Categorieën
#treinleven Vervoer

Dal Vrij: april 2018

In juli 2017 ging mijn Dal Vrij-abonnement in. Dat houdt in dat ik voortaan altijd gratis kan reizen: doordeweeks buiten de spitsuren en in het weekend en op feestdagen de hele dag. Dal Vrij is – met 102 euro per maand – wel een prijzig abonnement, dus ik ga dit jaar bijhouden of het me wel echt de beloofde besparing op zal leveren.

Ik gok zomaar dat dit de eerste maand gaat worden waarin ik geen winst heb gemaakt met mijn Dal Vrij abonnement. Ik reisde namelijk slechts vier dagen en 1x nam ik mijn fiets mee, wat wel geld kost.

Wel scoorde ik twee nieuwe stations deze maand, namelijk Breukelen en Holten. In Breukelen eindigde de NS-wandeling Hollandse Kade. Startstation Woerden had ik al vaker bezocht. En in Holten ging ik een weekje op vakantie met als vervoersmiddel de trein. We stapten over in Deventer, maar ook daar was ik al eens eerder geweest, dus die telt niet mee als nieuw station.

De reizen

1x retour Oisterwijk – Amsterdam Amstel, 21 euro, 35 euro

1x retour Tilburg – Amsterdam Amstel, 21,20 euro, 35,20 euro

1x Oisterwijk – Woerden, 9,20 euro, 15,30 euro

1x Breukelen – Oisterwijk, 8,80 euro, 14,70 euro

1x Oisterwijk – Holten, 13,10, 21,80 euro


Totale besparing met 40% korting: 73,30 – 102 euro abonnementskosten = -28,70 euro

Totale besparing met vol tarief: 122 – 102 euro abonnementskosten = 20 euro winst

+ 1x dagkaart fiets van 6,20 euro

Conclusie

Toch nog een kleine winst bij vol tarief. Verlies bij 40% korting. Het valt me dus eigenlijk nog mee, als ik heel eerlijk moet zijn. Zelfs als ik de prijs van de dagkaart fiets er nog af trek, heb ik nog steeds winst bij vol tarief.

Foto’s van stationsborden bij deze blog zijn allen door mij zelf gemaakt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s