Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 15 februari 2010

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 15 februari 2010

Anke, Stephanie en ik hadden dit jaar ervoor gekozen om geen carnaval te gaan vieren, maar in plaats daarvan een weekje op vakantie te gaan naar Luxemburg. Dat hadden we in 2009 ook al gedaan en we gingen naar hetzelfde huisjespark en zaten zelfs in het hetzelfde huisje. Hoofdactiviteiten van de week? Overdag geocaching en ’s avonds spelletjescompetitie. De eerste twee dagen had het echter gesneeuwd en konden we niet weg met de auto, daardoor hadden we nog geen enkele cache gevonden en voelden we ons een beetje waardeloze geocachers. De derde dag had het genoeg gedooid om wel met de auto weg te kunnen, dus we hoopten deze dag wel een cache te gaan vinden.

Het verslag:

 1. Roudenhaff or view on Echternach lake and town
 • Maker: Baelrati
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Snuffel 007: Stephanie
 • Gevonden op: 15 februari 2010
 • Plaats: Echternach, Luxemburg
 1. Osweiler Vue
 • Maker: Leeloo2004
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Snuffel 007: Stephanie
 • Gevonden op: 15 februari 2010
 • Plaats: Echternach, Luxemburg
 1. Op Thull
 • Maker: Iechternacher
 • Type: Multi
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Snuffel 007: Stephanie
 • Gevonden op: 15 februari 2010
 • Plaats: Echternach, Luxemburg
 1. Geo Post Office – Echternach
 • Maker: .:[B@n]:.
 • Type: Letterbox
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Snuffel 007: Stephanie
 • Gevonden op: 15 februari 2010
 • Plaats: Echternach, Luxemburg
 1. Eechternoacher Vue
 • Maker: Leeloo2004
 • Type: Multi
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Snuffel 007: Stephanie
 • Gevonden op: 15 februari 2010
 • Plaats: Echternach, Luxemburg

 

Dag 3: Het begon inmiddels toch wel een beetje een probleem te worden dat we nog geen caches hadden gevonden. Hoe moest Stephanie nu de 500 gaan halen? De sneeuw was gestopt, het was iets boven 0, dus het dooide en de wegen waren ondertussen gestrooid, dus besloten we dat we wel naar Echternach konden gaan, een stadje in de buurt. Alleen was de hellingachtige oprit van het huisjespark niet gestrooid, dus moest de auto nog even rodeo naar beneden gereden worden. Achteruit op een gladde helling vol ijs, dus we kroonden Anke alvast tot held van de dag.

In Echternach reden we langs het meer, waar we vorig jaar ook al een cache hadden gevonden naar de andere kant waar het heuvelachtig is. In een boom langs de weg vonden we dan eindelijk onze eerste vakantie-cache: Roudenhaff. We waren het geocachen dus nog niet verleerd.

Een eindje hoger op de helling lag nog een cache. Helaas was er ineens gestopt met strooien, dus gingen we het laatste stukje uit veiligheidsoverwegingen lopen. Bij de boom van het 0-punt aangekomen zochten we ons suf naar de cache die in “a hole” moest zitten. Toen we op wilden geven (het euforische gevoel van de eerste found was meteen weer weg), zag ik ineens nog een hole zitten, maar dat was voor mij te hoog, dus moest Anke (die is het langste van ons drieën) ingezet worden en die haalde de cache uit het gat. Zo werd de Osweiler Vue onze tweede found. Vue is Luxemburgs voor “straat”. Luxemburgs is een vreemde mengeling van Frans en Duits. Wel redelijk goed te volgen voor ons, Nederlanders.

