Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 12 april 2009

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 12 april 2009

Toevallig weer een verslag uit 2009, net als vorige week. En ik was ook met dezelfde mensen op stap, namelijk Stephanie en Anke. Het was Pasen en we bezochten het Wijchens Paas Event.

Het verslag:

1212. Het Tweede Wijchens Paas Event

Organisator: Petervw
Type: Event
Heideroosjes: Maartje en Anke
Snuffel007: Stephanie
+ nog heel veel andere teams
Deelgenomen op: 12 april 2009 (1e Paasdag)
Plaats: Wijchen

1213. PE 2009 #4: En wat staat er op jouw kaartje?
Maker: Petervw
Type: Mysterie (event-cache)
Heideroosjes: Maartje en Anke
Snuffel007: Stephanie
Gevonden op: 12 april 2009
Plaats: Wijchen

1214. DIE Cache
Maker: Scouting St. Franciscus
Type: Multi
Heideroosjes: Maartje en Anke
Snuffel007: Stephanie
Gevonden op: 12 april 2009
Plaats: Wijchen

1215. Paas Event 2008 – Event Cache 3: Pegasus (nano)
Maker: Petervw
Type: Regular
Heideroosjes: Maartje en Anke
Snuffel007: Stephanie
Gevonden op: 12 april 2009
Plaats: Wijchen

1216. PE 2009 #1: Eitje!
1217. PE 2009 #2: Nabij de carpoolplaats
Maker: Petervw
Type: Regular
Heideroosjes: Maartje en Anke
Snuffel007: Stephanie
Gevonden op: 12 april 2009
Plaats: Wijchen

1218. Kasteel Hernen
Maker: Rees-team
Type: Regular
Heideroosjes: Maartje en Anke
Snuffel007: Stephanie
Gevonden op: 12 april 2009
Plaats: Hernen

1219. PE 2009 #3: Heiligdom
Maker: Petervw
Type: Regular
Heideroosjes: Maartje en Anke
Snuffel007: Stephanie
Gevonden op: 12 april 2009
Plaats: Wijchen

1220. The Wizard near Oss
Maker: GuineaPig
Type: Multi
Heideroosjes: Maartje en Anke
Snuffel007: Stephanie
Gevonden op: 12 april 2009
Plaats: Oss

1221. De Lachende Brug
Maker: Team TATT
Type: Mysterie
Heideroosjes: Maartje en Anke
Snuffel007: Stephanie
Gevonden op: 12 april 2009
Plaats: Den Bosch

1222. Geocache Team Quiz
Maker: MreWalker
Type: Mysterie
Heideroosjes: Maartje en Anke
Snuffel007: Stephanie
Gevonden op: 12 april 2009
Plaats: Den Bosch

Op de eerste Paasdag in 2009 hadden we ons ingeschreven voor het Tweede Wijchens Paas Event.
Eerlijk is eerlijk, we hadden hogere verwachtingen van dit event. De eerste opdracht was wel grappig, je moest een foto-zoektocht doen om de event-locatie te bepalen. Dus wij kwamen aan op een kleine parkeerplaats in het bos, die deze morgen al helemaal vol stond met auto’s. De meeste waren auto’s van geocachers.
Het rondje liep door bekend gebied, namelijk het Herperduin, hier waren wij al eerder geweest voor de Prins op het Witte Paard. Een hoop getallen waren te gokken, dus hebben we het rondje flink afgesneden. Onderweg al wat andere teams gesproken.

Daarna op naar de Event-locatie. Die was in een scouting-gebouw en dat was wel okay. Maar de domper was dat de zes beloofde nieuwe caches er helemaal niet waren. Op de site stond dat er vier multi’s, 1 regular en 1 mysterie ter ere van het Event online zouden komen. In plaats daarvan waren het slechts 1 mysterie en 3 regulars. De rest van de tafel lag vol met “oude” caches, waaronder Around Wijchen, die Anke en ik allemaal al gedaan hadden.

De mysterie was wel grappig, iedereen kreeg bij binnenkomst een kaartje met zijn teamnaam en ook een letter met een bijbehorend cijfer. Iedereen kreeg een verschillende combinatie. Je moest 6 combinaties hebben om het cache-coördinaat te kunnen berekenen. Wij hadden er dus al 3 en met dank aan een vrouw die onze combinaties wilde hebben, hadden we er al gauw 5. Daarna even rondgeroepen voor de zesde en we konden op pad. De cache lag maar 250 meter van het gebouw af, dus was snel gevonden. We konden hem meteen doorgeven aan de volgende cachers.

Toen we aan kwamen rijden, hadden we al een groepje mensen bij een boom vlak voor het scouting-gebouw zien staan. Stephanie kon het niet nalaten om eens even bij die boom te kijken en er lag een steen onder met een kokertje met een coördinaat.
Dat was 1,5 km verderop. Wij vonden het geheimzinnig en besloten te gaan kijken. Onderweg van alles bedacht. Een geheime mysterie-cache van het event? Een fop-coördinaat, bedoelt als grapje? Een prive-cache van de scouting die niet aangemeld zou zijn bij geocaching.nl?
Maar op het volgende punt vonden we wel weer een kokertje met nieuwe informatie. En daarna op 2 andere punten ook weer. We konden door voor de cache. Die was er ook en hij was die dag al vaker gevonden door andere teams die aan het event deelnamen. En er zaten bekende logo’s in van andere teams, van andere data.
Alleen de naam van de cache was nergens te bekennen. Het bleef dus nog een mysterie. Thuisgekomen op internet gezocht en het bleek om DIE Cache te gaan. Een cache die idd gemaakt was door de scouting, maar wel degelijk aangemeld bij geocaching.nl.

