Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 15 maart 2009

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 15 maart 2009

Ik maakte een geocaching-wandeling voor de zwembadtraining van de kanovereniging, in Cromvoirt, een dorpje niet zo ver van Oisterwijk af.

Het verslag:

  1. Crommert Rond
  • Maker: Geopatra
  • Type: Multi
  • Heideroosjes: Maartje
  • Gevonden op: 15 maart 2009
  • Plaats: Cromvoirt

Een ideale cachewandelng voor voor de zwembadtraining. Anke en Stephanie haakten allebei af, dus ging ik alleen. Het was wel weer eens een keertje lekker om niet zo’n grote afstand te hoeven rijden voor je bij de cache bent. Cromvoirt is hier vlakbij.

Ik parkeerde Reno naast een andere Renault Clio van zijn type en ging zelf op pad. Het eerste waypoint was snel gevonden, het tweede leverde weer problemen op, omdat ik een verkeerd pad in was gelopen en bijna opgevreten werd door een irritante waakhond. Ik heb eigenlijk zelden de behoefte om dieren pijn te doen – vegetariër sinds mijn 13e – maar deze hond had ik graag flink willen schoppen, een vreselijk irritant pokke-beest.

Eindelijk op het goede pad aangekomen, heb ik naar dit plaatje het langste moeten zoeken, omdat het niet zo duidelijk was welke linkse kant (alles zat aan de linkerkant verstopt) je moest hebben.

Bij het volgende waypoint vond ik nog een aanwijzingen van de IJzeren Man, maar die hebben wij al lang geleden met succes gelopen.

Hierna vond ik de plaatjes op de waypoints steeds sneller. Er waren bijna geen mensen op de route, maar wel heel veel dieren. Schapen en koeien, maar mijn fototoestel had  kuren (lege batterijen en het reservesetje was voor de GPS), dus ik kon geen leuke beestenfoto’s maken.

De cache lag op een bekend plekje, ik herkende het pad nog van Purks Puzzel en StuwViews.

Het was een goede wandeling geweest en ik was ook nog ruim op tijd voor de zwembadtraining.

Wat ik hier op 15 maart 2018 nog aan toe te voegen heb:

Crommert Rond ging eerst in het archief en werd later weer opnieuw uitgebracht. Dus een paar jaar later heb ik de wandeling nog eens gelopen. En weer had ik moeite met het vinden van die ene tag. Het is een prima-cachewandeling.

En wat betreft irritante waakhonden: in mijn postwijk woont er ook eentje die al begint te blaffen als ik vijf huizen terug ben en nog aan het blaffen is, als ik aan de overkant van de weg ben. Ondertussen weet ik ook zijn echte naam, maar stiekem noem ik hem nog steeds Monsterbijt.

Één reactie op “Throwback Thursday: 15 maart 2009”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s