meer gelovig ben

91a. Schrijven wat hiervoor mijn motivatie is

92. Een andere, betere baan vinden die beter aansluit bij mijn studie (en mijn eigen wensen)

93. Eigen woonruimte part two

94. Iets (financieel) adopteren (dier of boom)

Volbracht, de groene doelen:

  • Eigen woonruimte 2.0. was zeker één van de allerbelangrijkste doelen in de lijst en ik ben heel erg blij dat het in 2017 gelukt is. Het cijfer 2.0. omdat ik al jarenlang op mezelf gewoond had (zowel in Hilvarenbeek als in Oisterwijk), wat ik dan als eigen woonruimte 1.0. benoem. Ondertussen woon ik alweer bijna een half jaar in een sociale huurwoning in Oisterwijk. Ik woon hier alleen, nou ja niet helemaal: mijn twee cavia’s Freek en Frinn zijn natuurlijk mee verhuisd. En omdat het pand een dubbel gesplitste onder/bovenwoning is, heb ik ook drie buurmannen: twee onder en eentje boven, waaruit je kan constateren dat ik een bovenwoning heb. Door tijdgebrek heb ik hier nog nooit uitgebreid over geschreven, maar dat gaat zeker nog komen.
  • Ik heb steeds geroepen dat ik meteen een konijn zou nemen, zodra ik weer op mezelf zou wonen. En toch is dat konijn nog steeds niet gearriveerd. Het hok is er wel, maar dat ligt in de schuur. Het punt is dat ik het zo druk heb gehad, dat ik het niet eerlijk vind om er een huisdier bij te nemen, als ik eigenlijk te weinig tijd daarvoor heb. Daarnaast zijn konijnen sociale dieren en moet je er eigenlijk twee nemen. Twee vind ik dan eigenlijk weer te veel voor de ruimte die ik ze kan bieden en dan heb ik meteen weer vier huisdieren, wat ook niet zo praktisch is als ik op vakantie wil. Dus het moet een solitair konijn zijn, die niet van zijn/haar soortgenoten houd. Die zitten soms wel in de opvang, dus het kan zijn dat er in de loop van 2018 toch een konijn komt.
  • Hoewel de cavia’s daarvoor wel allemaal uit een opvang kwamen, komen Freek en Frinn van familie af, dus ik kan hun ook niet inzetten om dit doel te vervullen.
  • Maar, ik ben lid van Natuurmonumenten en als je via hen een huisje boekt bij Landal Green Parks krijg je korting en adopteren zij namens jou een boom in Parkbos de Haar, bij Kasteel de Haar in Haarzuilens (Vleuten). Laat ik nou in Limburg op vakantie zijn geweest in een huisje van Landal. Dus dat betekent dat ik nu de eigenaar ben van twee bomen in Parkbos de Haar. Ik heb er zelfs adoptie-certificaten van gekregen. Ik wil daar graag eens gaan kijken, het is een pas aangeplant bos. Als het zover is zal ik er een blog over schrijven. Maar dit doel is hiermee wel vervuld.

Mee bezig, het oranje doel:

  • Een andere baan staat hoog op mijn wensenlijstje. Ik houd de vacatures goed in de gaten en schrijf geregeld op banen. Maar er zijn natuurlijk een paar problemen. Zo moet ik nog 1,5 jaar studeren en blijkt een hbo-deeltijdstudie toch lastig te combineren met een bijna full-time baan (32 uur), als je ook nog wel eens behoefte hebt aan vrije tijd, sociale contacten en het huishouden ook niet door kaboutertjes wordt gedaan. Daar ben ik al hard tegenaan gelopen, de afgelopen maanden met 20 uur werken en 16 uur stage lopen per week. Veel vacatures vragen wel om full-time (40 uur) werken of om mensen die al afgestudeerd zijn. Dat kan ik op dit moment beide nog niet bieden. Dan is er het vervoers-aspect: ik heb wel een rijbewijs, maar geen auto. Dus een mogelijke baan moet wel bereikbaar zijn per openbaar vervoer. En dan blijkt Oisterwijk (waar wel een NS-station is en bushaltes zijn) vaak toch een uithoek van het land te zijn. Ik heb weinig werkervaring in het gebied waarin ik het liefste zou willen werken en ik ben een oude starter op de arbeidsmarkt. Dan kun je wel heel graag willen en leergierig zijn, maar dan moet je nog net een werkgever vinden die daar op zit te wachten. Alles botst dus vreselijk met elkaar, daarom heb ik nog steeds geen andere, betere baan gevonden en breng ik keurig mijn post rond om geld te verdienen. Maar ik blijf proberen, de aanhouder wint.

Het zwarte doel:

  • De officiële uitschrijving uit de kerk. Ja, wel een paar keer aan gedacht, maar het moet ouderwets per brief, naar zowel de parochie waar je gedoopt bent, als de parochie waar je nu bij hoort. Dat zijn in mijn geval twee verschillende parochies in twee verschillende plaatsen, want ik ben ergens in Tilburg gedoopt, omdat mijn ouders daar destijds bij een (kerk)koor zongen. Digitale media is blijkbaar nog niet doorgedrongen tot de kerkelijke wereld. Dat zou het een stuk gemakkelijker maken. Ik heb dus wel uitgezocht hoe die uitschrijving moet, maar het nog niet uitgevoerd. Dit moet ik toch echt wel gaan doen in 2018, maar het heeft ook niet echt mijn hoogste prioriteit gehad in 2017.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s