Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 5 april 2009

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 5 april 2009

Anke, Stephanie en ik (toen nog allemaal lid van Kanovereniging Oisterwijk) gingen naar een kanowinkel, die gevestigd is in Wormer een plaatsje in Noord-Holland. Omdat dat een takke-eind rijden was, hadden we besloten om daar dan de rest van de dag te gaan geocachen.

Het verslag:

1205. Noordhollands Kanaal
Maker: Arend en Patries
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje en Anke
Snuffel 007: Stephanie
Gevonden op: 5 april 2009
Plaats: Graftdijk

1206. Grensverleggend
Maker: Arend en Patries
Type: Multi
Heideroosjes: Maartje en Anke
Snuffel 007: Stephanie
Gevonden op: 5 april 2009
Plaats: De Rijp

1207. Lancaster
Maker: Team ADME en Arend en Patries
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje en Anke
Snuffel 007: Stephanie
Gevonden op: 5 april 2009
Plaats: Jisp

1208. Het adres van de kat 1
1209. Het adres van de kat 2
Maker: Eline
Type: Traditionals
Heideroosjes: Maartje en Anke
Snuffel 007: Stephanie
Gevonden op: 5 april 2009
Plaats: Jisp

1210. WECC: Wijdewormers Eerste Carpool Cache
Maker: MCMAL
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje en Anke
Snuffel 007: Stephanie
Gevonden op: 5 april 2009
Plaats: Wijdewormer

1211. Hercules
Maker: opa81
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje en Anke
Snuffel 007: Stephanie
Gevonden op: 5 april 2009
Plaats: Wijdewormer

Al een half jaar geleden hadden we afgesproken om op de eerste zondag van april naar de kanowinkel in Wormer te gaan. Het is een wonder dat we zowaar alle drie vrij waren en dat we dus ook echt zijn gegaan. Natuurlijk wilden we ook gaan geocachen daar. Gewoon omdat het de andere kant van het land is.

Na een succesvol shopping-uurtje in de kanowinkel was het nog vroeg genoeg om te cachen.

Dit gedeelte van Noord-Holland bestaat vooral uit uitgestrekte weilanden met heel veel water ertussen.
We stonden dan ook al meteen aan de verkeerde kant van het kanaal. Soms heb je geen ruk aan de TomTom. Dus op de GPS naar de andere kant van het kanaal gereden. Na een wandeling door een klein dorpje met de depressieve naam Graftdijk, kwamen we aan bij de cache, die we lekker in het zonnetje konden loggen.

Het was nog vroeg genoeg voor de multi, dus dat was de volgende op ons lijstje. Dit zou Stephanies 200ste found worden. Ik had deze multi uitgezocht omdat hij Grensverleggend heette en ik voor de grap heb gezegd dat ik alle caches wil met het woordje “grens” in de naam. Ik had alleen niet verwacht om zo’n cache-naam in Noord-Holland aan te treffen.
Grensverleggend viel een beetje tegen. We hadden een rondje door de polders verwacht. Maar je liep gewoon langs een recht zandpad met aan de ene kant een kanaal en aan de andere kant weilanden met schapen. En dus bij elk waypoint verder van de auto af.
Bij de cache aangekomen zagen we al een man in outdoor-uitrusting op een bankje zitten, met een GPS in zijn hand en naast hem de cache-box. Na een kennismaking met de man mochten wij de cache overnemen.
We begrepen nu waarom deze cache, midden in het land, toch Grensverleggend heette, hij lag bij een oude grenspaal. En niet eens goed verstopt, maar gewoon open en bloot.
Toen we gelogd hadden, mochten we 4 km terug lopen naar de auto, langs dezelfde route dus.

Hierna hebben we nog vijf traditionals gedaan. De eerste was Lancaster, die lag bij een vliegtuigmonumentje. Dit vliegtuigje was in de oorlog neergestort. Wel grappig was dat het een broertje bleek te zijn van een andere cache, Halifax, die we ook hebben gevonden. Deze cache ligt in de Biesbosch. We moesten hier een beetje sneaky doen, want er waren veel mensen bij het monument.

Daarna zijn we door Jisp gereden om de twee katten-caches op te pikken. We hebben alleen geen kat gezien en het is ons een raadsel waarom die caches zo heetten. De eerste cache was drive-in. We waren ingesteld op een nano, maar het was gewoon een micro. We werden nog aangestaard door een oude mevrouw, die op het ander bankje aan het rusten was. Ik denk dat ze ons erg vreemd vond.
De tweede cache duurde even, omdat GPS niet zo goed wist, welke kant hij op wilde. Maar ook deze gevonden.
Beide caches waren niet echt heel bijzonder.

We besloten om de dag te eindigen met de cache op de carpoolstrook, omdat die meteen de parkeerplaats was voor een andere cache, Hercules.
De carpoolstrook was erg smerig, maar de cache was er wel. Daarna naar Hercules gelopen, ons afvragend wat voor soort object dat zou zijn. Het bleek een oude “back-to-the-future” windmolen te zijn. Best wel leuk om een keertje te zien. Nog even moeten zoeken naar de cache (erg vage hint) en hij werd door Anke gevonden.

Het was ondertussen al bijna half zes, dus tijd om terug naar Noord-Brabant te rijden.
We hebben er weer een paar smileys in Noord-Holland bij en het was een gezellige dag.

Wat ik hier op 5 april 2018 nog aan toe te voegen heb:

Negen jaar na dato doe ik nog steeds aan geocaching en ben ik ook nog steeds lid van Kanovereniging Oisterwijk (net als Anke). Sterker nog, volgens mij kocht ik tijdens dit uitstapje het kanobroekje dat ik nu nog steeds draag. Hmm, dat ik alle caches met het woord “grens” in de naam wilde hebben kan ik me niet meer herinneren. Lijkt me ook een onmogelijke opgave. Van die Hercules-windmolens zijn we later nog vaker tegen gekomen tijdens het geocachen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s