Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 22 februari 2008

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 22 februari 2008

De dag dat de Heideroosjes hun allereerste FTF hadden. FTF staat voor First To Find en zoals de naam al zegt: je bent dan het allereerste team dat een nieuwe cache heeft gevonden.

Het verslag:

  1. Struinen door de duinen
  • Maker: ’t Spoor Beijster
  • Type: Multi
  • Gevonden op: 22 februari 2008
  • Heideroosjes: Anke en Maartje
  • Plaats: Udenhout

We moesten nog één cache om aan de 499 te komen. Onze 500ste was namelijk al uitgekozen en de zoekdatum was al gepland voor aanstaande zondag. We zouden zaterdagmiddag een andere cache als 499ste gaan lopen. Maar toen ik op vrijdagmiddag terug kwam van de post (ik was al om 6 uur ’s morgens begonnen met de vroege ochtend sortering) en de computer aanzette bleek er een nieuwe cache te zijn in de duinen. Eentje die nog door niemand gevonden was. Normaal gesproken houden Anke en ik ons niet zo bezig met de goudraces; de strijd om wie de cache het eerste vind. Maar dit keer wilden we het eigenlijk wel eens gaan proberen. Dus de stoute schoenen aangetrokken en naar de duinen geracet. Ondertussen had ik zoveel last van goudkoorts dat ik de auto’s op de parkeerplaats ging controleren op geocaching-stickers…

We begonnen aan de tocht. Als je nog nooit aan een goudrace hebt meegedaan is het gevoel niet te omschrijven wat je hebt als je de tocht aan het lopen bent. We letten nauwelijks op de omgeving, maar op dingen als “staan er voetstappen in het zand”. Ja, in de duinen is dat natuurlijk heel erg hopeloos. Het was niet zo’n goed weer, donkere wolken en storm op komst, dus we hoopten dat dat andere teams weg zou houden. Onderweg speculeerden we natuurlijk de hele tijd of en welke andere teams ons voor zouden kunnen zijn geweest. En natuurlijk dachten we de hele tijd dat we achtervolgd werden door andere teams, dus gingen we steeds sneller lopen.

We probeerden de opdrachten zo snel mogelijk te vervullen, dat leverde nog gekke momenten op, toen we de omtrek van een boom gingen meten en we fijn onder alle takken door moesten kruipen om het zo snel mogelijk te doen. Eindelijk kwamen we dan bij het voorlaatste waypoint aan. We wisten niet hoe snel we naar de cache moesten gaan. Die werd na een tijdje zoeken gevonden, open gerukt, boekje open gemaakt, shit er zat al een logo in. Balen. Maar de teleurstelling werd snel omgezet in blijdschap. Want de eigenaar van dit logo, bleek de cache te hebben proef gelopen, een aantal dagen terug. Dus wij hadden wel degelijk de FTF (First To Find)! Onze allereerste FTF. Wij waren er echt wel blij mee. Vanwege de snelheid en de zenuwen waren we allebei onze logo’s vergeten. Hadden we een FTF, konden we die niet eens fatsoenlijk loggen. Maar we hadden hem wel, dus maar een geschreven log in elkaar gezet, waar ik nog bijna ‘Heideroosjes’ vergat in te schrijven, gelukkig bleek Anke beter bij de les.

Thuisgekomen natuurlijk meteen de computer opgestart om de FTF ook online te claimen. Mijn eten kon echt wel even wachten, wat de rest van het gezin maar vreemd vond: ze noemen geocaching mijn vreemde obsessie.

Wat ik hier op 22 februari 2018 nog aan toe te voegen heb:

Ha ja, we vonden dit tien jaar geleden echt heel erg leuk, die FTF. Tegenwoordig is het bijna ondoenlijk om in deze omgeving een FTF te scoren, want het zit hier vol fanatieke – meest gepensioneerde – goudjagers. Uiteindelijk scoorden we er tot nu toe in onze complete geocaching-carrière slechts zes, waarvan de laatste in 2012. De mooiste FTF was bij de cache Aida: die zat verstopt op het gelijknamige kunstwerk in de vijver bij het provinciehuis in Den Bosch en die heb ik per kano gelogd bij een temperatuur van -4 in januari (de vijver was nog net niet bevroren).

Wat ook leuk is, is dat Struinen door de Duinen nog steeds online is en vandaag dus de tiende verjaardag mag vieren! Veel caches + bijbehorende cache-eigenaren houden het niet zo lang vol, dus hands up voor team ’t Spoor Beijster.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s