Categorieën
Day Zero Project

Day Zero Project: Hoe staat het ermee? De dingen die overblijven

En dan is er natuurlijk nog mijn Day Zero Project. Dat loopt nog heel 2018 door en ook nog het grootste gedeelte van 2019. 1000 dagen zijn niet zomaar voorbij, natuurlijk. Het betekent echter ook dat er al ruim een derde van de tijd om is.

In 2017 heb ik enkele doelen vervuld, zijn veel doelen lopende en zijn er ook een paar doelen die niet meer gaan lukken. Ook heb ik besloten om een paar doelen aan te gaan passen, omdat ik die veel te hoog heb ingezet.

Wegens tijdgebrek heb ik in 2017 veel te weinig updates over mijn Day Zero Project geschreven. Daarom de komende weken per categorie een update over het hoe en wat. Daarnaast komen er deze maand enkele blogs naar aanleiding van vervulde doelen online.

Vandaag de categorie De dingen die overblijven

Dit zijn de laatste zes doelen op de lijst, nummertje 96 t/m 101.

95. 150 boeken lezen

96. 10 films kijken die ik gekocht heb, maar nog nooit gezien heb     

97.  50 dingen verkopen/weggeven als grote opruiming

98. Iets doen met mijn enorme foto-collectie (foto-album?

99.  Een plant kopen en die minstens in leven houden tot het einde van dit project

100. 10 spellen spelen die in de kast liggen en die ik nog nooit/zelden gespeeld heb

100a. Spellencollectie uitzoeken/verkopen/ordenen

101. Een serieuze date

Volbracht, het groene doel:

  • Hoewel ik er geen bewijslast heb, omdat ik er geen foto’s van heb gemaakt, heb ik ontzettend veel weggegooid toen ik ging verhuizen. De halve inhoud van mijn kledingkast bijvoorbeeld. Ook heb ik enkele dingen verkocht via Marktplaats en verkoop ik doorlopend boeken via Bol.com. Alles bij elkaar zit ik ruim boven de 50 dingen, dus ik beschouw dit doel als vervuld (dat er ook weer dingen bij komen als je weer alleen gaat wonen, denk ik dan maar even weg).

Mee bezig, de oranje doelen:

In deze categorie zitten veel lange termijn-doelen.

  • Zo ben ik al bijna op de helft van de boekenquote, want ik las maar liefst 72 boeken in 2017. Ook boeken van 500+ pagina’s. Ik lees altijd in de trein en ik reis veel met de trein, dus dat is een verklaring voor het feit dat ik wel tijd heb gehad om te lezen. Ook lees ik relatief snel.
  • Waar ik eerst woonde had ik geen ruimte om mijn TV en DVD-speler te plaatsen. Die staan hier nu weer wel. Ondertussen heb ik vijf films van de to be see stapel gekeken. Dat is dus de helft. Ik verwacht dat die overige vijf ook nog wel moeten gaan lukken binnen de looptijd van mijn DZP.
  • Wat betreft de spellen: je pakt toch gauw de spellen die je al vaker hebt gespeeld en dus kent. Maar toch heb ik het afgelopen jaar vijf spellen gespeeld die nog in het plastic in de kast lagen of die ik al heel erg lang niet gedaan had. Naast mijn bed liggen de spelregels van spel zes ook al klaar. Dus het gaat de goede kant op met dit doel en ik hoop dat ik in 2018 weer meer tijd heb om spellen te spelen.
  • Een paar jaar geleden had ik helemaal niets met planten, ik riep altijd heel hard dat ik geen groene vingers had en dat zelfs cactussen bij mij doodgingen. Ondertussen ben ik 180 graden gedraaid: ik vind planten tegenwoordig heel erg leuk. Die groene vingers moeten nog een beetje groeien, maar ik heb ondertussen een aardige collectie kamerplanten, ik overweeg zelfs om een grote kamerplant voor mijn verjaardag te vragen, dit jaar. En die cactussen en vetplanten doen het tegenwoordig heel goed, sinds ik me eens verdiept heb in hun leefwijze. Ik moet binnenkort een keertje foto’s maken van mijn planten. En ze dan nog tot het einde van mijn DZP in leven houden, natuurlijk. Sinds ik hier woon is er nog geen enkele plant bezweken, dus het gaat goed.

De zwarte doelen:

  • What to do met mijn foto’s is een vaak terug kerende vraag. Ieder jaareinde neem ik me voor om een foto-album te laten maken van het afgelopen jaar, maar dat doe ik dan weer niet, dus ik loop jaren achter. Ik ben een amateur-fotograaf, die best veel foto’s maakt, maar verder dan ze op mijn social media gebruiken, kom ik dus niet vooralsnog.
  • Tja, de serieuze date. Mensen, ik heb de laatste maanden amper tijd gehad om adem te halen, laat staan voor (de start van) een relatie. Dus verder dan deze blog is het nog niet gekomen. Denk dat ik te hoge eisen stel ;>) De vegetarisch etende prins in de witte kano is in ieder geval nog niet voorbij gepeddeld. En die prins met de witte GPS is ook nog niet voorbij gewandeld.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s