Categorieën
#treinleven Vervoer

Dal Vrij: februari 2018

In juli 2017 ging mijn Dal Vrij-abonnement in. Dat houdt in dat ik voortaan altijd gratis kan reizen: doordeweeks buiten de spitsuren en in het weekend en op feestdagen de hele dag. Dal Vrij is – met 102 euro per maand – wel een prijzig abonnement, dus ik ga dit jaar bijhouden of het me wel echt de beloofde besparing op zal leveren.

In februari reisde ik niet zo heel erg vaak met de trein. Dit kwam voornamelijk door de winterkou en de vroege inval van het donker, waardoor ik niet zo’n behoefte had aan verre treinuitstapjes. Op de laatste zondag van februari ging ik wel en scoorde ik twee nieuwe stationsborden: Maarssen en Utrecht Zuilen. Ook is mijn stage voorbij, dus geen veelvuldige treinreizen naar Arnhem meer. Daarom verwacht ik dat dit de eerste maand wordt, waarin ik geen winst heb gemaakt met mijn Dal Vrij abonnement.

De nieuwe stationsborden:

De reizen:

3x retour Oisterwijk – Amsterdam Amstel, 63 euro, 105 euro

1x retour Oisterwijk – Eindhoven, 7 euro, 11,80 euro

1x Oisterwijk – Maarssen, 8,30 euro, 13,90 euro

1x Utrecht Zuilen – Oisterwijk, 7,80 euro, 13 euro


Totale besparing met 40% korting: 86,10 euro – 102 euro abonnementskosten = -15,90 euro verlies

Totale besparing met vol tarief: 143,70 euro – 102 euro abonnementskosten = 41,70 euro winst

Goed, ten opzichte van een 40% kortingsabonnement (wat ik had van half 2012 t/m half 2016) (van half 2016 t/m half 2017 had ik Weekend Vrij) zou ik deze maand voor het eerst een relatief klein verlies hebben geleden. Maar ja, in de spits zou ik gewoon het volle tarief moeten betalen bij inchecken en dan heb ik nog altijd ruim 40 euro winst. Met dank aan de reizen van en naar school dus deze maand.

Foto’s van de stationsborden zijn door mij zelf gemaakt. De afbeelding van het ontwerp voor station Oisterwijk, komt van de website van ProRail.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s