Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 26 april 2008

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 26 april 2008

De familie van Anke ging een weekje op vakantie naar Londen en ik mocht mee. We gingen met de shuttle van Calais naar Folkstone en in Calais bleek een virtuele cache te zijn op de parkeerplaats. Omdat we ruim op tijd waren, konden we die cache doen.

Het verslag: 

685. End of the holiday
Maker: Wilkinsons
Type: Virtual
Heideroosjes: Maartje en Anke
Nopi en Softie
Gevonden op: 26 april 2008
Plaats: Calais, Frankrijk

We gingen met de auto naar Engeland, met de shuttle, een trein die onder de zee door rijdt. Die vertrekt in Calais (Frankrijk) en komt aan in Folkstone (Engeland). We waren met acht vrouwen en gingen in twee auto’s. Omdat de andere auto ergens een verkeerde afslag had genomen, kwam de auto waar ik in zat ruim een half uur eerder aan. Via GoogleMaps had ik al opgezocht dat er een cache in Calais lag, sterker nog een cache die bij de vertrekhal van de shuttle lag. Een virtuele cache. We bleken nog geen 50 meter van de cache af te hebben geparkeerd. We wachten op de andere auto voordat we de cache gingen loggen.

 

shuttlebewerkt
De “jeugd” (onherkenbaar gemaakt) bij het Shuttle-beeld.

 

De ‘jeugd’ ging op de foto met het Shuttle-beeld. Het stomme was dat de cache ‘end of the holiday’ heette, terwijl het voor ons pas het begin van de vakantie was. Toch was het maar goed dat we de cache toen al hebben gelogd, want bij terugkomst hadden we er geen tijd voor en geen zin in en kwamen we ook niet zo dicht langs het beeld als nu.

Wat ik hier op 26 april 2018 nog aan toe te voegen heb:

Na het loggen van die cache gingen we in de shuttle en dat vond ik echt een afschuwelijke ervaring, omdat het heel hard op mijn oren sloeg. Verder vond ik het raar om naar Engeland te gaan zonder ook maar een glimpje zee te hebben gezien. Mocht ik ooit nog eens naar Engeland gaan, dan wil ik met de ferry of het vliegtuig.

Achteraf ben ik wel heel blij dat we toen deze Franse virtual hebben gedaan. In 2009 had ik nog niet de “obsessie” voor virtuele caches die ik nu heb, maar het staat toch bijzonder leuk in ons lijstje.

De foto is met mijn fototoestel gemaakt door een van de reisgenoten. Ik heb ons onherkenbaar gemaakt, omdat ik niet weet of iedereen op de foto herkenbaar wenst te zijn. Overigens is de foto wel helemaal te zien op de website van geocaching.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s