Categorieën
#geocaching Kanoen Throwback Thursday

Throwback Thursday: 3 mei 2016

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 3 mei 2016: 

Dit was nog een 2-cache-datum, die ik graag weggewerkt wilde hebben. Overdag moest ik echter werken, dus ging dat niet. Daarom ben ik ’s avonds nog naar Boxtel gefietst, het was deze dag namelijk erg mooi lenteweer. Daarnaast was het de verjaardag van geocaching.

Het verslag:

6353. BB4 – De Vistrap
Maker: Lima2311
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 3 mei 2016
Plaats: Boxtel

6354. Met stip op de kaart…Boxtel
Maker: Terpen Tijn
Type: Multi
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 3 mei 2016
Plaats: Boxtel

6355. De Keistamper
Maker: Lima2311
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 3 mei 2016
Plaats: Boxtel

6356. De sprookjesboom
Maker: Ajesa
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 3 mei 2016
Plaats: Boxtel

Er waren twee redenen waarom ik vandaag een cache (of meerdere caches wilde vinden). De eerste is dat geocaching vandaag jarig was: op 3 mei 2000 werd de eerste cache (in Amerika) verstopt. Vandaag is geocaching dus 16 jaar oud geworden. Heel populair was deze verjaardag blijkbaar niet in ons geocaching-verleden, want het was een 2-cache-datum. Het 2-cache-datum-project is voor 2016 al jammerlijk mislukt, maar deze dag was ik heel gemotiveerd, dus na een werkdag en wat eten vol goede moed op m’n fiets gesprongen om naar Boxtel te fietsen.

De eerste op het programma was de cache bij de vistrap, of beter gezegd de cache bij de wals in de Dommel waar ik vorig jaar mei (2015) bijna in verdronken ben, toen ik eraf vaarde met mijn kano, tegen het betonnen muurtje knalde, daardoor omsloeg en in de wals terecht kwam. Eskimoteren hielp niet, want dan draaide ik meteen weer op z’n kop. Uiteindelijk heb ik me uit mijn kano geworsteld en daardoor spoelde ik onder water uit de wals. Kano zelf volgde een paar minuten later, toen hij vol water was gelopen, daardoor half zonk en er ook uitspoelde. Het waren een paar hachelijke minuten, gelukkig kwam ik er vanaf met de schrik en een hoop blauwe plekken. Ik ga daar nooit van mijn lang-zal-ze-leven meer vanaf en ben tegenwoordig niet meer zo’n fan van walsen en stuwen. Goed, tot zover mijn kano-avonturen op het rustige riviertje de Dommel. Terug naar de geocaching-avonturen.

Goed, ik had hier al eens eerder naar de cache gezocht, maar kon hem toen niet vinden. Later bleek dat er een spoilerfoto op de site stond, maar dat had ik helemaal niet gezien. De vorige keer had ik alleen op de brug gezocht, omdat de serie Boxtelse Bruggen heet. Je moest dus van de brug afstappen, langs een stapel stenen. Ik had nu een foto gemaakt van de spoilerfoto en daalde vol goede moed het “trapje” van stenen af. Die spoilerfoto was niet eens meer nodig, want ik zag de cache nu vrijwel meteen. Deze frustratie kan dus van de lijst.

Met stip op de kaart…Boxtel was een makkelijke offset-multi bij de kerk. Eerst lag hier ook al een nano, maar die is nu gearchiveerd. De offset-multi was snel gevonden, mede dankzij de hint.

Ik was nu vlakbij de Keistamper, ook hier had ik al eens eerder gezocht, maar toen was het superdruk met Dreuzels, waren ze aan het verbouwen en had ik geen idee waar ik moest kijken, want er was geen hint. Maar mijn moeder had de week hiervoor in Boxtel gecachet en die had de cache wel gevonden, dus die had mij een hint gegeven. Daarmee had ik het kleinood snel in handen. Whoppa, frustratie numero 2 van de kaart afgeveegd.

Mijn moeder was ook erg enthousiast over de Sprookjesboom, een soort van voortuincache (hij ligt niet echt in de voortuin, maar wel in de boom op de stoep voor het huis), dus die wilde ik ook wel eens zien. Wel grappig gemaakt, er hangt een Sprookjesboomachtig vogelhuisje en je moet de logrol eruit trekken met een stok met een haak, die in een buis in de voortuin zit. Helaas kreeg ik hem maar net ver genoeg eruit getrokken, of ik ben te klein, want ik kon er maar net bij. Kon dus niet zien of er trackables in zaten, alleen het logboekje eruit gehaald en weer erin gestopt.

Ik fietste hierna nog door naar Flippie, maar die zou volgens de laatste logjes geript zijn en ik vond het ook niet zo’n denderende locatie, dus snel opgegeven.
Vanwege de tijd, besloot ik terug naar Oisterwijk te fietsen, want ik wilde graag nog door het bos fietsen, omdat dat een stuk korter is, dan langs Kasteel Nemerlaer. Toch mooi vier caches rijker, inclusief een multi-cache. En deze datum is in ieder geval voorlopig van de lijst af.

Foto komt van Kanoweb.nl

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s