Categorieën
Day Zero Project

Day Zero Project: Done: Doel #67

Doel #67 van mijn Day Zero Project was niet al te moeilijk: Ga 10x naar een musical/theatervoorstelling/bioscoop/concert. Dat ik het ging halen was wel duidelijk, maar ik had het best iets hoger in kunnen zetten, want alleen al in 2017 ging ik 14x naar een optreden toe. Waarschijnlijk ga ik dit doel dus nog wel een keertje vervullen voor de looptijd van mijn DZP om is.

Goed, waar ben ik allemaal geweest?

 

P1120077
Rapalje op Zomerfolk

 

 • Rapalje  (concert)

Rapalje is een folkrock-band uit Groningen. Het zijn vier mannen die optreden in Schotse kilts. Ze zingen in verschillende talen en nemen het begrip folk in de breedste zin van het woord. Ik zag ze voor het eerst in 2005, pfft dat is al een eeuwigheid geleden. Toen vond ik ze al leuk, maar door de jaren heen ze eigenlijk alleen maar beter geworden. Omdat ze vaak optreden op de fantasyfestivals die ik graag bezoek, heb ik ze al vaak gezien. Ook enkele van hun theaterconcerten bezocht en daar was dit er ook eentje van. Later in 2017 zag ik ze nog een keertje, op hun eigen festival, Zomerfolk. Mijn moeder is trouwens ook fan, dat maakt het natuurlijk dubbel zo leuk, we zijn hier dan ook samen heen geweest.

 

Into-the-woods-foto_Peggy_de_Haan-87
Into the Woods (Foto: Peggy de Haan)

 

 • Into the Woods (musical)

Is een musical van Stephen Sondheim. Er is ook een film van en een boek. Niet gezien en niet gelezen. Kort samengevat zijn er een heleboel bekende sprookjes door elkaar gegooid en is er een nieuw sprookje van gemaakt. Het decor stelt niet zoveel voor, maar zag er wel leuk uit, omdat er voor het bos allemaal hangende draden naar beneden kwamen. Het orkest zat gewoon zichtbaar midden op het podium, er werd om de muzikanten heen gespeeld. De kwaliteit van zang en spel was heel wisselend, er doen zoveel rollen mee, dat er niet iemand speciaal heel erg uitsprong. Het was niet de beste musical die ik ooit heb gezien, maar ik heb wel een amusante avond gehad, samen met Anke.

 

promo fotos motel westcoast
Motel Westcoast (Foto: Dennis van den Berg)

 

 • Motel Westcoast (concert)

Motel Westcoast is een coverband, bestaande uit drie mannen en een vrouw, die liedjes coveren van “westcoast-bands”. Vooral wat oudere songs uit de ’70 en ’80, maar ook wel wat nieuwere dingen. Ondanks dat ik de gemiddelde leeftijd in de zaal altijd flink omlaag breng, ben ik hier al vaak naartoe geweest, ze hebben om de twee jaar een nieuwe show. En ja, ik neem mijn ouders mee, die vinden het ook leuk. Maar ik heb het ontdekt.

Beauty And The Beast Movie.jpeg

 • Beauty & the Beast (film)

Ik ben een sucker voor Disney-films en was best wel benieuwd of Beauty & The Beast met mensen en heel veel computertechniek wel wat zou zijn. Maar ik was aangenaam verrast, vond het wel mooi gedaan. Maar ja, bij Emma Watson denk ik als verstokte Harry Potter fan toch de hele tijd aan Hermione Granger… Voor mij komt ze nooit meer van dat imago af. De rol van The Beast had door iedere man gespeeld kunnen worden, want de acteur in kwestie is amper 10 minuten met zijn eigen gezicht in beeld.

 

Venice
Venice (Foto van hun website)

 

 • Venice (concert)

Venice is dus een westcoast-band (en wordt dan ook gecoverd door het eerder genoemde Motel Westcoast). Mijn moeder is al heel lang fan van Venice en omdat ze die cd’s vroeger zo vaak gedraaid heeft, ben ik ook een beetje fan geworden. Dus toen ze weer eens naar Nederland kwamen, zijn we er samen naartoe geweest.

 

The Levellers
The Levellers (foto van hun website)

 

 •  The Levellers  (concert)

The Levellers zag ik voor het eerst op Elastiek Muziek in Hilvarenbeek. Dat is jaren geleden. Ik kende hen helemaal niet, maar ik vond hun optreden toen echt helemaal geweldig en kocht later een cd van hen, die ik vaak draaide in mijn ex-auto, waardoor ik alle liedjes mee kon zingen. Toen ze in 013 kwamen, wilde ik er dus graag naar toe. Anke – die er toen ook bij was in Hilvarenbeek – besloot mee te gaan. De bandleden zijn niet meer de jongsten, maar spelen nog een aardig eindje weg. Ik kon het grootste gedeelte van de liedjes moeiteloos meezingen, vanwege die cd. Verder stonden er echte fans die helemaal los gingen in de pit, iets wat ik bij een folkrock-band niet zo verwacht had, eigenlijk. There’s only one way of life and that’s your own!

