Categorieën
#treinleven Vervoer

Dal Vrij: maart 2018

In juli 2017 ging mijn Dal Vrij-abonnement in. Dat houdt in dat ik voortaan altijd gratis kan reizen: doordeweeks buiten de spitsuren en in het weekend en op feestdagen de hele dag. Dal Vrij is – met 102 euro per maand – wel een prijzig abonnement, dus ik ga dit jaar bijhouden of het me wel echt de beloofde besparing op zal leveren.

In maart reisde ik 6 dagen met de trein, waarvan 3x naar school en nog eens 2x een redelijk lange reis. Daarom verwacht ik mijn abonnement er zeker wel weer uit te hebben deze maand.

Ook scoorde ik een nieuw station, namelijk Heerlen Woonboulevard (een station van Arriva), toen ik had bedacht om met de trein naar Ikea te gaan om tafeltjes te kopen waar ik mijn oog op had laten vallen en die bij de Brabantse vestigingen uitverkocht waren.

heerlenwoonboulevard

Enkele stationsborden:

 

De reizen:

3x Oisterwijk – Amsterdam Amstel vv, 31,50 euro, 52,50 euro

1x Amsterdam Centraal – Oisterwijk, 10,90 euro, 18,20 euro

1x retour Tilburg – Amsterdam Amstel, 21,20 euro, 35,20 euro

1x retour Oisterwijk – Heerlen Woonboulevard, 23,57 euro, 39,35 euro

1x retour Oisterwijk – Woerden, 18,40 euro, 30,60 euro

1x Oisterwijk – Boxtel, 1,50 euro, 2,50 euro

1x Best – Oisterwijk, 2,60 euro, 4,30 euro


Totale besparing met 40% korting: 109,67 – 102 euro abonnementskosten = 7,67 euro winst.

Totale besparing met vol tarief: 182,65 – 102 euro abonnementskosten = 80,65 euro

Conclusie:

Ten opzichte van een 40%-korting abonnement is de winst deze maand te verwaarlozen. Maar met vol tarief scheelt het toch weer een hoop. Daarnaast voelt het heel prettig om altijd “gratis” op de display van de incheckpalen te zien verschijnen.

Verder kreeg ik reclame van de NS voor een flex-abonnement, dan kun je elke maand kiezen welk abonnement je die maand wilt gebruiken, dus dan zou je kunnen switchen tussen Dal Vrij en Weekend Vrij. Is wellicht een optie voor mij, maar de komende maanden zit ik nog vast aan Dal Vrij, omdat je dat verplicht voor een jaar af moet sluiten.

Afbeelding van trein komt van internet.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s