Categorieën
Tuesday TAG

Tuesday TAG: IKEA

Je komt ze heel vaak tegen op blogs: TAGS. Vragenlijstje over een bepaald onderwerp die dan ingevuld worden. Stiekem vind ik ze best leuk en daarom ga ik voorlopig om de twee weken een TAG invullen en op mijn blog plaatsen. Mocht je nog een leuke TAG voor mij weten, dan hoor ik dat graag in de comments.

Waarschijnlijk ben ik toch geen rasechte blogger. De gemiddelde blogger is namelijk dol op het afstruinen van kringloopwinkels om op koopjesjacht te gaan. En ik geef daar helemaal niets om. Ik heb zelden voet in een kringloopwinkel gezet, want om heel eerlijk te zijn: ik vind het maar oude zooi. Prima als je daar gelukkig van wordt en ik ken ook wel mensen die hele leuke dingen gekocht hebben aldaar (of dingen heel leuk opgeknapt hebben), maar als het om de inrichting van mijn huis gaat, heb ik het liefste nieuwe spullen. En ja, als arme postbesteller-student kom je dan toch al gauw uit bij IKEA. En I love IKEA.

De IKEA-tag komt van de blog The Golden Brick Road van Che en Cho.

IKEA

Welk IKEA filiaal is jou favoriet en waarom?

Wel, ik woon in Noord-Brabant en de dichtbijzijnde IKEA-filialen zijn die van Eindhoven (Son) en Breda. Bij Breda is de parkeergarage onder de winkel, wat extra gedoe in de liften oplevert. Verder heb ik daar een keer ernstige “ruzie” gehad met een volgeladen winkelwagentje op de lopende band. Daarom is de vestiging in Eindhoven mijn favoriet. Ik kan er ook blindelings naartoe rijden met de auto.

Laatst ben ik ook een keer in de vestiging Heerlen geweest, dit omdat ik een tafeltje wilde hebben, wat niet leverbaar was in de Brabantse vestigingen. De IKEA in Heerlen is bereikbaar met de trein (station Heerlen Woonboulevard) en dat vond ik wel handig. Tenminste als je draagbare spullen nodig hebt, voor groot meubilair is het natuurlijk niet geschikt.

Hoeveel keer per jaar ga jij naar de IKEA?

Twee a drie keer per jaar.

Ben je een IKEA familymember?

Ja, haha. Al jarenlang. Met een pasje voor mijn “family” die bestaat uit Me, Myself and I. Voor de gratis thee natuurlijk. En korting op de prentenboeken voor mijn imaginaire kinderen.

Als je bij de IKEA bent eet je daar dan ook en zo ja wat eet je dan?

Jah! Eten is part of the IKEA-deal. Het eten is er spotgoedkoop, maar wel lekker. Ik vind de Zweedse vegetarische balletjes helemaal geweldig. Ze hebben soms ook een vegetarische bietenburger, die ook heel lekker is. En soep! En ik ben een sucker voor mijn bakje zo vol mogelijk scheppen met salade. En omdat ik het IKEA-boek bezorg, mag ik al een paar jaar achter elkaar een gratis stuk taart komen eten als dank.

Hoeveel IKEA producten denk je dat je hebt?

Pfft best wel veel. Volgens mij komt zo’n beetje al mijn meubilair bij IKEA vandaan. En dan nog alle decoratie. Planten. Bestek. Ik vrees dat mijn halve inboedel van IKEA vandaan komt.

Wat zijn jou favorieten IKEA producten en waarom?

Op dit moment ben ik vooral helemaal verliefd op mijn nieuwe tafeltjes van Ypperlig. Ik was al jarenlang op zoek naar een leuke salontafel en deze voldoen helemaal aan mijn eisen. Het zijn eigenlijk drie losse tafeltjes, die je naast elkaar of los van elkaar kan neerzetten en die in hoogte verschillen. Ik vind ze echt heel erg leuk.

Mijn andere favoriet is Kallax, de beroemde vakjeskast. Gekocht toen hij nog Expedit heette. Het arme ding is al 4x mee verhuisd en uit elkaar gehaald en weer in elkaar gezet (mijn vader is daar expert in, mijn twee broertjes hebben er namelijk ook allebei eentje). Ik heb er ook nog twee met acht vakken en eentje met vijf vakken.

Wat vindt jij de meest bizarre IKEA product naam?

Het zijn gewoon Zweedse (plaats)namen. Vind ze niet zo heel raar, ik vind het eigenlijk wel grappig. Ik ken mensen die naar Zweden geëmigreerd zijn en vond het wel grappig om een meubelstuk tegen te komen wat de naam van het plaatsje waar ze nu wonen draagt.

Als IKEA er niet zou zijn waar zou je dan je interieur producten kopen?

Vreselijke gedachte, dat IKEA niet zou bestaan of failliet zou gaan (wat waarschijnlijk niet zo gauw gaat gebeuren, gelukkig). Tja, dan zou het een andere goedkopere keten worden.

Koop je wel eens wat in de Swedish foodmarket  en zo ja wat dan?

Ik bezoek ook altijd de foodmarket, om die vegetarische balletjes in te slaan en de aardappeltaartjes en de rösti. En elandenpasta, maar die heeft IKEA Eindhoven uit het assortiment gegooid – grr. (Ik krijg nu lekkere trek, moet echt snel weer eens naar IKEA)

Zou je bij de IKEA willen werken en zo ja op welke afdeling?

Ja hoor, als bijbaantje bij de kassa. Maar de afdeling communicatie lijkt me leuker en interesssanter als “echte” baan.

Afbeeldingen zijn afkomstig van de website van IKEA.

Één reactie op “Tuesday TAG: IKEA”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s