 

Ogham-002
Ogham (Foto: Paradox, Tilburg)

 

 • Ogham (concert)

Ogham is een band uit Hilvarenbeek die Keltische liedjes zingt. 1x per jaar treden ze op in de Tilburgse concertzaal. De eerste keer dat ik hier naartoe ben geweest, was per ongeluk, mijn moeder zou er heen gaan met een vriendin, maar die hadden de kaartjes al lang van tevoren besteld en toen bleek die vriendin op een verre reis te zijn op die datum. Dus ben ik mee geweest. Dat is alweer een aantal jaar geleden en sindsdien ben ik nog een paar keer naar Ogham geweest met mijn moeder. Is altijd een prima avond. Ze zingen ook enkele liedjes die Rapalje ook in hun repertoire heeft en dan moet ik wel zeggen dat Rapalje wint, zeker bij de Raggle Taggle Gypsy-o.

 

evanescense
Evanescense, foto door fotograaf van 013

 

 • Evanescense  (concert)

Toen ik hoorde dat Evanescence in 013 kwam, wilde ik daar meteen heen. Als tiener was ik best wel fan van deze band, later vervaagde dat een beetje, maar omdat Bring me to life een SingStar-liedje is, kwam die nog wel eens voorbij. (Live dus minder leuk, want dan is de rappende medezanger er niet bij en zingt ze een beetje met de video mee). Ik kende niet alle liedjes, maar wow, Amy Lee kan wel zingen hoor. Het is maar een heel klein vrouwtje, maar de fans vreten uit haar hand. En ik vond het overbekende My Immortal niet eens de mooiste song van de avond.

 

shrekvos
Shrek, foto van website VOS

 

 • Shrek  (musical)

Shrek werd opgevoerd door de plaatselijke amateur-musicalvereniging, genaamd de VOS. Oisterwijk bezit midden in de bossen een openlucht natuurtheater, dus dat is sowieso al een bijzondere locatie voor een optreden. Deze voorstellingen zijn dan ook altijd erg populair en er komen veel plaatsgenoten op af. Ik heb Shrek nooit als professionele voorstelling gezien, dus kende het verhaal alleen van de film. Nou, de VOS heeft het goed gedaan, was een erg leuke avond.

 

musicalsinconcertoisterwijk
Oisterwijk in Concert, foto van Oisterwijknieuws

 

 • Oisterwijk in Concert  (concert)

Dit was iets nieuws: een sing-a-long avond op het plein voor het culturele centrum in Oisterwijk. Met als thema musicalsongs. Beetje jammer dat er vooraan een ruimte was gereserveerd voor VIP-gasten, waarachter partytenten voor licht en geluid waren opgesteld. Achter die partytenten moest het gewone publiek staan (en het plein staat ook nog vol met betonnen bloembakken), dus wij konden het als niet-VIPS niet zo heel goed zien. De zang werd hoofdzakelijk verzorgd door leden van de VOS (die van Shrek), dus dat was wel in orde. Mijn vriendinnen en ik hebben heerlijk mee staan zingen. Het was in datzelfde weekend ook Rollende Keukens in Oisterwijk, dus daar hadden we vooraf wat gegeten. Lekker weg in eigen dorp, noemen ze dat.

 

ayreon1
Ayreon

 

 • Ayreon  (concert)

Ok, eerlijk is eerlijk, hier moet je echt van houden. Ayreon is behoorlijk alternatief en behoorlijk symfonisch. Ik was vantevoren met mijn ene cd’tje niet eens een megafan, maar werd dat tijdens de show in 013 wel steeds meer. Echt een geweldige avond gehad.

 

Symfo-Classics_17112017_Luxor-Live-Arnhem_door-Kevin-Knipping-12
Symfo Classics (Foto: Kevin Knipping)

 

 • Symfo Classics  (concert)

Symfo Classics is een coverband van symfonische muziek. Met voor de helft dezelfde muzikanten + 1 zanger als in Motel Westcoast. Ja en als ze dan Kayak, Toto, Genesis en Evanescense coveren, dan mogen ze van mij rustig de hele nacht doorgaan hoor. En ja, ook hier nam ik mijn ouders mee naar toe. Qua muzieksmaak kan ik het heel goed met ze vinden.

 

Coco-2
Manuel, hoofdrolspeler in Coco

 

 •  Coco (film)

De nieuwste Disney/Pixar film over de dodenwereld. Met eerst een tegenstrijdig, zoetsappig filmpje over Olaf uit Frozen. Ja, Coco, het is niet echt een kinderfilm te noemen, maar ik (wij) vond het wel een goede animatiefilm.

 

Ks-Choice
K’s Choice. Foto: Livestreammagazine

 

 • K’s Choice (concert)

I’m not an addict…K’s Choice komt uit België en is vooral bekend van dit liedje over drugsverslaving. Een aantal jaar geleden had ik ze ook al gezien op Concert at Sea. Nu kwamen ze in 013. Vergeleken met de optredens die ik eerder dit jaar in de Tilburgse poptempel zag, was dit toch wel heel anders.  Rustiger vooral. Maar niet minder slecht. En ja, Sarah Bettens heeft kort haar, en ik ben natuurlijk altijd fan van vrouwen met kort haar (maar niet van de tattoos). Overigens vind ik persoonlijk Everything for free mooier dan hun grootste hit.

Wat betreft alle optredens in 013 – daar had ik “free tickets” voor via mijn jongste broertje, die daar werkt. Thanks, Joost!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s