Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 8 maart 2007

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 8 maart 2007

Heel veel nachtcaches hebben we niet gedaan, maar deze totaal gestoorde actie vond wel in het donker plaats.

 

purk
Purk van Sesamstraat

 

Verslag:

  1. Purk’s Puzzel
  • Maker: Purk
  • Type: Mysterie in kist
  • Gevonden op: 8 maart 2007
  • Heideroosjes: Anke en Maartje
  • Plaats: Cromvoirt

Purk’s puzzel was een zeer frustrerend puzzeltje bestaande uit negen vierkanten met op elke zijde een half figuurtje. Purk, Ernie, Signal (de kikker-macotte van geocaching) en het logo van geocaching vormden die halve figuurtjes. Je moest dus de puzzel zo leggen dat alle figuurtjes heel waren. En dat was een hele klus. Vanaf Kerstmis lagen de puzzelstukjes bij de computer en als mijn moeder of ik erachter zat deden we ondertussen een poging om de puzzel te maken, maar het wilde maar niet lukken.

Iemand die ik kende, had hem al wel opgelost en dat wilde ik dus ook kunnen. Het kwartje viel pas op een avond, bij de honderdduizendste poging. De puzzel lag er en uit gewoonte begon ik er nog eens aan. En ineens was de oplossing er. Meteen het coördinaat uitgerekend. Ondertussen was Anke op msn. Die vond dat we de cache nog wel konden gaan halen. Ze had hun auto al geregeld. Natuurlijk was ik daar ook wel voor in.

Dus gewapend met zaklampen stapten we in de auto en reden naar een onbekende bestemming (nou ja, we wisten wel in welk dorp we moesten zijn). Dichterbij dan op 500 meter konden we niet komen. Zou het dan toch dat smalle pad zijn? Natuurlijk was het dat smalle pad. Dus liepen wij daar in het donker in de middle-of-nowhere op een vaag bospad langs een vaag watertje met alleen maar het licht van de zaklampen. Ik begon sterk te twijfelen of die cache daar echt zou liggen. Maar het was wel zo. Toen we een stuwtje naderden hadden we al het idee dat het daar wel eens zou kunnen zijn en daar stond de GPS ook braaf op nul. En daar lag de cache ook op ons te wachten. Log geschreven en daarna weer terug naar de auto. Deze cache mag in ieder geval op de lijst: Ernstig Gestoorde Acties van Obessieve Geocache Junks (EGAvOGJ).

Wat ik hier op 8 maart 2018 nog aan toe te voegen heb:

Tja, ernstig gestoorde actie. Maar het was wel heel leuk.

Afbeelding van Purk komt van de website van Sesamstraat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s