Categorieën
#geocaching Throwback Thursday

Throwback Thursday: 24 mei 2016

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 24 mei 2016:

24 mei was de allerlaatste datum in de kalender waarop we nog maar 1 found hadden staan. Die moest dus wel vervuld worden, maar het was een problematische dag. Of het toch lukte, lees je hieronder:

Het verslag:

Cache #6408: Bob de Boskraai
Maker: PirkeS
Type: Traditional
Heideroosjes: Maartje
Gevonden op: 24 mei 2016
Plaats: Oisterwijk

Vorig jaar (2015) heb ik op deze datum 3 caches geprobeerd te vinden en dat werden allemaal not-founds. Dat zijn ze nu nog steeds trouwens, want ik ben naar geen van allen nog ooit terug geweest. Daardoor werd 24 mei de laatste datum op de kalender met maar 1 datumfound. Daar moest dit jaar dus verandering in komen, maar ja, nu viel deze datum op een dinsdag en moest er gewerkt worden. En ’s avonds is het wel langer licht, maar de kapper kwam, dus kon ik niet gaan geocachen.

Gelukkig kwam er een nieuwe cache in Oisterwijk online, dus vroeg ik aan Anke of ik die mocht “hebben” voor de laatste 1-cache-datum. Goed, op dinsdag 24 mei 2016 stond ik al vroeg in de ochtend (voor werktijd) in de bossen om Bob de Boskraai te vangen. Die had zich nog goed verstopt, want ik verwachtte een vogel in een boom, maar hij zat op een soort van struik. Gelukkig heb ik hem dus wel gevonden en was ik ook nog op tijd op mijn werk.

Daarmee hebben nu alle data van het jaar minimaal 2 founds. Ondertussen was ik ook al een beetje begonnen aan het wegwerken van de 2-cache-datums. Maar het hele datum-project is soms best dwangmatig en begint me soms de keel uit te hangen. Dus ik weet niet of ik er dit jaar nog heel fanatiek in ga zijn. Er zijn 23 data met 2 caches, dus dat is nog wel te doen, maar het is vervelend om steeds caches dichtbij huis te moeten laten liggen voor een bepaalde datum en in de wintermaanden is het ook moeilijk om te doen, vanwege vroeg donker en de weersomstandigheden. En waar leg je de grens als je alle data op 3 founds hebt? Wil je dan naar 4 founds en vervolgens naar 5 founds? Wanneer is het genoeg? Dus ik denk dat ik het voorlopig stiekem nog wel leuk vind als een datum gunstig valt en ik hem kan oplossen, maar dat ik er de rest van 2016 niet meer al te zwaar aan ga tillen als het niet lukt.

Wat ik hier op 24 mei 2018 nog aan toe te voegen heb:

Tja, hier twijfelde ik dus erg over de voortzetting van het Datum Project, maar het blijft toch een uitdaging voor mij en daarom nam ik het wegwerken van de 2-cache-data op in mijn Day Zero Project. Van de genoemde 23 data zijn er nu, twee jaar later, nog slechts 2 over: eentje in januari en eentje in februari. Wil ik die nog tijdens de looptijd van mijn DZP vervullen, dan moet ik die in 2019 oplossen. Het zou leuk zijn, maar zoals al eerder gezegd: winterdata zijn veel lastiger op te lossen dan zomerdata. Ondertussen ben ik ook al bezig met 3-cache-data en 4-cache-data: ooit hoop ik alle data op minstens 5 founds te hebben. Het Datum Project zal dus nog wel een aantal jaren duren… In 2017 maakte ik wel meteen 24 mei voor eeuwig goed, want toen vond ik tijdens een fietsronde in de avond na mijn werk, maar liefst twaalf caches.

Foto is gemaakt door mij zelf in de Oisterwijkse bossen. Overigens niet tijdens het loggen van deze cache.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s