Categorieën
#geocaching

Throwback Tuesday: 23 januari 2011

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes. Deze week is het echter eenmalig een Throwback Tuesday, omdat ik geen geschikte verslagen heb voor de donderdag-datum van deze week: 25 januari. Deze datum heeft slechts 3 founds en er zijn periodes dat ik de verslagen compleet verwaarloosde, dus ik heb er gewoon geen. Vandaar dus een vervanging in de vorm van een Throwback Tuesday.

Vandaag gaan we terug naar 23 januari 2011

Een dag dat ik samen met mijn moeder ging geocachen, al vroeg op de zondagochtend, omdat ik ’s middags naar de zwembadtraining van de kanovereniging wilde gaan.

Het verslag:

 1. Carnaval 2011
 • Maker: Purk
 • Type: Multi
 • Heideroosjes: Maartje
 • HaJaMaToJo: Hannie
 • Gevonden op: 23 januari 2011
 • Plaats: Loon op Zand
 1. De Zandleij
 • Maker: Team Meelhopper
 • Type: Multi
 • Heideroosjes: Maartje
 • HaJaMaToJo: Hannie
 • Gevonden op: 23 januari 2011
 • Plaats: Loon op Zand

Op zaterdagavond was ik caches van eerder die week aan het loggen en ontdekte ik dat er een nieuwe cache in de nearbiest-lijst stond: De Zandleij. Ik klikte hem aan voor meer informatie en het bleek om de nieuwste Meelhopper te gaan. Al vlug kwam ik erachter dat ook de nieuwe Carnavals-cache (Purks jaarlijks terugkerende traditie) die dag online was gekomen. Ik was al van plan geweest om op zondagmorgen nog voor de zwembadtraining een cache te gaan doen en ik zou wat opgeloste mysteries op gaan halen. Nu werd het plan meteen gewijzigd in de nieuwste caches van Loon op Zand. Ik nam contact op met mijn moeder of die zin had om mee te gaan en die had daar wel oren na.

Op zondagmorgen stond ik al vroeg voor de deur van het ouderlijk huis, om mijn moeder op te pikken. We gingen eerst naar Carnaval, want daar was misschien nog eremetaal te halen, bij Zandleij was dat al weg. Daarnaast was Carnaval de langste route en om praktische redenen is het handiger om met de langste te beginnen. Op de parkeerplaats konden we een andere cache-mobiel spotten, dus misschien hadden we nog TTF. Later bleek het de auto van Meelhopper te zijn. Op het eerste waypoint ontdekte we wat Purk bedoelde met “haring happen”; alle aanwijzingen zaten op tentharingen, blijkbaar was de kampeeruitrusting van de familie Purk overhoop gehaald voor deze cache. Maar weer leuk bedacht. Terwijl ik de haring terug in de grond stopte kwam er een echtpaar met GPS op ons aflopen. Ik kende ze niet en had daarom ook niet zo’n zin om met hun op te lopen. Dat hadden zij ook helemaal niet. Ze zeiden zoiets van dat wij door moesten lopen, want zij kwamen eraan? Ik vond het al meteen heel irritant dat zij in onze nek liepen te hijgen en toen liepen wij ook nog verkeerd, dus toen haalden ze ons in. Ze stopten de haringen steeds vrij diep terug in de grond (waarschijnlijk met behulp van hun voeten om hun handen niet vies te maken) en dat maakte het soms erg lastig om ze te vinden.

Daarnaast verloren wij heel veel tijd met het waypoint dat in alle internetlogjes “het reisbureau” wordt genoemd. Hier zit een brochure van Disney verborgen en de familie Purk gaat een reisje Disneyland boeken. We waren het er al snel over eens dat de kinderen Purk gratis mee mochten omdat ze onder de 12 jaar zijn. Dus dan moest het zoveel geld kosten. Het was een grotere afstand dan we tot nu toe af hadden gelegd en ook nog eens over een zeer drukke ATB-route (zondagochtend). We kwamen uit op een omgewoelde locatie, maar op het echte 0-punt was er geen omgevallen boom te vinden. Ik werd erg chagrijnig van en na een tijdje toch maar besloten om terug te gaan naar het  “reisbureau”. We liepen over wat alternatieve bospaden, omdat ik de ATB-route wilden vermijden. Ondertussen zag ik de TTF al door m’n neus geboord en op dat moment had ik nogal een hekel aan het onbekende team voor ons.

