Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 29 maart 2012

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 29 maart 2012

Anke en ik waren op vakantie in Denemarken en vandaag gingen we o.a. geocachen op Farø, een klein eilandje waar je een rondwandeling kon maken. Het was best wel koud deze dag.

Het verslag:

 • 3373. Farø rundt 1: Ved Søen
 • 3374. Farø rundt 3: Ved Cafeteriet
 • 3375. Farø rundt 4: Ved Skrænten
 • 3376. Farø rundt 5: Ved Asketræet
 • 3377. Farø rundt 6: Ved Landfæstet
 • 3378. Farø rundt 7: Ved Stranden
 • 3979. Farø rundt 8: Ved Gryden
  3980. Farø rundt 9: Ved Træet
  Maker: Ejlif
  Type: Traditionals
  Heideroosjes: Maartje en Anke
  Gevonden op: 29 maart 2012
  Plaats: Farø, Denemarken

3981. Rasteplads Græsbjerg
Maker: Klaphat
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 29 maart 2012
Plaats: Vordingborg, Denemarken

3982. Slotstorvet
Maker: Mr.-Oda
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 29 maart 2012
Plaats: Vordingborg, Denemarken

3983. Gåsetårnet
Maker: N-Hansen
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 29 maart 2012
Plaats: Vordingborg, Denemarken

3984. Hollænder Haven
Maker: Frederik-a
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 29 maart 2012
Plaats: Vordingborg, Denemarken

3985. Den kunstige sø
Maker: Mr.-Oda
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 29 maart 2012
Plaats: Vordingborg, Denemarken

3986. Pub-crawl i Vordingborg #3
Maker: Casperbanden
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 29 maart 2012
Plaats: Vordingborg, Denemarken

3987. Troldens Hule
Maker: Ibber44
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 29 maart 2012
Plaats: Vordingborg, Denemarken

3988. Vester Egesborg kirke
Maker: N-Hansen
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 29 maart 2012
Plaats: Vordingborg, Denemarken

3989. Christian Sørens Havn
3990. Lagunestien – Kuglekogeren
Maker: Sandlopperne
Type: Traditional en multi
Heideroosjes: Maartje en Anke
Gevonden op: 29 maart 2012
Plaats: Karrebæksminde, Denemarken

Farø Rundt

Als je op vakantie gaat naar het buitenland en je de keuze hebt uit vele verschillende caches – die je nooit allemaal kan doen in de tijd die je hebt -, ga je ze uitzoeken op interessante locaties. Zo stuitte ik tijdens mijn voorbereidingen op de serie Farø Rundt. Farø is het kleinste eilandje van Denemarken, slechts een paar vierkante kilometer groot. Langs de rand van dit eilandje is een serie caches verstopt, die je kon doen in een wandeling van ongeveer vijf kilometer. Dat leek mij wel wat. Daarna konden we dan doorrijden naar Vordingborg, een ander Middeleeuws stadje en daar wat rondkijken en wat caches doen. Helaas was het goede weer van gisteren nu verdwenen. Het was nog wel droog, maar de temperatuur was flink gedaald en er stond een vrij harde wind. Vanaf deze dag moesten we onze winterjassen dus weer aan.

Het eerste stukje van Farø Rundt was niet zo leuk, we waaiden bijna weg en moesten weer flink wennen aan de kou en de wind. We konden de tweede cache van het rondje ook niet vinden, dat was niet echt een motivatie. Maar daarna raakten we gewend aan deze weersomstandigheid en begonnen we de wandeltocht leuk te vinden. Ook hier waren niet echt wandelpaden, dus moesten we ons een weg banen langs een randje strand vol stenen in alle soorten en maten. De caches waren niet heel moeilijk te vinden. Grappig was het stukje waarbij we onder de brug doorliepen waar we net overheen hadden gereden met de auto. De zee was wild en het wolkenspel aan de hemel was mooi. Bij een van de caches lag een kano, maar die was helaas lek. Door al dat water in Denemarken kregen we regelmatig zin om te gaan kanoën. We dreigden ook de nano-cache niet te vinden, maar dat is toch nog gelukt. Zo voltooiden we het rondje Farø Rundt.

