Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 8 februari 2008

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 8 februari 2008

10 jaar en bijna 7800 caches geleden! Deze dag ging ik op pad met Anke en allebei haar zusjes: Pien en Noortje (team Nopi).

Het verslag:

 1. Een gokje wagen
 • Maker: Buitenschoen
 • Type: Mysterie
 • Gevonden op: 8 februari 2008
 • Heideroosjes: Anke en Maartje
 • Nopi: Pien en Noortje
 • Puzzel opgelost door: Maartje
 • Plaats: Den Bosch

 

 1. Castle-/Kastelenseries 1: Bridge to Bridge
 • Maker: Geopatra
 • Type: Multi
 • Gevonden op: 8 februari 2008
 • Heideroosjes: Anke en Maartje
 • Nopi: Pien en Noortje
 • Plaats: Den Bosch
 1. AA1.2
 2. DiHaRwP 5: Wiel
 • Maker: Geopatra
 • Type: Traditional en off-set multi
 • Gevonden op: 8 februari 2008
 • Heideroosjes: Anke en Maartje
 • Nopi: Pien en Noortje
 • Plaats: Den Bosch

Wij wilden heel graag de 500 bereiken en Nopi wilde heel graag een voorsprong op Softie (het team van familieleden van de zusjes), dus het cachevirus had ons flink te pakken. Omdat er enkele mensen (waaronder ik) eerst moesten werken, gingen we pas halverwege de middag op pad om te geocachen. Ik had Brigde to Bridge uitgekozen, gewoon omdat me dat een leuke cache leek en ik zin had om die te lopen. En hij lag toevallig in de buurt van Een Gokje Wagen, een puzzel over paardenrennen, die ik net had opgelost. We kwamen uit bij een voor Anke en mij bekende parkeerplek, namelijk het startpunt van het TB-hotel. Van daaruit liepen we naar Een Gokje Wagen, die op een beetje een vaag plekje bij een hek lag. We liepen voor Nopi nog langs het TB-hotel, dat was voor hun de 200ste cache. We liepen terug naar de auto en konden de weg oversteken voor Bridge to Bridge. Dit was een wandeling door een soort van park/bos met heel veel bruggetjes. Het was best mooi weer voor een dag in februari, dus het was druk in het park/bos. Een echt kasteel was er niet, wel een aardig landhuis, maar ik had mijn fototoestel niet bij. Met vier mensen was alles snel gevonden. Alleen de cache zelf zorgde voor problemen, want die lag aan de overkant van de weg en dat vonden wij allemaal stom, want het was een gevaarlijke weg. We vergaten natuurlijk de hint over te schrijven, dus ooit moeten we nog terug, als we deze kastelen-serie willen voltooien. Maar we moeten toch nog eerst het Seldensate-kasteel vinden. De cache bij kasteel Heeswijk heb ik al wel gevonden.

Vanaf Brigde to Bridge kon je best doorlopen naar AA1.2., ook al kwam me dit op protest te staan van Noortje, die een kilometer toch wel heel erg ver vond. We werden onderweg nog getrakteerd op een ijsje door Pien, vanwege hun 200ste found. Alleen lagen de ijsjes blijkbaar al de hele winter daar, want de koekjes waren helemaal zacht…

AA1.2. ligt naast de rivier de AA en is de vervanger van AA1, die wij nooit hebben gevonden en die nu gearchiveerd is. Langs het riviertje loopt een dijk waar je over kan wandelen. Hij zou beneden bij een boom langs het water liggen, dus Pien, Noortje en ik waren naar beneden gelopen om te zoeken. Maar we konden hem niet vinden. Anke was boven op de dijk blijven staan en had de cache blijkbaar al lang zien liggen, maar ze vond het grappig om ons te zien zoeken. Na het loggen wandelden we terug naar de auto.

Ik wilde eigenlijk heel graag nog Wiel hebben, eentje uit de drive in and hit-serie. Nopi had die al eerder gevonden en zou hem wel snel aanwijzen. Het was nog een gedoe om er met de auto te komen. Ik moest ergens parkeren, waar het volgens mij helemaal niet mocht. Dus bleef ik maar in de auto zitten om snel weg te kunnen rijden als er iemand kwam, terwijl Anke, Pien en Noortje gingen zoeken. Voor een cache die Nopi al een keer gevonden had, deden ze er nog best lang over, maar het was ondertussen al bijna donker. Na het loggen reden snel terug naar huis, waar we ons opsplitsten: Anke en ik naar de kanovereniging en Pien en Noortje naar de turnvereniging.

Wat ik hier op 8 februari 2018 nog aan toe te voegen heb:

Dat we dat deden zeg: nog laat op een wintermiddag aan een cache beginnen. Zou ik nu niet zo gauw meer voor kiezen, denk ik, tenzij het een cache heel dichtbij is. Die kastelenserie hebben we nooit meer afgemaakt en ondertussen zijn ze al jarenlang gearchiveerd. Wel grappig dat we (Anke en ik) tien jaar later nog steeds aan geocaching doen en ook nog steeds lid zijn van de kanovereniging.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s