Categorieën
Tuesday TAG

Tuesday TAG: Help, wat trek ik aan?

Je komt ze heel vaak tegen op blogs: TAGS. Vragenlijstje over een bepaald onderwerp die dan ingevuld worden. Stiekem vind ik ze best leuk en daarom ga ik voorlopig om de twee weken een TAG invullen en op mijn blog plaatsen. Mocht je nog een leuke TAG voor mij weten, dan hoor ik dat graag in de comments.

Dit keer vond ik een TAG over kleding. Deze komt van Trendbubbles.

Wat heb je aan vandaag?

Een spijkerbroek, sokken, wandelschoenen, ondergoed, een T-shirt en mijn oranje/donkerblauwe shirt van de post. Dat laatste kledingstuk omschrijf ik vaak als mijn “postpyjama”, omdat het sterk aan een pyjama doet denken.

Waarom heb je vandaag aan wat je aan hebt?

Tja, ik moest werken en dan draag ik dus mijn postpyjama. Je moet herkenbaar zijn op straat. Op zich draag ik in de winter natuurlijk al mijn postjas, maar over het algemeen trek ik ook keurig het shirt onder de jas aan. Bij warmer weer draag ik de jas niet en het shirt wel. Ik draag bijna altijd een spijkerbroek, want dat is gewoon de meest praktische soort broek als je een Maartje bent.

Hoe besluit je wat je aandoet?

Ligt eraan wat de activiteit van de dag is. Als ik post moet bezorgen dus postkleding. Als ik ga wandelen gemakkelijke kleding en wandelschoenen/sokken. Als ik naar school ga draag ik vaak wat nettere kleding en gympen i.p.v. wandelschoenen. Datzelfde zou ik ook doen naar een stage of als ik ander werk had wat niet buiten was.

Heb je bepaalde dagen in de week dat je een kledingstuk aantrekt?

Nee, het ligt aan de activiteit van de dag.

Trek je bepaalde kledingstukken aan bij een bepaalde stemming?

Nee, hoogstens een hoody-trui als ik het koud heb of heel moe ben.

Leg je voor dat je naar bed gaat klaar wat je de volgende dag aandoet? Of doe je het anders.

Alleen als ik heel vroeg op moet, want dan heb ik geen zin en tijd (ik moet dan meestal een trein halen) om alles bij elkaar te gaan zoeken. Maar als ik op een normale tijd opsta, dan zoek ik het pas in de ochtend bij elkaar.

Wat doe je met kleding als je je ’s avonds uitkleed?

Als ik het de dag erna nog een keer aantrek, hang ik het over een stoel op mijn slaapkamer. Mocht ik het niet meer aantrekken, dan gaat het in de waszak. Tenzij het natte spullen (handdoeken bijv.) zijn, die hang ik uit tot ze in de was gaan.

Kleed je jezelf om als je van je werk of uit school komt?

Ligt eraan wat ik daarna nog ga doen. Vanuit school kleed ik me bijna nooit om. Het postshirt wissel ik meestal wel om voor een gewone trui of shirt.

Hangt kleding in je kast op kleur of door elkaar?

Haha, ik heb momenteel niet eens een echte kledingkast, vanwege ruimtegebrek. Alles ligt door elkaar in bakken, hoewel ik probeer broeken bij elkaar te houden, net als truien en shirts. Alleen al het ondergoed zit samen en de sokken ook. De rest lukt niet altijd even goed.

Welk kledingstuk hangt niet in je kast maar zou je dolgraag willen hebben?

Ik heb niet echt dure kledingwensen. Mijn wandelschoenen zijn mijn duurste aankopen op kledinggebied en omdat ik elk jaar een paar compleet aan gort loop, moet ik elk jaar een nieuw paar kopen.

Houd je een winter en zomer garderobe aan?

Nee, dat heb ik nooit begrepen, dat mensen dat scheiden. In de winter draag je toch ook T-shirts onder je trui? En in de zomer trek ik in de avonduren ook wel eens een trui aan. Waarom zou je winterkleding opbergen in de zomer? Ik heb er ook geen opbergruimte voor, trouwens. Het enige wat ik nog kan begrijpen is dat je jassen op bergt, vanwege de ruimte aan de kapstok.

Wat doe je met kleding die je niet meer draagt?

In zo’n kledingcontainer. Tenzij het echt heel erg versleten of kapot is, dan gooi ik het weg.

Wat is je lievelingskledingstuk?

Heb ik niet echt. Ik hecht niet zo heel veel waarde aan kleding.

Waar koop je het meest online of in een winkel?

Beiden. Ik koop veel dingen online, maar ook wel gewoon in winkels. Bij bepaalde kledingstukken wil ik het liever kunnen passen voor ik het koop. Want ik haat al dat gedoe rondom retourzendingen.

Van welk kledingstuk kun je maar geen afscheid nemen.

Ik heb een paar truien die ik al jarenlang heb. Maar die kunnen er nog wel mee door, dus tot ze echt niet meer kunnen, mogen ze blijven.

Van welke kledingkeuze heb je wel eens vreselijk spijt gehad?

Ik heb ooit schoenen gekocht met doodshoofden erop, die ik 2x ofzo heb aangehad. Begrijp nu niet dat ik zoiets ooit heb aangeschaft. Zo lelijk. Zo heb ik ook een tijdje een camouflagebroek gehad, iets ik nu ook echt nooit meer zou aantrekken.

Heb je een vaste plek in huis om je tas neer te zetten of zet je hem random weg?

Tas en rugzak staan meestal wel op dezelfde plek of hangen aan de kapstok.

Dit doe ik beslist nooit aan.

Ik draag nooit jurken of rokken. Vind dat gewoon totaal ongemakkelijk. En ik houd ook niet van zomerhempjes, ik wil dat er een mouw(tje) aan zit. Verder houd ik ook niet van hele korte broekjes, ik ben meer van de driekwartbroeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s