Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 1 maart 2009

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 1 maart 2009

Deze dag ging ik pad met Stephanie en haar hondje Senna, een west highland terrier.

Het verslag:

 1. De Moerkuilen
 2. Kapel Everse
 3. Veldtocht door de Dommelbeemden
 • Maker: Redcorner
 • Type: 2x traditional, 1x multi
 • Heideroosjes: Maartje
 • Snuffel 007: Stephanie
 •             Senna
 • Gevonden op: 1 maart 2009
 • Plaats: Veghel
 1. Beetje modderig
 • Maker: VindenPunt.nl
 • Type: Multi
 • Heideroosjes: Maartje
 • Snuffel 007: Stephanie
 •             Senna
 • Gevonden op: 1 maart 2009
 • Plaats: Veghel

Na onze week in Luxemburg hadden we nog altijd niet genoeg van het geocachen. Anke moest al gaan werken, maar Stephanie en ik gingen samen op pad in gezelschap van Senna.

Veldtocht door de Dommelbeemden stond al een tijdje op mijn verlanglijstje, omdat het een gewone multi is, maar met twee oppikkers op de cache-route. Dat is natuurlijk leuk voor de punten. Het was er alleen steeds niet van gekomen. Vandaag dus wel.

Volgens de logjes was Veldtocht door de Dommelbeemden best wel een pittige tocht, maar wij hadden er weinig problemen mee. Af en toe was het even zoeken naar de vreemde attributen (vishengel, ijzeren ding in boom) die de maker had gebruikt om getallen op te schrijven en zijn vage manier van coördinaten berekenen uit gekke cijfers, maar het is ons allemaal gelukt, met maar 100 meter omlopen (bij de projectie).

Het was erg druk op deze route, ik kom zelden zoveel mensen tegen tijdens het geocachen als hier. Toch waren er geen andere geocachers bij. Wel heel veel mensen met honden. Als die groot waren, verstopte Senna zich veilig achter Stephanie.

Onderweg pikten we De Moerkuilen op, die lag in een stukje bos wat de maker van de cache “heuvelachtig” noemde, maar wij deden daar een beetje lacherig over, na onze “caches-op-bergen-vakantie-week” in Luxemburg. Ook deden we nog Kapel Everse, die lag bij een klein kapelletje, dat meteen het laatste waypoint was van de Dommelbeemden-tocht. De laatste vraag was ook meteen de raarste, over een diameter in de bocht van de waterafvoer. Wij hebben maar wat gegokt met een of ander getal en tot onze grote verbazing was dat meteen goed en vonden we de cache.

We hadden nog tijd over voor de reserve-cache van die dag. Beetje Modderig heette deze cache, en de route viel behoorlijk tegen. Het was een beetje een saaie route door Veghel, met heel veel waypoints waartussen je maar hele kleine stukjes (150 meter) hoefde te lopen. Ik kreeg een lamme vinger van het coördinaten inkloppen. Verder gold op een gedeelte van de route een verbod voor honden. Ik vond dat stom, want het was niet in de cache-beschrijving vermeld (over het algemeen wordt een hondenverbod wel aangegeven) en wij hadden Senna bij. Tien meter verderop liep nog een ander pad en daar mocht je dan ineens wel met een (aangelijnde) hond komen. Was een beetje vreemd.

Verder stond erbij dat je een rekenmachine nodig zou hebben voor de moeilijke berekeningen, maar de sommetjes die je voor deze cache moest maken kan een kind uit groep 4 ook al uit zijn hoofd, dus wij zeker.

We vonden Veldtocht door de Dommelbeemden in ieder geval een stuk leuker en uitdagender dan Beetje Modderig. Reno (mijn auto) stond maar 700 meter van de Broederkapel Veghel geparkeerd. De Heideroosjes hadden deze cache al gevonden, maar ik vond het wel aardig om er voor Stephanie nog even langs te rijden, zodat ze een extra found aan haar lijstje toe kon voegen.

Wat ik hier op 1 maart 2018 nog aan toe te voegen heb:

Met z’n tweeën weet je meer dan een en dit was typisch zo’n zoek- en puzzelmulti die leuker is met meerdere mensen.

Senna, die helaas niet zo oud is geworden, was echt een superleuk hondje, ze ging wel vaker mee geocachen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s