Op de brug en onder de brug

We reden door naar Vordingborg, maar stopten nog even op een soort van carpoolstrook omdat er een cache lag. Ook hier weer een gratis parkeerplaats, bij de supermarkt. Maar voor we daar boodschappen gingen doen, gingen we eerst nog wat rondkijken en cachen in het stadje. De eerste cache lag in het steegje tussen de parkeerplaats en de winkelstraat in en had de mooie naam Slotstorvet, maar stelde verder niet veel voor. Dit was weer zo eentje van als een land zoveel mooie plekjes heeft, waarom kies je dan deze lelijke locatie uit voor een cache?

In Vordingborg is vroeger een oude vesting geweest, maar daar staat nu nog slechts de toren van overeind, de Gåsetårnet, wat ik heel dom vertaalde als de ‘gastoren’. En vroeg ik me ook nog af waarom dat zo heette, omdat ze in de Middeleeuwen nog geen beschikking hadden over gas. Pas bij het loggen ontdekte ik dat het de Ganzentoren betekende… Dit omdat de familie van wie het kasteel was, een gans in hun familiewapen voerde en diezelfde gans als een windvaantje op die toren staat. Dat hadden wij dus gemist en de Deense uitleg op het bordje waar de cache onder zat had ons ook niet geholpen, want ons Deens is niet zo goed. De contouren van het kasteel lagen nog in het grasveld, we zijn er nog een stukje omheen gelopen, maar erg veel was er niet te zien.

Vester Egesborg Kirke en een kano die we tegen kwamen tijdens de wandeling.

Dus viel onze keuze op een cache met de naam Hollænder Haven, hier zou vroeger een haven zijn geweest waar vooral Hollandse schepen aan zouden hebben gelegd. Gek genoeg was er nu geen water meer te zien, er stond alleen een heel vreemd beeld.        We deden nog drie caches, eentje bij een vaag café, waar we ons een beetje opgelaten voelden, eentje in een parkje bij een vreemd gevormde boom en de laatste was de leukste, die heette vrij vertaald het Trollenhol en daarvoor moest je helemaal door de bosjes kruipen.

Op de terugweg (we deden ook nog boodschappen in Vordingborg) zijn we nog gestopt bij de mooie, terrakleurige kerk van Vester Egesborg. Die kerk staat op het kruispunt naar Møn en we zijn hier vaak gepasseerd tijdens de vakantie. Ik had de cache niet ingeladen, maar heb hem speciaal opgezocht, omdat we dit echt een typische locatie voor een cache vonden. Dus grappig dat er inderdaad een cache bleek te liggen.

Karrebæksminde

Na het avondeten zijn we nog gaan wandelen richting Karrebæksminde. Eerst een hoop moeite gedaan om de cache bij de Christian Sørenshave te bereiken, dit was een klein haventje dat achter de huizen lag, maar de weggetjes werden niet goed aangegeven op de kaart in mijn gps, dus we hebben er een paar avonden over gedaan om de juiste weg te vinden. Daarna hebben we eindelijke de multi-cache van de Kuglekogeren (een soort kunstwerk gemaakt van een gigantische boei) gevonden, ik had behoorlijk wat rekenfouten gemaakt (de getallen waren universeel, maar de rest van de tekst in het Deens), dus we waren blij dat hem eindelijk hadden. Onze eerste Deense multi-cache was een feit en we waren nu bij found #3990 aangekomen, dus het begon te kriebelen voor de 4000ste cache.

Wat ik hier op 29 maart 2018 nog aan toe te voegen heb:

Ja, Denemarken. We waren er eigenlijk in de verkeerde periode, het was winter en het was er heel erg rustig, van de ene kant wel lekker, maar er waren dus ook nog veel toeristische dingen gesloten, zoals het safaripark, het pretpark en het natuureducatiecentrum bij de White Cliffs of Møn. Ook de energierekening die we achteraf moesten betalen was behoorlijk ziekelijk. We zaten verder wel in een leuk vikinghuisje bij een havenplaatsje en er lagen dus zelfs caches op loopafstand. Sowieso waren er behoorlijk veel caches in Denemarken, we vonden er dan in 12 dagen tijd ook 119 (!). En vrijwel allemaal heel keurig verzorgd en onderhouden, beter dan veel caches in Nederland. Twee dagen na dit verslag vonden we onze 4000ste cache op mijn verjaardag, dus dat was een mooi cadeautje.

Alle foto’s bij deze blog zijn door mij zelf gemaakt op 29 maart 2012 in Denemarken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s