Categorieën
Tuesday TAG

Happy Birthday to me!

Je komt ze heel vaak tegen op blogs: TAGS. Vragenlijstje over een bepaald onderwerp die dan ingevuld worden. Stiekem vind ik ze best leuk en daarom ga ik voorlopig om de twee weken een TAG invullen en op mijn blog plaatsen. Mocht je nog een leuke TAG voor mij weten, dan hoor ik dat graag in de comments.

Tja, de Verjaardagstag hoort natuurlijk te verschijnen op je verjaardag en die valt dit jaar niet op een dinsdag, maar op een zaterdag. Daarom wijk ik meteen af van de regel en verschijnt deze tag vandaag: mijn verjaardag!

Maart 31

Met welke beroemdheden deel je je verjaardag?

Op deze datum zijn Rene Descartes (1596), Joseph Haydn (1732)  Al Gore (1948), Caroline Tensen (1964), Christopher Walken (1943), Ewan McGregor (1971)  en Maarten van der Weijden (1981) geboren. Ben ik toch nog de jongste van dit rijtje.

Zijn er ook beroemdheden gestorven op jouw verjaardag?

In 1727 stierf Isaac Newton op 31 maart. Tja, gelukkig werd mijn verjaardag daardoor geen zwarte dag, want in 1727 was er nog eeuwenlang geen sprake van mijn bestaan.

vrolijkpasen

Valt er op jouw verjaardag een feestdag? Zo ja, welke?

Ik ben geboren op tweede paasdag. Maar omdat Pasen elk jaar verspringt, ben ik niet altijd met dit lentefeest jarig. In mijn leven ben ik wel een paar keer op een paasdag jarig geweest, net als op de dagen eromheen, zoals witte donderdag en goede vrijdag. Dit jaar ben ik jarig op de zaterdag voor Pasen, de dag die ook wel “stille zaterdag” wordt genoemd.

ram_fun

Welk sterrenbeeld heb je dankzij jouw verjaardag?

Ik ben een ram. Wat ik altijd nogal vaag heb gevonden, want een ram is een mannetjeschaap en ik ben een vrouw. Waarom ben ik dan geen ooi? Overigens vind ik astrologie en vooral de daaruit volgende horoscopen dikke onzin, dus heb er verder ook niets mee.

 

vuurtigerdragon
“Fire Tiger” by Sukii36512

 

Wat is jouw Chinees sterrenbeeld?

Nja, ik heb het dus altijd heel teleurstellend gevonden dat ik niet geboren ben in een Jaar van de Draak. Helaas voor mij, de drakenliefhebber, ben ik geboren in het Jaar van de Tijger en heb als element Vuur. Hoewel ik de dieren en elementen van de Chinese Zodiac cooler vind dan die van de westerse, heb ik er ook niet echt iets mee. Als ik zelf had mogen kiezen was ik liever een Draak met het element Water geweest.

Op wat voor dag ben je geboren?

Op een maandag dus (hoewel tweede paasdag door sommigen als een zondag wordt benoemd). Vroeg in de ochtend.

Welk liedje stond op nummer 1 toen je geboren werd?

Cock Robin stond op nummer 1 in de top 40 met The promise you made  

Geen onaardig nummer.

Wat voor weer was het toen je geboren werd?

Hier heb ik echt serieus nog nooit over nagedacht, maar deze website geeft een complete weersomschrijving. Ik was nogal een stormachtige baby dus. Niets van meegekregen, want bij mijn weten ben ik op de eerste dag van mijn leven niet buiten geweest.

Niet zo zonnige en koude (max 9,7°C) dag met 1 uur zon. De lucht was zwaar bewolkt, er was een matige wind (3 Bft) met stormachtige windstoten, tot 65 km/u (8 Bft).

De koudste 31 maart ooit was in 1977 met een min. van -5,3°C
De warmste 31 maart ooit was in 2014 met een max. van 20,4°C

Op die koudste 31 maart ooit was ik nog niet op deze wereld. Die heerlijke, zonnige lentedag van 2014 kan ik me nog wel goed herinneren.

Vorig jaar schreef ik ook al het een en ander over mijn verjaardag.

Antwoorden op de vragen werden gevonden op deze website.

Afbeeldingen komen van internet.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s