Terug bij “het reisbureau” konden we onze fout in de eerste instantie niet ontdekken. Tot ik de brochure van voor naar achteren ging doorbladeren en iets vond over de goedkoopste Disney-reis prijs p.p. op basis van 2 personen. Dat was dus het addertje onder het gras en de reden waarom Disney zo rijk wordt van hun gasten. In de tabel achter in het boek lijkt het alsof de prijs die er staat voor 2 personen geldt. Mooi niet  dus, dat mag je per persoon afrekenen.

En met deze wetenschap kregen we een kortere afstand en daar vonden we idd de volgende haring. Daarna verliep de rest van de tocht een stuk voorspoediger, inclusief het in elkaar puzzelen van wat bierviltjes en daar het juiste coördinaat uitpikken. De cache zelf was ook heel snel gevonden, want die was gigantisch, net als de cachershoop. Het onbekende team (natuurlijk stond hun naam in het logboek, maar die zal ik hier niet vermelden) had natuurlijk voor ons gelogd: de TTF was dus weg en wij moesten genoegen nemen met blik: plaats 4 (en 5) dus.

Bij Zandleij ging het beter. Hier waren geen andere irritante geocachers in het zicht en het eremetaal was de dag ervoor al verdeelt. De cache-route viel alleen zwaar tegen en was niet echt van het niveau dat Meelhopper gebruikelijk heeft. Het was een gebied dat ingeklemd lag tussen de snelweg en een N-weg, dus met voortdurend voorbijrazende auto’s. Het was maar 2 km, met maar liefst 9 waypoints. Je moest de hele tijd de opdrachten goed lezen, omdat je onderweg ook dingen moest doen. Vooral het schakel tellen was wel grappig, omdat je als je de verkeerde schakels zou tellen, je door een rioolbuis onder de snelweg door zou moeten kruipen om bij dat punt te komen. Iets wat natuurlijk helemaal niet mag (en gevaarlijk is). Blijkbaar hadden meer mensen dit verkeerd gedaan, want er werden veel grapjes over de tunnel gemaakt in de logs.

Het gevaarlijkste punt vond ik de opdracht  “zoek het telefoonnummer tussen twee waypoints in”. Het eerste waar iedereen op af loopt is een kastje aan de rand van de snelweg en er stond geen vangrail tussen, je werd gewoon bijna doodgereden. De tweede optie werd dan een verkeersbord, nog meer naar de gevaarlijke weg toe. En uiteindelijk was het een paal van de watermaatschappij aan de overkant van de greppel. Het hele gebied lag ook nog vol met troep die door mensen uit hun auto’s was gegooid. Al met al vonden we het niet zo’n geweldige cache, maar we hebben hem wel gevonden. Vanuit de bosjes (de cache lag in het bosje tegenover de parkeerplaats) zagen we de volgende cachers al bij wp 1 staan. Wij wilden het ze niet gemakkelijk maken, dus moesten we een beetje sneaky doen, zodat ze ons niet zouden zien en dat is gelukt. Op de parking stond ook nog een andere auto met TB-sticker, dus mijn moeder ging die discoveren, terwijl ik de grote autodeur truc deed. Heel fijn, kapotte centrale vergrendeling.

Ik bracht mijn moeder naar haar huis en was zelf nog op tijd voor de zwembadtraining.

Wat ik hier op 23 januari 2017 nog aan toe te voegen heb:

Hihi, ja ik kan me soms echt heel erg ergeren aan andere cachers. Het liefste cache ik dus alleen met mijn eigen mensen. (Soms is het ook heel leuk hoor, in het verleden echt wel naar heel leuke geocaching-events geweest). Eremetaal interesseert met niet echt meer. Leuk als het zo uit komt, maar verder boeit het me niet. Je hebt hier in de omgeving een paar heel fanatieke goudjagers en aangezien dat merendeels pensionado’s zijn, kunnen wij daar als werkende mensen toch niet tegenop. We hebben in al die jaren 4x een FTF gescoord, geloof ik. Tegenwoordig ga ik liever pas naar een cache toe als die al enkele weken oud is, zodat ik rust heb.

En owh ja, ik woonde in 2011 in Hilvarenbeek en had mijn auto nog. De grote autodeurtruc hield in dat ik via de achterklep naar binnen moest kruipen om de vergrending (van die pinnetjes) open te trekken, omdat die kapot was. Dat is later nog wel hersteld.

Afbeelding komt van internet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s