Categorieën
#treinleven Vervoer

Dal Vrij: mei 2018

In juli 2017 ging mijn Dal Vrij-abonnement in. Dat houdt in dat ik voortaan altijd gratis kan reizen: doordeweeks buiten de spitsuren en in het weekend en op feestdagen de hele dag. Dal Vrij is – met 102 euro per maand – wel een prijzig abonnement, dus ik ga dit jaar bijhouden of het me wel echt de beloofde besparing op zal leveren.

Deze maand reisde ik vrij vaak met de trein, namelijk negen dagen. 1x werd het een betaald ritje in de spits, na een hopeloos mislukte wandeling. En daar baalde ik toch een beetje van.

Nieuwe stations waren er genoeg, vier stuks maar liefst! Nijverdal, Raalte, Oudenbosch en Veenendaal Centrum. En stiekem pakte ik Wierden ook nog mee, ook al was dat alleen een overstapstation en telt dat daarom volgens mijn eigen strenge regels niet mee.

De reizen

1x Retour Holten – Deventer, 5,20 euro, 8,60 euro

1x Holten – Nijverdal, 2,93 euro, 4,88 euro

1x Holten – Oisterwijk, 13,10, 21,80 euro

1x retour Oisterwijk – Oudenbosch, 13,40 euro, 22,40 euro

3x Tilburg – Amsterdam Amstel, 31,80 euro, 52,80 euro

1x Amsterdam Centraal – Tilburg, 11 euro, 18,30 euro

1x Rhenen – Oisterwijk, 11 euro, 18,30 euro

1x Oisterwijk – Veenendaal Centrum, 10,40 euro, 17,40 euro

1x retour Oisterwijk – Arnhem Centraal, 18 euro, 30 euro

Betaald, vol tarief: Raalte – Holten, 7,30 euro (GVD!)

1x dagkaart fiets, 6,20 euro


Totale besparing met 40% korting: 116,83 – 102 euro abonnementskosten – 13,50 treinkosten = 1,33 euro winst (YES!!!)

Totale besparing met vol tarief: 194,48 euro – 102 euro abonnementskosten – 13,50 treinkosten = 78,98 euro winst (dat klinkt beter)

Conclusie

Gerekend met 40% korting zou ik zo’n beetje quite spelen deze maand. Maar met vol tarief maak ik wel een mooie winst. En tja, zoals pijnlijk duidelijk werd door het relatief korte reisje Raalte – Holten: vol tarief is DUUR! En dat is dus wel wat ik moet betalen, als ik in de spits zou reizen.

Nog een maand en dan is het jaar voorbij en zal ik de balans op maken. Overigens ben ik er al wel uit dat ik mijn Dal Vrij voorlopig nog aan ga houden. Het is – zolang ik nog in Amsterdam studeer – toch het voordeligste. Wat wel fijn is, is dat het verplichte jaar (je moest Dal Vrij voor minstens een jaar afsluiten) over een maand voorbij is. Vanaf dan kan ik per maand opzeggen, dus dat is ook wel een prettige gedachte. Als ik afgestudeerd ben, stap ik hoogstwaarschijnlijk weer over naar Weekend Vrij, maar daar kan ik nog een heel jaar over nadenken.

De foto’s van de stationsborden zijn natuurlijk door mij zelf gemaakt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s