Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 19 april 2015

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 19 april 2015

Met mijn moeder deed ik een heilige fietscache in Tilburg, die mij toch iets teveel devotie opleverde.

Het verslag:

5607. Met Maria op de fiets – bonus 1
5608. Met Maria op de fiets – bonus 2
5609. Met Maria op de fiets – bonus 3
5610. Met Maria op de fiets
Maker: Jel-Team
Type: Multi + bonus-mysteries
Heideroosjes: Maartje
HaJaMaToJo: Hannie
Gevonden op: 19 april 2015
Plaats: Tilburg

Op deze zonnige zondag gingen mijn moeder en ik per fiets devoot doen in Tilburg. Daar is namelijk een nieuwe Maria-route verrezen, genaamd Met Maria op de fiets. We fietsten natuurlijk gewoon die-hard van Oisterwijk naar het startpunt in de buurt van Tilburg Universiteit, dus toen stond er al bijna 10 kilometer op de teller. Onderweg stond er allemaal reclame langs de weg van een lingerie-merk dat ook de naam Maria voerde, dus ik kreeg snode plannen om in mijn log te gaan schrijven over de ‘stoute Maria’. Want de heilige Maria is natuurlijk wel zo’n beetje het toppunt van braafheid, hoewel ik nog altijd vraagtekens zet bij die ‘onbevlekte ontvangenis’…

Nou vind ik een kapelletje meestal best mooi, maar pfft wat zijn er een hoop Maria’s in Tilburg. En ik had gedacht dat de route door het buitengebied zou lopen, meer richting Loon op Zand. Dat was dus niet zo, we gingen kriskras de stad door, voortdurend belaagd door auto’s en scooters die op de meest vreemde plaatsen af wensen te slaan.

Mijn moeder genoot duidelijk meer van de route dan ik. Aan het begin liep de route door de wijk waar zij is opgegroeid, dus ze kon een heleboel familie-geschiedenis ophalen. Omdat ik mijn grootouders nauwelijks heb gekend wist ik lang niet alles daarvan. Dus de herinneringen van mijn moeder vond ik interessanter dan de hele cache-route. We maakten ook nog tot 2x toe een rekenfout, waardoor we nog een eind omgefietst hebben. Tja, shit happens. Uiteindelijk wel alle bonus-caches op de route gevonden.

De mooi gemaakte eindcache was verstopt in de buurt van een café, waar we ons zelf trakteerden op een drankje: dat hadden we wel verdiend. Na een tijd op het terras te hebben gezeten terug naar Oisterwijk gefietst, alles bij elkaar ruim 40 kilometer gefietst.

Wat ik hier op 19 april 2015 nog aan toe te voegen heb:

Haha ja, ik was deze route op een bepaald moment helemaal beu. Alle heiligheid kwam me mijn neus uit. Normaal gesproken vind ik fietscaches leuk, maar dan bij voorkeur door een landelijke omgeving en niet dwars door de stad. De route Met Maria op de fiets is niet alleen een geocaching-route, gewone mensen kunnen hem ook fietsen, zonder de puzzels onderweg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s