Wij reden de helling af en parkeerden de auto om Op Thull te doen, een multi-cache die liep over de berg waar we vorig jaar Echternach by Night overdag hadden gevonden. Toen konden we met de auto de berg op rijden, nu moesten we te voet. Alles was trouwens volkomen ingesneeuwd, dus ik denk niet dat het nu per auto gelukt was. We waren een beetje huiverig voor een multi-cache, want zouden alle aanwijzingen wel goed te vinden zijn met dit weer? Maar dat bleek mee te vallen, we konden alles goed vinden, ook al zijn we op het waypoint met het doodshoofdje wel lang bezig geweest om hem uit de boom te peuteren.

Het enige waypoint dat we niet konden vinden was die in een stenen muurtje, maar toen waren we al van de berg af. Gelukkig was dit getal goed te gokken en konden we weer verder. De cache werd gevonden in een park langs het meer van Echternach. Was een leuke multi-wandeling om te doen.

Wij gingen boodschappen doen, maar de helft van de winkel was niet bevoorraad, waarschijnlijk vanwege het weer. Dus dat was een beetje teleurstellend.

Daarom moesten we onszelf troosten met nog een paar caches. Eerst de letterbox gedaan bij het ons al bekende kerkhof in lagen op de berghelling aan de rand van Echternach. De letterbox was maar heel kort en stelde niet zoveel voor. Alleen het laatste trapje naar de cache was heel steil en de treden waren overwoekerd met stekelige doornstruiken. Gelukkig de cache wel kunnen vinden.

Op de terugweg gleed ik uit op het trapje en haalde mijn hand open aan doornstruiken, maar verder heelhuids beneden aangekomen.

We deden nog de korte Multi Eechternoacher Vue, maar die was in de eerste instantie niet zo heel leuk. Er waren 4 waypoints op 500 meter (waarvan 1 een putdeksel was, dat we nog even sneeuwvrij moesten maken) en daarna moest je nog bijna een kilometer bergopwaarts naar de cache lopen. En daarna weer terug naar de auto, bijna 1,5 km (waarbij we ons natuurlijk uitgebreid verbaast hebben over die sukkels die het putdeksel sneeuwvrij hadden gemaakt, haha). We twijfelden even over die lange afstand naar de cache, maar de berekening kon echt niet anders, dus maar gaan lopen. Gelukkig was de cache er wel en we werden ook nog beloond met een mooi uitzicht over Echternach. We zagen zelfs de kapel nog, waar we vorig jaar waren geweest om een cache te doen.  Dus er waren toch nog heuvels rondom Echternach die we nog niet beklommen hadden vorig jaar.

Na deze cache bleken al overige caches op steile hellingen te liggen of onbereikbaar te zijn vanwege carnavalstenten, dus gingen we terug richting Dillingen. We stopten onderweg nog even bij de zwarte brug. Hier zou ook een cache moeten zijn, maar wij konden niets vinden. Volgens de logjes waren er halsbrekende toeren nodig en dat zagen wij niet zitten, dus hebben we het maar zo gelaten. Je zou er klimmateriaal voor nodig hebben en dat bezitten wij ook niet.

Gelukkig hadden we deze dag vijf caches gevonden en voelden we ons toch weer echte geocachers.

Wat ik hier op 15 februari 2018 nog aan toe te voegen heb:

Ik ben absoluut geen fan van sneeuw of wintersport, dus ik baalde er best wel van dat de weersvoorspelling zo slecht was, die week. Die sneeuw ziet er wel mooi uit in dat gebied, dat zeker wel, maar ik geef toch de voorkeur aan de winterzon.

Bovenstaande foto komt van de website van de stad Echternach. Onderstaande foto is gemaakt met de timer van mijn fotocamera.

sneeuwinduitsland
Deze foto is niet van de beschreven dag, maar van 1 of 2 dagen eerder. We gingen te voet naar Duitsland…dat was wel 400 meter vanaf ons vakantie-adres…

2 reacties op “Throwback Thursday: 15 februari 2010”

Gelukkig doet Luxemburg in tegenstelling tot Slovenië wel aan deksels op de putten. Dat is veiliger voor mij, kan ik er ook niet in vallen…

Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s