We besloten om eerst onze consumptiebonnen op te maken en daarna de event-locatie te verlaten om de event-caches te doen.
Onderweg van de Smeulenberg (een Around Wijchen-cache waar we langs zijn gelopen, zodat Stephanie hem kon loggen) nog een rondje langs de auto’s of er nieuwe TB-auto’s waren bijgekomen.

De etensrij was lang, maar met een hoop andere geocachers wel gezellig.
Nadat we gegeten hadden, gingen we weg om de andere event-caches te doen en nog wat andere caches. We deden eerst de event-cache van vorig jaar: de nano-cache. Die lag bij de boot (!) van de scouting. Dat was best een mooi bootje wat wij ook wel zouden willen hebben. Die boot heette de Pegasus, dat klinkt natuurlijk al lekker flitsend. Er stonden al wat andere geocaching-auto’s. De eigenaars daarvan waren al op de terugweg en wensten ons succes met het zoeken naar de nano. Het was Stephanies eerste nano, maar ze had hem binnen 5 seconden te pakken, het absolute nano-record. Het logrolletje was eigenlijk vol, maar we hebben ons namen er nog tussen gefrot.

Verder met Eitje en de Carpoolstrook, twee van de Eventcaches. Die waren allebei neergekwakt op niet erg boeiende locaties: een moeilijk te bereiken carpoolstrook (gelukkig wist TomTom de goede weg) en een elektriciteitskastje. Onderweg herkenden Anke en ik het restaurant in Niftrik bij de Hartencache, dus zijn we even de parkeerplaats opgereden, zodat Stephanie die cache ook kon loggen.

Het was tijd om af te rekenen met een frustratie-cache van Anke en mij: Kasteel Hernen. Die ligt bij een mooi kasteeltje in Hernen, maar de vorige keer was hij geript (en de locatie was ook behoorlijk overstroomd). Nu hadden hem snel te pakken en konden we hem doorgeven aan twee andere teams, waarvan er al eentje 4x was terug geweest op deze locatie (!).

Wij moesten terug voor de laatste event-cache: Heiligdom. Deze lag zoals de naam al doet vermoeden bij een kapelletje in Wijchen. Tussen het kappelletje en een tuin van mensen stond een wankel hek. Achter het hek zat een zeer woeste labrador die ons zo’n beetje op wilde komen eten. Volgens het baasje die aan ons kwam vragen wat al die mensen toch de hele dag bij zijn hek deden, was het een erg lieve hond, maar dat geloofden wij niet meer zo nadat hij tot 2x toe het hek bijna omver sprong om ons te kunnen…bijten misschien? Blijkbaar was de man dus niet op de hoogte gebracht van de cache bij zijn hek. Slordig, zelfs als het maar een tijdelijke cache is.

Ik wilde graag nog op zoek naar “mijn tovenaar”: de Wizard of Oss. Dit was een multi-cache, die in mijn ogen meer een mysterie is. Het was wel grappig, in de cache-beschrijving stond een toverboek en daar moest je dan met je muis overheen gaan voor de geheime boodschap waar de cache verborgen lag. We vonden de locatie een beetje vreemd, maar we hebben de cache wel gevonden, of eigenlijk hebben Anke en Stephanie hem gevonden, want ik liep aan de verkeerde kant van het water te zoeken.

We waren klaar met de caches in de omgeving, maar het was nog best vroeg. Anke en ik besloten om dan maar over Den Bosch terug te rijden om twee mysteries op te pikken, die al een tijdje opgelost in de GPS stonden. Stephanie vond dat wel prima.
Dus toerden we naar de Lachende Brug, een mysterie die over bridgen ging en opgelost was door de ouders van Anke, die bij een bridgeclub zitten. Hij lag op een bekend plekje, namelijk bij de kapel die ook gebruikt wordt bij de 3-door-elkaar-multi van de uiterwaarden van Empel.
Hierna nog verder gereden naar de Geocache Team Quiz, die toch net bij een andere boom lag, dan wij vantevoren hadden ingeschat. Zo hadden we toch nog elf caches bij elkaar gevonden en Stephanie zelfs dertien.

Reno (mijn auto) had een topdag, want hij is maar liefst 18x gediscovered. Er waren zo extreem veel TB-auto’s, dat er in sommige logjes werd gesproken over de TB-parkeerplaats.

Later bleek dat er problemen waren geweest met de reviewer en daardoor kwam er nog wat kritiek op het evenement, maar dat stukje zal ik jullie besparen. Wij hadden uiteindelijk een prima cachedag gehad en leuke gesprekken met andere geocachers en daar gaat het uiteindelijk om.

Wat ik hier op 12 april 2018 nog aan toe te voegen heb:

Ja, events. Het lijkt me best lastig om zoiets goed te organiseren en hier was blijkbaar het een en ander mis gegaan. Maar zoals ik al schreef: het gaat erom dat je een leuke dag hebt en dat hebben wij zeker gehad.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s